Jag har aldrig varit speciellt betuttad i tv-programmet Let’s dance på de cirka 10 år det har sänts…förrän denna säsong. Tidigare har jag väl sett första programmet och sedan väntat till finalavsnittet innan jag tittat igen. Jag vet inte om det beror på allt mitt skrivande om sex att jag känner att Let’s dance helt plötsligt utstrålar sex. Eller om årets upplaga faktiskt innehåller fler duktiga dansanta deltagare med den där extra kemin. Oavsett anledning har tittandet fått mig att skriva detta inlägg..om kopplingen mellan lust och årets Let’s dance.

Pirrar till hemma i tv-soffan

Helt plötsligt kan jag se det sensuella och laddade mellan precis alla danspar. Som om detta program, oavsett hur sexuellt neutraliserad man tidigare varit, väcker en passion och lust i deltagarna som inte bara får dem att hitta sina kroppar men som också får dem att bli närmare sin känslor och sin lust. Jag tror många där hemma i sina soffor letar efter det där pirret mellan de deltagande. Jag gör det i alla fall denna säsong. Med stora klotögon.

Ständiga sexuella anspelningar och sexskämt

Programledaren David Hellenius har kanske i alla år gjort sexuella anspelningar och dragit små roliga halvt sexuella skämt. Men nu verkar det vara mer än någonsin. Han gör det dock med så pass mycket glimt i ögat att det blir helt naturligt och jag tycker det är lite befriande. Även om t o m jag reagerat ibland och tänkt, nä nu blev han nog lite för mycket, så verkar han hålla sig på rätt sida hela tiden. Tilde de Paula är med som en neutraliserare och är mer blygsam när det gäller sexskämt. Vad som är okej att skämta om verkar vara hårfint. Jag kan tänka mig att i fel sammanhang hade samma skämt a la David känts opassande och sexistiska, men i detta sammanhang fungerar det tydligen bra enligt svenska folket. Jag tror nyckeln i detta är att de flesta av skämten är mot en man Tony Irving. Och drar han skämten mot en man blir det okej mot en kvinna också.

Deltagarna i Let’s dance utstrålar sex

Jag kom på mig själv i fredagens avsnitt att sitta och bli kåt. Kanske var det för att det var kärlekstema som gjorde att en person som komikern Daniel Norberg t o m blev sexig och såg småkåt och förälskad ut. Att norrländske Jon-Henrik är snygg har jag väl tänkt på förut, men han har ju samtidigt varit lite ”mossig” och helylle. Han får nu definitivt släppa loss sexigheten i sig. Det är nästan så att han är ett nytt frikort för mig. 😉 Skådespelaren Gustaf Hammarsten har jag aldrig tänkt på som sexig, men han närmar sig faktiskt det betydligt mer och mer i och med detta deltagande.
Terese Alshammar är ju supersnygg och ser så kvinnlig ut.

Smink gör väldigt stor skillnad

En av de kvinnliga professionella dansarna som har fin kropp och dansar som en gudinna visade sig i ett träningsinslag där hon såg mycket alldaglig ut. Sedan hoppade bilden till kvällens dansuppvisning och jag kunde inte låta bli att tappa hakan lite då det såg ut som två helt olika personer, med och utan smink. Smink kan verkligen göra så stor skillnad att det nästan blir lite ”overkligt”. Själv gillar jag mitt osminkade jag, men jag vill aldrig släppa mitt sminkade jag. Visst är det härligt att få klä upp sig och visa sig från sin bästa sida? Jag hade inte kunnat leva utan den känslan. 😉

En dröm att få en total make-over

Jag har en hemlig dröm att få vara med i ett ”Trinny och Susanne” avsnitt och få en total make over. Fatta vad läckert att bli ompysslad en hel dag och sedan få kläder och smink utvalt och samla massa personer man känner och visa upp sitt ”nya” jag. Jag älskar att gå till frisören och göra stora förändringar så att jag får en mild variant av denna wow-känsla, när man blir så förändrad. Det är kul att få den positiva uppmärksamheten det innebär.

Sexigt med de som kan dansa

För att återgå till Let’s dance och lust och sex, så är det något sexigt med en man eller kvinna som kan dansa. Min man kan det inte speciellt bra och det spelar mindre roll för mig. Men att se på andra som har kemi mellan varandra är för mig inte bara sensuellt utan sexuellt. Tänk att det skulle ta mig 10 år, en sexblogg och massa fantasier för att inse att denna sensuella kemi nog finns hos nästan alla som i Let’s dance ”tvingats” att dansa ihop, mer eller mindre i alla fall 🙂

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Sara skriver:

  Om man ska tro på skvallret så går det hett till mellan en del dansare och deras partner. Kan tänka mig att det är lätt att svepas med för dans kan absolut vara förföriskt, sensuellt och närheten skapar nog en hel del gnistror….

  1. Liw skriver:

   Kan tro det 🙂 De kramar ju varandra nästan hela tiden under programmets gång och det frisätter säkert en hel del endorfiner vilket även träning gör så måste vara otroligt lätt att något uppstår. I dansens inlevelse ska de ju även utstråla passion och parkänsla vilket man inte kan fejka så lätt…

 2. Nej bevare mig väl för att sitta i soffan och titta på tv-pgm där andra dansar. Det är mycket roligare att dansa själv och kan vara sexigt om man bjuder på sig själv.

  1. Liw skriver:

   Jag har inte heller gillat det förrän jag nu börjat se allt det sexuella i det. Att se kemin och attraktionskänslorna hos deltagarna. Att dansa själv är ju såklart hetare men det gör inte jag så ofta 😉

 3. Haha – många år sedan jag kollade in programmet men onekligen väcker ditt inlägg mitt intresse. Ska se om jag får upp ögonen för ett avsnitt eller två!

  1. Liw skriver:

   Kul! Det tycker jag, ffa kärlekstemat förra veckan 😉

 4. Jag har aldrig fattat intresse för Let’s dance. Jag tror det beror på att jag inte är intresserad av kändisarna som är med och tävlar. Om det hade varit par med professionella dansare hela vägen då hade jag kunnat titta. Men annars har jag faktiskt aldrig tittat. Men ett intressant inlägg av dig, helt klart.

  1. Liw skriver:

   Tack så mycket. Det roliga med att det är kändisar, eller vanligt folk hade gått lika bra för mig, är att de kan utvecklas på ett helt annat sätt och inte är vana att tex dansa passionerat. Kul att se folk i ovana situationer som lär sig saker. Men endast professionella dansare hade nog lockat en publik de med även om inte jag hade lockats lika mycket 😉

 5. Jag vet inte om jag tycker det är mer än vanligt faktiskt men jag håller absolut med. Jag tittar inte varje avsnitt varje säsong men någon blir det varje gång. Intressant inlägg helt klart!

  1. Liw skriver:

   Tack! Har säkert varit så tidigare säsonger också men det är väl jag som uppmärksammar kemin, det sensuella, sexskämten mer för jag skriver om detta ämne 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..