Jag undrar en del om kvinnlig lust och hur och om den skiljer sig från mäns lust?

Kvinnlig lust känns tabu

Den kvinnliga orgasmen känns lite tabu att prata om och är ofta orörd för diskussion. Tjejer emellan, i ett förhållande och i media. Då menar jag diskussion på djupet, om hur viktigt det är att få komma. Såklart gäller detta för både mannen och kvinnan. Hos mig infinner sig en “normalkänsla”när jag får komma. Det är en fundamental känsla hos mig att jag har rätt till njutning. Orgasmen är för mig det ultimata beviset på njutning, där jag i några sekunder är totalt avslappnad och nästan är i eufori.
Kvinnlig lust är ännu ett tabubelagt ämne som kan väcka prydhetskänslor hos en del tjejer och göra att vissa kan känna sig lite snuskiga.

Kvinnor som bejakar sin lust är beundransvärda

Jag beundrar varje kvinna jag möter som vågar vara sexig och som är stolt över sin sexighet. Det inspirerar bara mig att blir mer så själv. Sexig, eller att vara sensuell som jag hellre uttrycker mig, är ju en gåva att kunna vara. Det finns inget fult i det i mina ögon. Och vilka män går inte igång på en kvinna som känner lust? Det är nog nummer 1 på mannens lista.

Vad kvinnan egentligen önskar

Om man frågade alla kvinnor vad de högst önskade vid sexuell aktivitet tror jag de innerst inne skulle tänka-att de fick komma. Men jag tror de skulle svarat: närheten, kramar, kyssar. Oavsett svaret på ovanstående fråga, vilka kvinnor skulle inte gå igång på känslan att hon kommer komma under sex. Alla tror jag. Om det finns med i kvinnans världsbild att orgasmen existerar och att den är uppnåbar. Vilket jag själv länge hade problem med, som jag nämnde i mitt förra inlägg ”Min sköna sanning”.

Varför verkar män ha mer lust?

Utebliven orgasm eller svåruppnådd orgasm för kvinnan tror jag är den vanligaste orsaken till att sex ej prioriteras lika högt hos kvinnor som hos män, generellt sett. Att kvinnan är trött – av jobb, barn, hushållsarbete, träning, ja det kan till och med vara tjejträffar, pysselkvällar, you name it – säger sig självt menar många. Summan av kardemumman blir ofta: När man är småbarnsförälder orkar man helt enkelt inte ha så mycket sex. Orden ‘Det tar vi igen senare’ hörs ofta.
No way, säger jag. Det finns en parentes och det är att senare kan vara för sent. Sex i ett förhållande är, enligt mig, som mat är för människan. Förhållandet kan klara sig utan sex en tid, men går det för länge kommer det sakta men säkert att dö. Några kanske kan ta igen det senare men knappast den stora massan.

Om den kvinnliga orgasmen lockade oftare runt knuten tror jag bestämt att kvinnor hade prioriterat mer sex och lagt både ett och fem ”måsten” åt sidan. Att orgasmen är lättare att uppnå för män, det tror jag är en stor anledning till att män generellt sett har mer lust till sex. För en kvinna är det mer vanligt att tid måste avsättas vid sex, rätt stämning bör infinnas och lite jobb från en själv måste ges utöver själva samlaget. Jämställt ansvar i familj och hem hjälper ju såklart till för att det ska finnas utrymme för lustkänslor också.

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Trygghet och att man själv samt ens partner har tålamod. Jag upplevde ständigt en press att jag behövde få orgasm vid sex under 10 år års tid med min partner samt att när jag väl närmade mig en orgasm så var de för läskigt så jag avbröt, varje gång, för jag visste inte vad som skulle hända. Min partner var alltid förstårlig men jag vet att han trodde de var honom de var fel på, så var ju inte fallet och de har jag behövt säga till honom genom åren. Men i slutet av förra året så vågade jag slappna av och låta de hända och de var magiskt! Och nu kan jag komma många gånger under ett å samma samlag och min partner är så glad precis som jag är! Plötsligt så händer de 😉.

