Som slutkläm på dessa sexfenomen (för den här gången) tänkte jag ta och lyfta fram den mytomspunna fontänorgasmen. En fontänorgasm är ju ett urhäftigt sätt för oss kvinnor att visa att vi verkligen kommer. 

Fontänorgasmen existerar

Jag blev så förvånad när jag såg på Dr Mikael och Tilde i sjuans program med samma namn. De verkade båda undra om fontänorgasmen finns. Då kände jag mig helt plötsligt som expert hemma i soffan. Ja det gör den! Att få fontänorgasm är för mig annorlunda jämfört med en klitorisorgasm. Det är inte alltid att den är bättre men den är djupare och det kommer vätska. Den kan också inträffa som en “mellanorgasm” som inträffar mellan, före eller efter en “vanlig” klitorisorgasm. G-punkten måste stimuleras för att jag ska få en fontänorgasm, i kombination med att klitoris stimuleras.

Mäktigt med fontänorgasm, men lite pinsamt

Jag som länge hade problem med att komma med en partner tycker detta sätt att komma är superhäftigt. Men det tog länge innan jag uppskattade att komma på detta sätt, pga att det blir okontrollerat blött och att vätskan faktiskt sägs innehålla en viss procents urin. Som jag har förstått det, så är det en del urin i det, men att det inte är det urinet som man kissar utan att det är urinkörtlar som tömmer sig.

Att kunna slappna av är en förutsättning

Ett tag gick jag igenom en fas då jag gärna inte fick denna typ av orgasm då det blötte ner så mycket och jag blev då obekväm. Ska man fontänkomma måste man helt släppa alla spärrar är min upplevelse. Men i takt med att mannen och jag började roa oss mer och mer med G-punkten, så kom det tillbaka som ett härligt kärleksbrev på posten och jag lärde mig att verkligen uppskatta det. Nuförtiden finns alltid en handduk nära till hands när vi har sex för det blöter ju ner ganska mycket. Att min man uppskattar mitt “sprut” gör det ju också lättare att ta för sig och slappna av.

En vattendelare med fontänorgasm?

Just fontänorgasmer kan nog vara lite av en vattendelare bland både män och kvinnor. En del tycker nog det är lika häftigt som jag, medan andra nog kan känna sig lite besvärade. Min upplevelse är dock att män verkligen uppskattar det. Det har nog mycket att göra med att det gör orgasmen så tydlig. Skriv gärna en kommentar om era upplevelser av det här fenomenet och huruvida du gillar det eller inte?

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Jag har mött en kvinna i mitt liv som verkligen fick fontänorgasmer. Hon var väldigt vältränad och beckenbottenmusklerna var så starka att min penis trycktes ut när hon fick orgasm i ridande ställning. Ofta sprutade hon ner sängen och mina lår. Det blev ordentligt blött. Jag fick en sådan orgasm i munnen när jag slickade. Vad jag minns smakade det inte urin, bara lite salt.

  Det var över femton år sedan och ett härligt minne.

  1. Det låter ju jättehäftigt, hon lät stark därnere 😉 Jag tycker inte heller att det luktar urin men jag har än så länge inte vågat komma i min mans mun. Man får väl spara på en del härligheter/utmaningar 😉

 2. Min fru får fontänorgasm.
  Men oftast bara när ja stimulerar klitoris på olika sätt.
  Oftast rinner de bara ur fittan men de händer att hon kan spruta en meter också.
  Ja gillar att ligga i en 69:a och slicka henne tills hon kommer lite i min mun och på mitt bröst.

  1. Det uppskattas att höra att fler män uppskattar fontän vid oralsex. Det ger mig mer mod att kanske våga mig på detta själv 😃

 3. Ja, min Anna sprutar ju också. Jag har diskuterat detta med en vän, och som du skriver kommer det tydligen från urinkörtlarna, men också att det ”tillverkas” mycket snabbare än urinet vanligtvis tillverkas. Att det liksom är urin, men väldigt utspädd, liksom, och att urinblåsan töms vid en fontänorgasm, men när nästa kommer finns där redan ny vätska (har man sett med ultraljud när man undersökt saken). Och så kan jag känna också, att det har hänt att vi båda är överens om att det är ren urin som kommit, och andra gånger – oftast – är det som salt vatten, bara. Som tårar.

