168. Måna om ditt yttre – Samlivsnyckel 2 av 7

Det kan kanske låta lite vasst och ytligt att vi ska måna om vårt yttre, för det är klart man ska vara sig själv och ska älskas för den man är. MEN jag vet ju hur mitt hjärta slår ett extra slag när min man är nyklippt och nyansad i ansiktet. Lägg på en svart tight kortärmad tröja och jag känner hur min åtrå för min man är på topp. Han vet att jag gillar detta och det är bara att konstatera att jag smälter när han anstränger sig för att se fin ut för mig.

Av respekt för sin partner

Att få känna sig åtrådd mår man ju även väldigt bra av själv också. Men om jag skulle känna att jag alltid måste se tipptopp ut hade charmen med denna punkt försvunnit. Att jämt behöva vara uppklädd och fixad skulle jag aldrig orka, och det är inte det som är grejen. Men det motsatta, att sunka ihop, är lika illa det. Det är inte bara för vår egen skull vi ska måna om vårt yttre. Det är också av respekt för vår partner som vi bör se till att ”produkten” jag ser bra och välvårdad ut. Inte bara i närvaro av vår partner, utan även i andra situationer. Lite omtanke om sitt yttre gör något med ens aura och det ökar också känslan av att man är mer än vän med sin partner.

Behov av attraktion

Framförallt gäller det såklart tillsammans med vår kära. På något sätt så är det ju något biologiskt i oss att sexlusten kräver att vi behöver känna att vår partner anstränger sig och ser tilldragande ut. Jag tappar sexlusten om min man inte visar mig att han diggar mig till och från eller säger att jag är fin, söt, sexig eller något annat trevligt. Det är en av ingångarna till att känna lust för mig. Och ska man få lite komplimanger så krävs det att man anstränger sig lite. Det är nog väldigt få som är så naturliga skönheter att de inte behöver anstränga sig det minsta.

Kroppen har betydelse också

Så det är bara att erkänna att det pirrar till lite extra i underlivet och hjärtat när min man ansträngt sig lite extra och tänker på hur han ser ut. Och det svänger garanterat båda vägar. Det gäller ju inte bara frisyr, smink och kläder. För vår del så gäller också att vi ser till att hålla kroppen i trim. Även om varken jag eller Love är några träningsfreaks så mår vi bäst om vi håller vikten. Sen är det ju så att även om man inte har snyggaste kroppen så kan man alltid framhäva det som är bäst och dölja annat. Vet man inte vad som är ens bästa tillgångar så får man fråga partnern. Att anamma lite Trinny-och-Susanne-tänk helt enkelt. 😉

Våra äventyr har öppnat ögonen

Våra äventyr sista åren har faktiskt gjort att vi klär upp oss för varandra lite mer. Innan dessa äventyr var det betydligt mer sällan. I viss mån så öppnade nog våra äventyr våra ögon för vikten av detta. Så vi har blivit bättre på att måna om vårt utseende sedan vi tagit in andra i vårt sexliv. Att få uppskattande komplimanger från en kollega, vän eller en annan man, rent allmänt, är väldigt trevligt. Det har jag vågat öppna upp för först på senare tid. Som om det inte skulle varit tillåtet tidigare. Livet är för kort för att inte få ge och ta emot komplimanger.

Så att måna om sitt yttre är ännu en nyckel till att hålla vårt förhållande med sexliv levande.
 
Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Sandra skriver:

  Jag ogillar skarpt den biten där du skriver att man ska ”dölja annat”. Visst vårdar man sig själv, både till kropp och själ. Men hur tänker du när du skriver att man ska dölja något?
  Om man har hängiga bröst, ska man stoppa dem i en bh för evigt för att partnern inte ska se?
  Om man är rund och det inte går att gå ner i vikt, ska man alltid ha släkt lampa i sovrummet så att den man älskar aldrig ska se en naken?

  Var tog det mest sunda vägen att älska sig själv för den man är och visa upp sig för sin partner med stolthet?
  Jag har gott om ”krigsärr” efter två graviditeter och en sjukdom som förstört min kropp!
  Inte sjutton tänker jag dölja den och skämmas!
  Antingen älskar min man mig för den jag är eller så vet han var dörren är!

