ANNONS

146. Kvinnor som motarbetar sig själva

/

Ibland upplever jag att vi kvinnor ser på sex som någon typ av maktspel. Att sex är något man kan använda sig av för att få något annat tillbaka. Att på ett eller annat sätt få en mer medgörlig man.

Varför skulle någon göra det kan man tänka…jo för att vi kvinnor kan. Vi vet att män, generellt sett, uppskattar sex väldigt mycket. Och självklart är detta något som även jag kan använda mig av ibland. I mitt fall handlar det kanske oftast om avsugningar och då är det ju mest bara ett givande från min sida. 😉

Ser det mer som att ge än att få

Tyvärr tror jag att många kvinnor ser sex med sin partner mer som något de ger sin partner än något de får. Jag såg det själv definitivt så, fram tills jag var ca 28 år och kanske även ytterligare ett par år efter jag träffat min man. Det betyder inte att jag inte kunde njuta av sexet då. Men jag ansåg alltid att mina pojkvänner/min man njöt mer eller fick ut mer av det. Så i praktiken handlade det om att jag mest gav sex och inte tog för mig av det sex jag ville ha. Det var inte tydligt för mig så det hade varit svårt för mig att erkänna att så var fallet på den tiden.

Igenkänning från film

Igår såg jag den underbara filmen Bridesmaids från 2011. Den innehåller en scen som berör detta med att agera så som man tror att mannen vill att man ska vara i sängen. Att under sexet göra allt utifrån mannens initiativ istället för hur man själv vill ha det och efter sexet springa upp på morgonen och fixa sig för att se perfekt ut trots att man inte ens gillade sexet.

Väljer lätt annat före sex

Jag var, för 15 år sedan, långt ifrån att vara en speciellt sexuell varelse. Jag kunde gott ha levt utan sex på den tiden. Det skulle jag ha mycket svårt att klara av idag. Det var som att så länge jag inte lät sexet ta så stor plats så fanns det inte där mer än som en svag liten kraft i periferin. Detta berodde ju till stor del på att jag inte kunde komma eller ens kommunicera speciellt bra om sex. Numera har jag svårt att leva utan sex. Till stor del pga det rakt motsatta. Jag kan nu komma och jag och Love pratar ofta om sex. Jag vill aldrig mer sticka huvudet i sanden och inbilla mig att jag kan vara utan sex till förmån för djupdykning i träning, inredning eller vilket annat intresse som helst. För många gånger tror jag andra intressen och åtagande blir ett sätt för kvinnan att inte öppna upp för det sexuella fullt ut, medvetet eller omedvetet.

Ta för dig istället för att ställa upp!

Sen är det också som att vi kvinnor uppmuntrar beteende som negligerar vår sexlust. Vi förstör för oss själva när vi ser oss själva som offer och klappar varandra på axeln när vi inte orkar ”ställa upp” på sex så ofta när livet är vardagligt jobbigt. Självklart ska vi inte ha sex för sakens skull. Men istället för att se det som att vi ”ställer upp” för att ge mannen sex, så borde vi se det som att vi tar för oss av livets goda. Att se det fina som vi kan få ut av att ha sex istället för vad det kan ge någon annan. Det skulle göra oss mer kåta, glada och tacksamma. Men då får ju männen precis vad de vill ha säger nån då. Ja, kanske det men det är ju inget fel med det. Om jag är kåt, glad och tacksam så är det ju underbart för mig själv. Och om då min man mår fantastiskt i detta är det ju win-win. Missunnsamhet har aldrig gjort någon glad.

Fokusera bort från männen

Nu har jag märkt att ganska många kvinnor poängterar att de inte alls har något större behov av sex och att det helt enkelt inte är så viktigt för dem. Men jag köper inte det fullt ut. För jag hade kunnat sagt exakt detsamma för 15 år sedan. Ordagrant och med eftertryck. Och titta på mig idag. Jag skulle ALDRIG välja bort sex eller mina fantasier. Sedan jag började bejaka min sexualitet och se mer till min egen njutning så har jag blivit både lugnare, tryggare och fått ett betydligt bättre självförtroende. Framförallt har jag så mycket roligare, då min man och jag har hur mycket som helst att prata om. Jag tror på att istället för att försöka tygla och kuva mäns sexualitet som något obehärskat och besvärande, så bör kvinnan hitta sin egen sexualitet och lyfta den.

Mannen vill se sin kvinna njuta

Sedan jag till fullo kom till insikten att min Love verkligen älskar att se mig kåt och att se mig njuta har jag förstått att detta är många mäns önskan och fokus. Att se sina kvinnor njuta. Denna insikt är en stor anledning till min ökade kåthet och alla sexaktiviteter känns som en ren fröjd. Mitt problem tidigare har mycket berott på att jag fokuserat för mycket på att se bra ut och att vara bra för mannen istället för att lita på att mannen njuter av att jag verkligen njuter. Mycket får helt enkelt vara på mina villkor med fokus på att jag ska njuta. När jag njuter som mest så njuter Love som mest.

Livet suger och klappen duger

Sen handlar såklart inte allt om sex här i livet. Det är så mycket mer. Speciellt när man har 3 barn, jobb och hus mm. Jag vet allt om det. Och det finns en viss stress över att försöka orka/hinna med att ha sex regelbundet. Så det är såklart skönt när man får klappen på axeln från andra kvinnor med sympatier om att de minsann inte heller har massa tid och ork med sex. Men jag är övertygad om att det inte är sunt i längden. Den inställningen tror jag gör mer skada än nytta.

Hoppas kunna inspirera

Ibland blir jag så frustrerad på detta ovan nämnda beteende hos oss kvinnor. Jag kan tänka mig att de flesta av oss innerst inne bara vill njuta av sin egen kropp och av sex/mys/kel. Vi vill gilla våra egna kroppar och hitta de där speciella punkterna som får oss i extas. Vem skulle liksom inte vilja det? En förutsättning för att det ska ske är såklart inte att sluta lyssna på andra kvinnors vardagsproblem men att sluta ge beröm när de inte orkar, inte har lust eller inte vill ha sex. Att locka fler kvinnor att njuta mer av sex och närhet är en av mina förhoppningar med denna blogg.

Livet blir så mycket roligare och lättare när man vågar blomma ut och erkänna att sex är hett, kul och något man faktiskt vill prioritera.

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.18
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00