  Och jag har tänkt vidare om det, och jag vet ju att både Anna och jag blir kissnödiga efter sex. ”Onaturligt kissnödiga”, liksom. Som att det just har bildats urin ovanligt fort. Fortare än det liksom fanns någon vanlig anledning till. Som att sex i sig självt är urindrivande.

  1. Ja ett häftigt fenomen är det och en liten del urin är ju helt hanterbart 😉
   Kroppen är fantastiskt. Jag kan fontänkomma och sedan direkt efter gå och kissa mycket. Då är det ju inte från blåsan sprutet kommer har jag tänkt, eller så fylls den på snabbt som du säger på bara några minuter…

 4. Kommer ibland mindre mängder vätska vid orgasm, men ändå mer än bara ”kåtsaft”. Oftast vid vaginal stimulering. Skön känsla, men ibland får jag samma känsla utan att det kommer någon vätska.

  1. Samma här! Håller tillbaka fontänerna men njuter ändå grymt mkt och känner mig nöjd och glad av att inte få fontän.

 5. Jag är oxå en ”fontänare”.. fick min första för ca 5 år sedan, är idag 30 år.

  Jag har träffat världens goaste karl! Vi kompletterar varann på så många plan och våra barn (sedan tidigare förhållanden) kommer överens hur bra som helst. Vardagslivet funkar perfekt, och vi blir sambos under nästa år.

  Men… sexet. Katastrof! Han kan inte förstå hur jag kan få fontänorgasm (fick det väldigt lätt med honom och genom g punkts stimulation). Men jag är inte bekväm i fontän med honom..eller överhuvudtaget för att det blir så blött, väldigt blött!
  Han tycker att jag gör så mycket fel. Jag suger fel, tar för lite initiativ, och mer därtill.
  Fast jag har bett honom berätta vad han gillar, hur jag ska göra etc. Vill tillfredsställa och tillfredsställas.
  Jag tycker personligen jag är bra, eller det har jag i alla fall förstått sedan tidigare förhållanden som varar i 1,5 – 2 år.

  Vi har nått ett hinder som vi kommer ta oss över. Men har du några tips på hur jag kan göra/säga för att få fart på sexet?

  1. Vad härligt att ni verkar fungera så bra ihop med parentes för sexet. Och det verkar ändå som om du är ganska tillfredsställd även om du håller igen fontänerna.
   Så problemet om jag förstått det rätt är att han inte är nöjd med din sugteknik och att du tar för lite initiativ bl.a. Du har frågat honom vad han gillar och han kan inte uttrycka detta. Kanske ligger problemet i att han inte vet exakt vad det är han vill ha, hur du ska suga. Det kan jag känna igen. Min man har också svårt att specificera hur jag ska göra det bäst och hittar jag en teknik som funkar bra så kan jag tappa tekniken till nästa gång. Men generellt sett så blir det nog bäst när man verkligen gör det med inlevelse.

   Som initiativtips gillar jag att skicka iväg ett sms som lovar sex samma kväll och vad du vill göra med honom. Om du vet någon fantasi han har egga honom med att skriva/tala om detta. Men även att dela med sig av sina egna fantasier eggar ju den andra hälften mycket, i alla fall hos oss. I många fall så blir då egna fantasier gemensamma fantasier just för att man vet att den andra går igång på det.

   1. Som jag förstått det är han inget big fan av att bli avsugen. Helt ok för mig, trots att det är lite av en favorit.

    Mina sexfantasier är lama. Jag har som inga spektakulära. Vanligt sex är min fantasi.. att ha ett fungerande sexliv där båda njuter och ger njutning.

    Pratade med honom igår och han säger han har en spärr, men vet inte riktigt varför. Säger han. Så jag får helt enkelt hålla mig på ”avstånd” och vänta.
    Lite frustrerande då jag inte gillar att onanera för mig själv :/ …

    1. Vad gäller fantasier så behöver det ju inte vara sånt som man verkligen vill uppleva i verkligheten utan mer bara sånt som man går igång på i fantasin. Men det är klart om man nu fantiserar om vanligt sex så kanske det ändå är nåt speciellt sätt som du vill bli tagen på eller ta för dig på. Och överhuvudtaget så är det ju bra om man vet vad partnern tänker och vill ha. Och vem vet. Om du skulle få veta att din partner har någon speciell fantasi som är lite mer än bara vanilj så kanske du helt plötsligt också börjar fantisera om det. 😉

     Vet att min man hade någon slags spärr vid oralsex vilket gjorde att han aldrig hade kunnat komma vid oralsex. Jag lyckades dock bota honom men första gången han kom vid oralsex så kom han torrt. Vilket jag aldrig varit med om tidigare och inte han heller. Han hävdar att spärren nog hade att göra med att han hade svårt att förställa sig att någon tjej verkligen kunde göra det med glädje. Att jag lyckades bota honom beror nog inte på att jag är speciellt bra på avsugningar utan att han kände sig trygg och övertygad om att jag verkligen ville ta emot honom i munnen.