  1. Liw skriver:

   Hej Sandra. Kanske blev det lite konstigt uttryckt av mig.
   I det innersta rummet med sin käre/a är det en självklarhet för mig att kunna få visa upp sin kropp som den är. Med alla möjliga tänkbara lampor på.

   Även om inte jag är överviktig har jag mina kroppsliga ”issuses”. De är min man väl medveten om och accepterar. Precis som ens mentala svagheter.

   Det jag syftade på med att dölja det man är mindre nöjd med handlar egentligen mer om att framhäva det man är extra stolt över. I det yttre rummet. Med kläder på. Vet inte om du sett Trinny och Susanne? Om du ser ett avsnitt med dem så förstår du. De träffar kvinnor i ALLA kroppsformer. XL, magra, plattbröstade, dålig hållning, dåligt självförtroende. Därtill har varje kvinna massa tillgångar. Den kvinna som tycker hon är för stor och har bröst som hänger har kanske en härlig bakdel eller fina ben. Då lyfter de fram hennes fördelar genom kläderna. Och ofta handlar det om att våga ha tajta kläder, på rätt ställe, som är nyckeln. Att inte försöka dölja allt i en tältliknande klädsel.

   Hoppas detta var svar på din känsla att jag var lite ute och cyklade på denna punkten ☺️

   1. Sandra skriver:

    Jo, jag förstod nog att du var ute och cyklade lite 😂.
    Jag har sett Trinny och Susanna och håller med om att de är fenomenala på att framhäva och göra en vacker kvinna vackrare.

    Många lever som askungen och ser bara det som är fel. Det är därför jag reagerade. Och säg den kvinna som INTE har issues med sin kropp. Tyvärr är det fler som ogillar sin kropp än älskar den. För övrigt kräver den relationen en del omvårdnad också.

    1. Liw skriver:

     Ja! Det vill jag uppmuntra. Att kvinnor ska älska sina kroppar mer. Inte gömma sig för sina brister utan visa sig och lyfta fram det dom faktiskt är nöjda med 👍 Hos alla finns det något de är lite stolta över…

 2. fnulan skriver:

  Nej jag skulle aldrig klä upp mig eller göra mig fin för min mans skull. Det är enbart för min egen. Men i och med att jag gör mig snygg i mina ögon växer jag och det får mannen ta del av. Han tycker att jag är fin oavsett.

  1. Liw skriver:

   Det tycker min man jag också är. 😉 Men det är ändå ett faktum (för oss iaf) att det pirrar lite extra för både mannen och mig när vi tänker på att underhålla oss och gör oss lite fina för varandra ibland. För mig utesluter inte det ena det andra. Men detta är en känslig punkt!…

 3. Madde skriver:

  Den delen har varit så eftersatt under det sista året. Tiden har absolut inte funnits och jag skulle behöva en storrenovering av mig själv känner jag. Är glad om jag hinner in i duschen och fått tvätta håret någon gång i veckan…

  1. Liw skriver:

   Ibland trycker livet på och det blir svårt att orka och hinna med sig själv. Ibland blir man bara lat och glömmer bort sig själv. Det gäller väl att känna in vad orsaken är. Ibland behöver man en glöd eller kick som ger en den extra orken. För mig brukar det vara en ond eller god cirkel. Känns kroppen bättre vill man kanske fixa håret osv. Hoppas du hittar din ork 💕

 4. Det ska bli intressant att se vad för kommentarer du får på inlägget.
  Själv har jag samma åsikt, skulle aldrig kunna sluta träna, både för hans och min skull. Att klä upp sig är en viktig del i förhållandet ❤

  1. Liw skriver:

   Ja och att klä upp sig ibland och tänka på sitt yttre innebär inte att man inte skulle få vara sig själv eller kunna få gå i mysbyxor. Det är inte svart eller vitt. Man behöver båda delarna enligt mig. Kunna slappa ihop men inte sluta måna om sitt yttre…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..