  1. Liw skriver:

   Åh vad härligt att du lärt dig slappna av nog mycket för att kunna komma. Det låter ju helt underbart. Ja för en del krävs det mer avslappning, jag var likadan. När det väl släpper är utvecklingspotentialen stor. Och man blir för evigt tacksam för sin orgasmförmåga. Jag hade inte velat haft något ogjort om det gjort mig mindre tacksam och gjort att jag tog orgasmen mer för givet. Grattis till orgasmen 😃👍

 2. Celine skriver:

  Jag tror du har rätt här. Jag tror många gånger att kvinnors mindre sexlust beror på att de har svårare att få orgasm. Då blir sex inte lika intressant och kan till upplevas kravfyllt.

 3. Sonja skriver:

  Det är lätt att göra oss kåt men om vi ska komma då behövs det både kunskaper och att kunna tolka en kvinnas njutning.

  1. Liw skriver:

   Bra då att vi gör vårt bästa för att skola dom. 😉

   1. Sonja skriver:

    Det är trevligt att följa din blogg för det är ett viktigt ämne som du skriver om.

    1. Liw skriver:

     Tack!

   1. Johan skriver:

    Mycket bra sida du har startat Liw! Det tar säkert mycket tid för dig, men det är en väldigt bra start, hoppas du orkar ”hänga i” med nya inlägg och allt annat runt omkring. Gillar att någon vågar skriva så rättframt som du gör!

    1. Liw skriver:

     Tack Johan! Vad kul att du uppskattar min blogg, det glädjer! Jag tycker detta är så roligt så det känns inte betungande alls. Det känns som jag har hur mycket som helst att skriva om 🙂

     1. Johan skriver:

      Detta med en eventuell skillnad mellan ”manlig och kvinnlig lust” är ett jätteintressant ämne. Går jag till mig själv har jag alltid känt ”lust” till kvinnor och då inte bara i en situation ensam med en kvinna, nej jag tänker ofta ”sexiga tankar” om kvinnor jag ser och möter på stan eller på arbetsplatsen osv. Jag har många gånger funderat på hur vanligt det är och om det skiljer mellan män och kvinnor. Ser jag en attraktiv kvinna, så går mina fantasier igång och jag börjar drömma om hur skönt det skulle vara att ha sex med henne och vad vi skulle göra tillsammans. Är kvinnan dessutom sexigt klädd, så blir det ännu ”blötare tankar”. Jag vill vara noga med att påpeka att jag aldrig tittar för mycket eller på något sätt är påflugen, utan detta är framförallt tankar jag håller för mig själv och jag tror inte det syns på mig vad jag tänker, om inte flörten är besvarad, för då kan jag ju titta lite mer:-)
      Nåväl, det här att tänka mycket på sex och därmed ha nära till sin egen lust, jag vet inte om det är speciellt mer vanligt för män än för kvinnor. Den kvinna jag träffar och har sex med, beskriver samma tankar och att hon också genom åren ”klätt av män” hon sett på stan 🙂 Det kanske mer handlar om att olika människor – oavsett kön – har en mindre eller större sexdrift från början?

      1. Liw skriver:

       Intressant! Jag tror det också handlar om hur mycket man stimulerar hjärnan med fantasier om sex. Det är ju därifrån vi hämtar lusten. Vid tillfällen när mannen och jag är extra sexuellt aktiva eller tex har diskuterat en speciell fantasi lite extra mycket så har jag också klätt av folk på stan i tanken. Andra perioder när jag är mindre sexuell i sinnet gör jag det inte alls. Min man verkar oftare kunna ha dessa tankar och jag vet inte om svaret på detta är att han onanerar mer regelbundet eller om det har med kön eller person att göra 😉

 4. Sonja skriver:

  En bra början är om kvinnan har ett intresse av att ge sig själv en orgasm på egen hand.

  1. Liw skriver:

   Det är sant! Och om man ej vet hur man kan komma på egen hand får man försöka ta reda på det genom att experimentera själv.
   Det låter ju självklart men idag finns ju så mycket hjälpmedel att ta till så jag tror inte alla tjejer vet hur dom med sin egen hand kan komma. Det tar ju lite längre tid och är lite ”jobbigare” än ett hjälpmedel men mer praktiskt och stör mindre när man sen ska dubbelklicka musen vid ett samlag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..