     1. Din avslutande kommentar gällande din mans spärr har legat och surrat i bakhuvudet de senaste dagarna och fått mig att inse att jag antagligen har en liknande mental låsning. Det är jättekonstigt egentligen eftersom det är nåt av det mest intima och upphetsande jag vet att komma i min partners mun. Hur som helst, nu när jag nystat i det så tror jag att jag listat ut vad det beror på.

      Jag har alltid älskat oralsex, både att ge och få. Min fru har däremot väldigt dåliga erfarenheter från sitt tidigare förhållande där det tydligen tjatades sönder av mannen så till den grad att hon helt tappade intresset. Hon var helt öppen med det från början, så inledningsvis tog jag helt enkelt ett steg tillbaka och undvek oralsex helt till en början. Med tiden började vi dock utforska den biten lite försiktigt, mest så att jag gav henne oralsex under förspelet. Och till min stora glädje växte det med tiden till att bli nåt hon verkligen njuter av. Idag älskar hon det och kommer ofta när jag slickar henne. Hon säger också ofta hur mycket hon älskar att ge det åt mig och att det känns så befriande med tanke på hur avigt inställd hon tidigare varit. Det är helt underbart skönt, men nånstans djupt inne minns jag hennes trauman från förr och därmed lyckas jag inte slappna av tillräckligt för att kunna komma i hennes mun. Hur skönt det än är och trots att det paradoxalt nog är en av mina högsta drömmar och nåt jag ofta kommer till när jag onanerar.

      Det är ändå hoppingivande att läsa att ni har liknande erfarenheter så jag hoppas och tror att det är nåt som släpper med tiden, på samma sätt som för din man.

      1. Jag förstår mycket väl, utifrån det du berättar, varför denna mentala låsningen finns hos dig. Jag relaterar till mig själv som har en del mentala låsningar som finns kvar från förr, de kan jag skriva ett inlägg om bara det 😉
       För att bli av med sina sexuella huvudspöken är det nog främst ett lås i sig själv som man måste hitta nyckeln till men allt främjas ju av att ingen press på att komma finns. Samtidigt som partnern med all önskvärd tydlighet signalerar att hon verkligen älskar att göra detta. Jag hoppas dina fantasier om att komma i hennes mun blir verklighet en dag 🙂

       1. Tack! 😊 Jag anade att du skulle kunna relatera till mitt dilemma med tanke på dina tidigare inlägg om att nå orgasm. Jag uppskattar din respons och letar vidare efter den bortslarvade nyckeln. Jag VET ju att den finns där nånstans 😊

 6. Hej vilken härlig blogg. Mycket intressant läsning. Jag har faktiskt inte reflekterat över det så mycket. Men jag har också sjukt svårt att komma när min sambo suger av mig. Det har hänt vid något enstaka tillfälle trots att jag inget hellre vill än att få fylla hennes mun.
  Men nu ska vi ta tag i det här😀
  Sen de här med fontänorgasmen är ju bara så läckert. Tyvärr har vi inte fått till det, men har vart med några tjejer som har fått det tidigare. Jag skulle verkligen uppskatta att slicka någon till fontänorgasm och få det i ansiktet. Men vi får helt enkelt träna även där. Tack för en grym blogg och bra inspiration

  1. Tack!! Det är väl egentligen kanske lite samma sak för en del av oss kvinnor (i alla fall för mig) att det är ett litet hinder att komma med vätska i någons ansikte/mun även om mottagaren är villig. Jag har inte velat spruta när min man slickar mig men har faktiskt lite halvt gjort det senaste månaden vid två tillfällen men då ganska lite, båda gångerna före själva huvudorgasmen. För att jag ska spruta måste min mans fingrar stimulera G-punkten samtidigt som han slickar mig, ett tips om ni ska jobba på att fontänkomma när du slickar 😉

 7. Fontän vid oralsex är hur härligt som helst, å varför inte?
  Hon älskar att jag kommer i hennes ansikte å mun, hon verkligen älskar att svälja.

