Detta är en fortsättning på läsarfrågeinlägget med råd och tips om trekant jag postade igår. För ett par månader efter det första mejlet kom detta mejl från C…

Hej Liw!
Detta är tredje gången jag skriver till dig och de två första gångerna har min mail trasslat båda gångerna. Vi la upp en annons på Bodycontact. Vi fick mer än 100 svar (helt galet!). Många helt ointressanta, men andra vettiga och seriösa. Nu, sent omsider, har vi tagit kontakt med en av de killar som känts som en favorit från start. Det känns som vi tänker väldigt lika kring hela ”hotwife-grejen”. Det skulle kännas skönt för mig att veta att killen är ”ren”.

Hur och när tog ni upp hälsoundersökningen med Mr U? Gick ni också och kollade er? Vi vet att vi är ”rena” eftersom vi hittills aldrig blandat in någon annan och vi har varit tillsammans så länge.
Det är sååå härligt att få följa er på era äventyr – de inspirerar! Det känns som vi har väldigt många likheter och tankar med er.
Kram!
/C

Mitt svar till C:

Jag känner igen mig även i din oro kring det här med sjukdomar. När och hur ska man ta upp det där med könssjukdomar och test med en potentiell extraman? Detta var en jobbig nöt för mig att knäcka. Vi gick alla tre igång lite på tanken med oskyddat sex, men med noll risk för graviditet. Men vi ville i vilket fall försöka minimera risken att bli smittad av något. Så ett sjukdomsintyg ville vi absolut se. Dock kanske det var just detta som gjorde att den första mannen vi hade siktat in oss på drog sig ur. Det kändes som att han tyckte att vi blev lite för omständliga när vi krävde sjukdomsintyg av honom. Samtidigt kanske det sa mer om honom än om oss.

Det bakslaget gjorde att vi kanske lättade lite på våra krav. Även om vi nu tänkte kräva kondom på, så ville vi ju ändå ha ett friskhetsintyg. För det är väl inte helt ofarligt med oralsex heller. Vår Mr Utvald var dock helt med på att testa sig, vilket kändes bra. Att få ett fullständigt test på alla könssjukdomar kändes dock svårt att få på kort tid. Men klamydiatest går smidigt att beställa gratis och diskret på nätet via landstinget. I vissa landsting ingår även gonorrétest. Så vi beställde hem STD-test till oss alla var för sig via nätet. Vi fick svaret inom en vecka och tog sen en bild på testet och skickade till varandra.

Nu kan det ju tilläggas att vi visste att han fått barn ganska nyligen (då testas ju frun en del). Han kom även från ett långt förhållande, så han kändes väl ganska “safe”. Men visst en liten chansning var det ju ändå. En risk vi valde att ta. Framförallt var det så vid andra träffen då vi struntade i kondom eftersom det strulade vid vår första träff med Mr U

Oavsett hur man gör så utsätter man ju sig för en viss risk. Att vara 100% säker är omöjligt i ett sånt här läge. Frågan är väl bara hur stor risk man vill ta och kan känna sig bekväm med. Det hjälper ju till att man lär känna personen i fråga. Ett krogragg för en kväll hade jag ”på äldre dagar” inte vågat mig på. Fast egentligen känns det väl som att den åldersgrupp (målgrupp) som man numera ”raggar på” egentligen är säkrare än den man raggade på förr. 🙂 Det verkar också finnas stöd för den känslan i statistiken. Mer än 80% av alla fall av klamydia drabbar personer under 30. Så för oss som är över 30 så känns det ju ganska tryggt så länge vi inte ger oss på lammkött. 😉

Det ni kan ha i åtanke är ändå att det är ni som par som sätter villkoren och förutsättningarna i den här situationen. Vill ni ha friskhetsintyg på extramannen och kräva kondom så är det det som gäller. Det är i första hand ni som ska känna er bekväma med situationen. Det kan nog ändå vara bra att ta upp det ganska tidigt så ni slipper lägga för mycket tid på någon som inte finner sig i villkoren.

Kanske har ni redan hittat en bra person och kanske sitter ni redan med facit på hur det blev och kändes. Om inte, hoppas ni vågar…Tack för bra frågor!!…och ursäkta sent svar 😉

Kanske blir fler läsarfrågor?

