Jag tycker det är väldigt kul att jag har läsare bland både kvinnor och män. Och det är spännande att följa statistiken över vilka som läser vad jag skriver. Ser man till att det är just ämnet sex jag skriver om så tänker man nog att det främst är män som är mina läsare. Men om man istället tänker på att det är amelia.se som jag bloggar hos så blir det ju istället kvinnor som är den målgrupp som känns som de givna läsarna.

En sexblogg för kvinnor

Nu var det ju så att jag faktiskt startade den här bloggen för att jag tyckte det saknades en sexblogg som skrev utifrån en kvinnas perspektiv. Så gott som alla sexbloggar jag läst har antingen varit skrivna av män eller för män. Och det kände jag inte riktigt igen mig i. Så min utgångspunkt var att skriva en blogg riktat till kvinnor från mitt perspektiv. Och för att jag också tycker det är väldigt kul att skriva och dela med mig av mitt liv.

Flest män först, sen flest kvinnor

Nu blev det dock så att jag under mitt första år som bloggerska ändå lockade flest män. Men jag tror ändå att andelen kvinnor på min sexblogg var högre än på andra sexbloggar. Snittet under första året var att jag hade ungefär 40-45% kvinnor och följaktligen 55-60% män. När jag sen började blogga för amelia.se för snart ett år sedan så ökande andelen kvinnor till nästan 65%. Men sen har andelen män ökat sakta men säkert. Så nu är det 55% kvinnor och 45% män. Det är inte att det blivit färre kvinnor utan snarare att antalet män ökat mer än antalet kvinnor.

Män mer sökande än kvinnor

Jag tror det är ganska naturligt ändå. Då det känns som att män är mer sökande efter sex på nätet än vad kvinnor är. Det känns lite som att vi kvinnor gärna går in och läser om sex när det råkar komma inom vårt synfält. Men vi kanske inte sätter oss och googlar efter det och verkligen söker upp. Jag kan i alla fall känna igen det lite när det kommer till min man och mig. Love söker gärna efter information om saker och ting och gärna när det gäller sex. Själv är jag egentligen minst lika intresserad av sex, och läser gärna om sex, men det är ganska sällan jag söker upp det. Ser jag däremot en artikel eller en länk till något intressant som har med sex att göra så klickar jag gärna in mig på det och läser.

Flest män som kommenterar

Sen har jag också märkt att män är mer benägna att kommentera och skriva och fråga om sex på min blogg. Det är helt enkelt flest män som kommenterar trots att det faktiskt är flest kvinnor bland mina läsare. Det gör att jag kan undra lite över vad kvinnor är nyfikna på när det kommer till sex. Om nu flest kvinnor läser min blogg så är det ändå betydligt fler män som vill/vågar/gillar att kommentera.

Kvinnor vill ha mer dilemman?

Något som jag inbillar mig är att lite fler kvinnor kanske hade kommenterat på min blogg om jag tagit upp fler problem och dilemma. Kvinnor vill nog kanske se mer av den vardagliga och slitna mamman som jag också är. Männen gillar mer att höra om min sexiga sida, och min problemlösande sida. Det är bara en liten teori jag har. Sen kan jag också tänka mig att kvinnor i högre grad drar sig för att ge sig till känna på en sexblogg, även om man kan vara helt anonym.

Tack till er alla

Hur som helst så tycker jag det är så kul med denna blogg. Jag är jättenöjd med att jag når båda könen ungefär lika mycket. Och jag älskar verkligen när det uppstår lite diskussioner och att jag får veta hur andra ser på saker och ting kring sex. Diskussionerna blir ju också som bäst när man får input både från män och kvinnor. Och så uppskattar jag ju såklart också att få feedback. Positiv som negativ. Stort tack till alla er läsare. Det känns ju såklart så mycket mer värt att skriva när det finns några som vill läsa det man skriver. 😉

Nästa inlägg:
Höstmys med sexnoveller

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Anna skriver:

  Hej
  Jag är en medelålders kvinna som hittade din blogg via Amelia för någon månad sedan. Jag älskar att läsa om era erotiska äventyr från ditt, en kvinnas perspektiv, och om dina tankar, funderingar, analyser av främst vilka känslor som dyker upp inom dig före, under och efter. Själva sexet är kittlade att läsa om men också att få läsa om vad som sker i ditt huvud. Det är det som gör att det skiljer sig från andra sexbloggar och typ sexnoveller. Det gör att jag på ett helt annat sätt kan leva mig in i det du skriver. Älskar att du är så ärlig med det du skriver, du skriver om känslor som skaver och om situationer som inte är helt perfekta också. Det gör att det känns väldigt äkta.