  Vilken härlig blogg du har, har åxå små barn

  1. Tack! Trevligt att höra att fontänorgasm vid oralsex uppskattas, känns ganska intimt att spruta i hela ansiktet på någon. Men man delar ju sin partners mest intima stund vilket är så upphetsande!

 8. Väldigt intimt och samtidigt jävligt porrigt, ja vet int hur din man känner m att få höra dra ut den och spruta i mitt ansikte får då mej att explodera på kommando, inte lika lätt för henne att fontäna på kommando m nästan varje gång om ja slickar.
  Tack åter igen för svar å en skön blogg

 9. Hej. Jag har läst hela inlägget och alla kommentarer utan att hitta hur du gör för att få fontänorgasm. Är det något du kan/vill beskriva i detalj så vi också kan prova. Det verkar ju helt underbart. Tack.

  1. Åh bra fråga!! Har faktiskt tänkt skriva ett inlägg om detta framöver så håll utkik inom en inte alltför lång framtid 😃👍

 10. Jag bara måste dela med mig av detta.
  Min fru och jag skulle bara ta en sån där vardagsorgasm en kväll. Vi tog fram hennes Satisfyer Pro 2 och började leka, samtidigt har jag 2 fingrar i henne och smeker hennes g-punkt. Hon får en klitoris och en vaginal orgasm. Hon är hur kåtvåt som helst.

  Hon säger då att hon vill ha mer men hämtat en handduk då hon vet vad som kan ske.
  Vi börjar om och jag för nu in 3 fingrar i henne samtidigt som hon kör vidare med sin Satisfyer. Jag trycker /vinkar med fingrarna fortsatt mot g-punkten. Hon kommer 1, 2, 3, 4 ggr vaginalt och klitorisvis omvartannat. Hennes muskler kramar nu så hårt om mina fingrar att jag inte kan röra dom alls. Än mindre föra in och ut eller lägga till fler fingrar.
  Hon bara skakar, Satisfyern jobbar på. Hon ber mig att dra ut fingrarna och när jag då drar ut när hon slappnar av lite så kommer hon igen i en hejdundrande fontänorgasm som sprutar ordentligt.

  Jag ställer henne på alla fyra och tar hennes våta fiffi hårt bakifrån och trots att hon är så blöt är hon hur trång som helst.

  Hon somnade nöjd och utmattad och jag ännu nöjdare då jag älskar att se och höra henne njuta.

  1. Åh vad härligt det lät, förstår att ni somnade gott efteråt 😉 Tack för att du delade med dig.
   Det är något med den där G-punkten, i kombination med ”bäret” 😊 Kroppen är häftig!

 11. Tack själv Liw! Det är sånt här man vill prata om men som känns konstigt att diskutera. Här kan man dela med sig utan att bli dömd eller tittad snett på.

  Jag har sagt det förut men din blogg inspirerar så mycket.

 12. Nu är jag här på detta inlägg och kommenterar också. 🙂

  Fontän är något hon kan få ensam nu, efter lite träning och sköna hjälpmedel när jag inte är hemma 🙂

  Hittade ett gammalt kort från typ 98 där hon lekt med sig själv med en dubbeldildo och lakanet var riktigt blött.
  Då hade hon fått sin första fontän, utan att vi visste vad det kallades då.
  Så hon kunde det redan då, men det har blivit mer nu.

  För många år sedan så kom jag på att hon gillade pullningen på ett speciellet sätt, men det kom till en punkt då hon inte ville mer för det kändes som hon skulle kissa på sig.

  Men när vi tog det lugnt och hon kom över gränsen att det inte skulle bli nerkissat utan skönt så släppte det.
  Älskar när hon släpper loss ordentligt och sprutar ner mig och sängen.

  En vibrator (vand) och att vara inne i henne samtidigt och sedan dra ut vid rätt tillfälle gör det blött 😉

  1. Spännande att höra hur andra får orgasmer och fontänorgasmer. Man hittar ju sina knep med åren tillsammans. Speciella punkter och sätt att komma 😊
   En sådan specialgrej verkar ju vara om du drar ut i rätt tid med en wand samtidigt. Vi har ju hittat min punkt för att jag ska fontänkomma. Kanske finns punkten/knepen på alla och att det bara gäller att hitta dem. När det gäller orgasmer/g-punkt tror jag iaf att det är så. Men med fontänorgasmer känns det mer komplicerat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..