Ibland får jag frågor från er läsare och nu tänkte jag dela med mig av ett läsarbrev och mitt svar på detta. Det är en kvinna som försökt kontakta mig flera gånger, men mina svar har inte nått henne då hennes mejladress inte har fungerat. Men det är en så intressant fråga att det nog är fler som kan vara intresserade av svaret. Så kära C, var och vem du än är, nu kommer mitt svar till dig som ett blogginlägg här på bloggen. Eller faktiskt i två inlägg eftersom det faktiskt var två frågeställningar och mitt svar blev ganska långt. Så del 2 kommer imorgon.

Hej Liw!
Vill börja med att tacka för din blogg! Jag o min man har varit ett par i nästan 30 år och är lyckligt gifta. Han är min bästa vän, pappa till våra två tonårsbarn och en härlig älskare. Hans önskningar stämmer till 100% in på det du skriver om din man. Vi har pratat om detta med hotwife-fantasin länge, men det har känts svårt för att jag aldrig någonsin skulle kunna vara otrogen mot honom. Han visade mig din blogg o nu känns det mer rimligt. Jag känner att jag behöver alla tips o råd jag kan få för att ”gå vidare”.
Önskar att vi kunde tagit en fika o prata mer, men förstår att det inte funkar.

Kram till dig!
/C

Mitt svar till C:

Hej vi som aldrig nådde varandra…du ska veta att jag skrev dig flera svar 😊
Vad spännande att läsa dina tankar kring din mans Hotwife-fantasier och din nyfikenhet där tvekan verkar ha gett efter för lusten. Extra spännande eftersom jag kan känna igen mig så mycket i dina tankar.

Jag förstår dina orostankar för otrohetskänslan. Man har blivit lärd sedan barnsben att man älskar en person och när man väl hittat den så håller man sig till den och lever lyckliga i alla sina dagar. Men vad händer om man helt plötsligt upptäcker att det finns en god krydda som kan blandas med detta ideala livsöde som det ändå ofta innebär att hitta kärleken? Jo, då är det helt okej att tillsätta denna krydda tycker jag. 😊 Och det konstiga är att lika tveksam som jag var förr till något sådant här…lika lite har jag under och efter dessa äventyr känt mig billig, otrogen eller tveksam till om det var kul. Det är faktiskt nästan lite konstigt att jag inte känt några som helst betänkligheter efteråt.

Det är som om jag, vilket jag nämnt tidigare här på bloggen, har vuxit en halv meter på resan hittills. Du vet som på sommarlovet där mellan 6-7:an. Jag har faktiskt fått några reaktioner från min omgivning att jag känns lite lugnare och mer harmonisk. Och jag känner mig mer självsäker. Lite knäppt att en trekant kunde leda till sån positiv personlig utveckling, men så är det. Jag tror inte du kommer ångra dig om ni testar detta, och om du i efterhand har ånger så är jag säker på att du ändå kommer att ha lärt dig en del om dig själv under resans gång.

Framförallt har detta utvecklat och stärkt min mans och mitt äktenskap. Precis som ni är vi varandras bästa vänner och kärleken är stor. Vi hade ett tillfredsställande sexliv redan innan vi levde ut hotwife-fantasin, som du beskriver att ni har. Det är en bra utgångspunkt.
Detta är också något som vi gjort tillsammans för vår skull. Inte för min eller för min mans skull. För oss var det också viktigt att känna att detta äventyr var ett inslag i vårt liv. Inte att det tog över hela vårt sexliv. Så ett tips är att se det som två parallella spår. Ett med trekanten och ett med din mans och ditt pågående och utvecklande sexliv. Det tar energi med två spår men för oss har det varit nyckeln.

Nu ska jag kanske också tillägga att vi känner att vi haft tur i valet av extraman. Hade vi råkat välja fel kanske vi inte hade haft samma positiva bild av det hela.

Förutom mitt huvudråd att underhålla ert egna sexliv parallellt med trekantsäventyret så har jag följande råd:

 • Gör det som ett gemensamt projekt med din man
 • Ni (och framförallt du) bestämmer förutsättningarna
 • Välj med omsorg er extraman
 • Njut av resan mot målet
 • Ha roligt. Hitta på ett busigt upplägg som ni kan garva åt efteråt. Med glimten i ögat slappnar man av.
 • Prata och prata, det är så jäkla kul att bolla allt som händer sinsemellan…
 • Skriv mycket med er extraman. Ju mer ni vet vad ni alla gillar desto bättre

Du hade även en del andra frågor kring detta att ta in en extra person i ert sexliv. Mitt svar på detta kommer som ett eget inlägg imorgon…


 
Nästa inlägg:
Läsarfråga: Hur minimera risken för sjukdomar?
 
Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Många bra tankar i detta. Kul att du äntligen tar för dig av dina sexologdrömmar (som du iaf hade innan du blev uppköpt). Du har talang.

  Jag tycker att det viktigaste innan man ger sig på att blanda in någon i sin relation är att båda parter verkligen svarar på frågan VARFÖR. För många går dessa äventyr bra men för andra går det till separation. Handen på hjärtat varför kryddar man? Jo därför att något saknas för helheten. Få par i förälskelsefasen kryddar utan det är när pirret blir svårare att åstadkomma som man ger vika för kryddorna. Ord som uppmärksamhet, bekräftelsebehov, spänning, variation, kåthet mfl är kryddorna som då saknas. Rätta mig om jag har fel. Men svara bara först på VARFÖR och alla gör ju som de vill. Jag håller med vid jämställda äventyr där båda får smaka på kryddan av att ha sex med andra blir också parrelationen mer levande för båda en tid åtminstone för vissa för man är ju legalt otrogen. Som med mycket annat tenderar dock behovet av krydda att öka efter en tid.
  Mycket bra initiativ detta med läsarfrågor. Vilken ålder har Amelias målgrupp?

  1. Liw skriver:

   Tack för intressant fråga 👍
   VARFÖR?
   Under nyförälskelsefasen vill man ju oftast connecta och hitta varandra och det egna sexlivet, även om jag via denna blogg kommit i kontakt med personer som även ganska tidigt vill krydda sitt sexliv med att ta in fler i sexlivet. Inget är rätt eller fel.

   MEN faktum är att efter många år tillsammans kommer man in i en lunk tillsammans där man kommer behöva ”jobba för” att bli nyförälskade om och om igen eller få stunder av denna känsla. Det sköter sig inte självt som i början av förhållandet. Och jag är övertygad om att dessa nyförälskelsestunder ökar levnadstiden på en relation.

   Det finns många olika sätt att känna detta nyförälskelse-pirret. Jag har testat ganska många. Våra hotell- (läs sex) weekends är en sådan sak, där vi får egentid utan barn. Vissa kanske har kåta sms till varandra eller smygstunder med hångel i tvättstugan tex. En sådan här krydda är trekantsäventyret för oss. Det har gett oss massa skrattid ihop, ett projekt ihop och ffa en sommar med mycket nyförälskelse.

   Jag vet att en del har trekanter när förhållandet börjar svaja men det kan vara det omvända också…

   1. Bra svar det där LIw och tänkvärt för dina läsare i jakten på Varför. Ytterligare ett bevis på sexologtalanger ; )

    1. Undrar fortfarande vilken ålder din målgrupp har här på Amelia?

     1. Liw skriver:

      Min målgrupp med bloggen är väl egentligen ingen större skillnad nu på Amelia jämfört med tidigare. Ska man på nåt sätt definiera den så handlar det väl om kvinnor och män som kommit en bit in i vuxenlivet. Vanligt folk som mig själv helt enkelt. 🙂

 2. Sandra skriver:

  Så bra svar du gav på funderingarna ❤
  Vi hade trekant på fundering i början, men då med en kvinna eftersom jag är bi, men vi valde att lägga dessa tankar åt sidan, då vi insåg att 3 personer i ett sexuellt umgänge inte var något för oss ❤

  1. Liw skriver:

   Det är ju inget man ska göra om man inte har en nyfikenhet på det. Och viktigt att båda är överens såklart. Jag visste inte att jag gick igång på det förrän för något år sedan då min man smög fram det…😊 😘

 3. kan känna igen mig i frågan där… att de kan nog lätt kännas som om att man är otrogen, lite så känner jag oxå men ändå inte på något sätt….
  Väldigt bra text som får en att tänka på nytt

  1. Liw skriver:

   Tack! Ja lite blandade känslor blir det nog lätt på förhand. Dock blev det inte så för mig efteråt. Har aldrig känt mig otrogen…👍

 4. Vad härligt att du får lite mail från läsare som vill ha lite svar, du är verkligen inspirerande Liw. Jag tänker ofta på din blogg och vad du delar med dig av, så himla härligt att någon skriver om sex på detta sättet. Härligt att folk gillar din blogg, det gör jag också =)

  1. Liw skriver:

   Tack för ditt fina svar❣️ Roligt att du gillar min blogg. 😃 From nu är detta en egen kategori, läsarfrågor 👍

 5. Har aldrig fattat att detta är en grej förrän jag började läsa din blogg. Så kul att du kan hjälpa andra och inspirera andra i deras sexliv. WOW! Kram fina du <3

  1. Liw skriver:

   Tack fina du! Vet inte hur mycket grej detta är. Vissa säger ju ”modern marrige”…men jag vet inte 😜

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..