  1. Liw skriver:

   Tack Anna!!
   Vilken fin kommentar.😊
   Jag blir jätteglad att du uppskattar att läsa om våra äventyr. Jag har väl alltid varit lite överärlig och därför blir det vad som sker som skrivs. Inget är ju helt perfekt, så konstigt vore om jag skrev det så.

   Det är ju annat med sexnoveller. För mig är det viktigt att det jag skriver från äventyren skiljer sig från novellskrivande 😊

 2. Janne skriver:

  Hej Liw. Ytterligare en man som gillar din blogg=). Hittade den av en slump. Eller slump och slump, man har ju ögonen öppna för detta ämne som ju är en favorit. För att fatta mig kort så fastnade jag mest för ditt, som mitt, enkla förhållningssätt till allt som har med sex att göra. Meningar som ’tycker min man om det, så varför inte’, eller ’har aldrig testat det, men kommer absolut att göra det’ samt att alla dina fantasier (eller nästan iaf) innefattar din man. Såå bra. Jag fantiserar mycket och i alla mina fantasier är hon med. Bara hon eller hon och nån mer, man eller kvinna. Mina tankar får nästan noll respons hos henne vilket ju är OERHÖRT frustrerande då min fru är fantastiskt vacker, sexig och rolig på alla sätt. Suck, vad roligt man skulle kunna ha=). Men jag har fått henne att läsa din blogg iaf, så kanske kanske=)

  1. Liw skriver:

   Kul att du gillar min blogg. 😊
   Hemligheten är egentligen att det är min man som låtit mina igångsättningar lyftas fram=jag blir mer kåt=jag blir mer öppen för att öppna upp för flera fantasier. Att han låter mig styra nästa steg är en stor del i det hela. Även om det tillslut visade sig att hans stora fantasi var något som även tände mig mycket. Men det var inte min mans mål längs vägen. Det var att göra mig kåtare 😊

   Tråkigt med dig och frun, att ni krockar. Kanske är det hennes igångsättningar som behöver lyftas fram? Så vet man aldrig vart det slutar 😊

 3. Amanda skriver:

  Vad kul och höra att det går så bra för dig och att båda könen läser. Angående din teori kan det också va så att vi kvinnor kanske inte vågar kommentera, trots att vi läser din blogg, rädd för att kanske inte ses ”som den fina flickan” Och att vi gärna inte vill visa att vi är intresserade av sex lika mycket som män? Vad tror du? Jag tycker du har en grym blogg och älskar att läsa den 🙂

  1. Liw skriver:

   Tack Amanda❣️
   Jo så kan det nog absolut vara. Att tjejer är mer pryda för att avslöja saker om sitt sexliv än vad män är. Även om vi är intresserade. 😉

   Tack för ditt inlägg där du nämner min blogg 😘

   1. Camilla skriver:

    Hej!
    Jag är övertygad om att det är många tjejer som läser din blogg. Jag är ju en av dem.😁 Jag tycker om att läsa om era ”sexäventyr”, fantasier och era egna upplevelser. Jag skrev till dig sommaren 2018 om er kontakt med Mr U (och hade trassel med min mailadress). Mitt mail blev din första ”läsarfråga” i två delar…
    Det känns som vi skulle kunna göra en ”copy paste” på hur ni tänker och känner. Lite läskigt.😳🙈
    Fortsätt skriv! Längtar efter varje inlägg. Kan till och med spara dem olästa för att kunna läsa flera på raken. 🙊😜🤗
    Stort tack och kram!
    C

    1. Liw skriver:

     Åh tack för din fina kommentar Camilla❣️
     Så roligt att höra ifrån dig igen. Det är häftigt att vi tänker så lika som par!!

     Vad härligt att du sparar flera inlägg för att läsa dem i rad 😊🥰
     Trevlig helg!

 4. Sandra skriver:

  Jaha, ja det är väl det jag alltid sagt, det gömmer sig en man i mig. Kanske för att jag har lite mer testeron än andra pga min pcos. Älskar hockey, dricka öl, letar upp info om sex och hatar att gå i affärer. Sen älskar jag att läsa om era sexäventyr.
  Härligt att både män och kvinnor kikar in hos dig ❤

  1. Liw skriver:

   Haha vad härlig du är 😍
   Kul att du gillar att läsa om våra äventyr 😉😁😊

 5. Madde skriver:

  Det där är intressant. Tror att det mest är kvinnor hos mig, och trodde, jag kanske har fel, så är det mest kvinnor som läser bloggar?

  1. Liw skriver:

   Jo så verkar det vara. Så det är roligt att männen tittar in här också 😎

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..