Om ni har några frågor eller något annat önskemål om vad ni vill att jag skriver om på bloggen så får ni gärna kontakta mig. Jag är ingen sexolog och har knappast svar på alla frågor kring sex. Men om det är något som jag är intresserad av eller har lite erfarenhet kring så skriver jag gärna om det och försöker ge svar. Jag försöker dock undvika att ha för mycket privata diskussioner, tidsbrist kallas det. Sen tycker jag det är kul att föra diskussioner med flera inblandade, så lär man av varandra 🙂


 
Nästa inlägg:
Sex appeal sätter färg på tillvaron
 
Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Moa skriver:

  Spännande läsning! Jag måste vara helt säker på att personen jag är med är helt frisk annars blir jag jätte obekväm!

 2. Om man går till sig själv så kan man vara hyfsat säker på att man inte har dom ”vanliga” könssjukdomarna om man inte bytt partner sista åren eller att symtom/besvär uppstått… klamydia försvinner av sig själv.
  Det är inget du kan få vid 25 och sen ha det till du är 35 och smitta din då nya partner med….

  1. Liw skriver:

   Ja, den enda som man kan känna sig hyfsat säker på är väl sig själv. 🙂

   1. Haha. Så är det ju men inte lika njutbart i längden
    Det viktigaste är ju att veta konsekvenser och faktorer man bör väga in och sen välja den risknivå man är beredd att ta.

 3. Tycker det är ganska pubertal inställning att så lättvindigt välja att ha oskyddad sex med relativa främlingar, det tycker nog RFSU och andra som lägger stora summor på upplysning på detta med om. Det finns ju idag kondomer som finns men nästan inte upplevs. I Swingerkretsar så kan dessutom ofta kvinnorna sätta på dem på ett sätt att man längtar till det ska ske.
  Personer som sysslar med sex på denna nivå spelar ju inte enbart schack mellan era träffar utan träffar så klart andra så ingen garanti finns.
  Visst de flesta skjukdomar går ju att bota/lindra, smittoskyddslagen gör dock att diskretionen som Liw och många andra vill uppnå sätts ur spel (har tråkiga exempel på hur detta drabbat familjer inte minst i skolan).
  Porrskådisar testar sig minst var annan vecka eller inför större produktioner och bolagen är ansvariga för att alla är friska. I Frankrike är det förbjudet att filma oskyddad sex – undrar varför. Sagt till den som har sådana ambitioner – film vs verklighet.

  Att vissa smittor florerar främst under 30 ribban kan kanske bero på att de är ju de som är ute i svängen men ibland blir ju de ett ragg för den som tänder på 25 åringar för att ta ett exempel.

  Slutligen anser jag att det finns ett ansvar på ett forum som detta att behålla omdömet före ballfaktor, bekräftelsebehov och åldersnoja det kan var Dina barn som läser detta inför sin debut.

  1. Liw skriver:

   Jag känner inte att jag har något ansvar för att uppfostra folket och tala om för andra vad de ska göra. Jag representerar enbart mig själv och inte någon myndighet eller någon annan. I den här bloggen beskriver jag mina reflektioner och ställningstaganden och berättelser på ett ärligt sätt såsom de skett i verkligheten. Några andra förväntningar vill jag inte tillskrivas.

   Personligen känner jag mig helt bekväm och nöjd med den riskhantering som jag har gjort. Detta handlar om involvering av EN ny person, som inte heller var någon direkt främling. Jag har ju självklart inte avslöjat alla omständigheter och detaljer som vi visste om honom innan vi hade våra träffar med honom.

   1. Som du vet har jag följt din blogg från start och vet vad du representerar. Nu har du ju också blivit rådgivande så nog kan väl båda sidor av myntet kännas motiverat utan att skriva någon på näsan. Jag tycker också att 95% av det du förmedlar är toppen och inlägget var inte personlig kritik utan en reflektion på det du skrivit.

 4. Sandra skriver:

  Det var ett väldigt bra svar du gav på frågan 👍
  Själv, om det var jag så skulle jag nog alltid vilja ha intyg. Det frågade jag min pojkvän för 14 år sedan och numera man också innan vi hade sex.

  1. Liw skriver:

   Det är lite knepigt. En hel hälsoundersökning blir ju mer omständigt och jag tycker detta sätt med tester via nätet och att man lär känna personen är tryggt nog för oss..

 5. Jag skulle vilja att du pratar om olika typer av sex-leksaker till klitoris och hur det var att ligga med någon för första gången med vänliga hälsningar från s

  1. Liw skriver:

   Tack för tipset! Det kommer jag göra, båda ämnena 👍 Jag har ju skrivit ett inlägg om du söker på satisfyer här på bloggen…men det kommer mera 😃

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..