Njutning kan tas emot eller delas ut på lika många sätt som det finns stjärnor på himmelen. Men en viktig detalj under sexuell aktivitet, oavsett hur känsligt och intimt det än är att betona, är ändå orgasmens vara eller icke vara. Att kunna få orgasm är minst sagt avslappnande och befriande..

Risker med utebliven orgasm

Jag tror att en kvinna, i ett förhållande, behöver få komma regelbundet vid sex. Om hon själv vet hur hon kan komma vill säga. Jag tror en bidragande orsak till att folk skiljer sig är just avsaknad av den kvinnliga orgasmen. Om kvinnan inte kan/får komma är det naturligt att hon vill ha mindre och mindre sex.  Och då finns det stor risk att mannen blir frustrerad och så tröttnar båda till slut. Att kvinnan inte får/kan komma kan ju i sin tur bero på en mängd olika saker.

Min hemlighet

Jag är en 3-barnsmamma med relativt små barn och mitt sexliv är njutbart. Men detta är för mig ingen självklarhet. Jag vet hur det är att aldrig komma med en partner.
Min egen resa från att aldrig komma, till att komma när jag vill med min partner gör att jag brinner för detta ämne, den kvinnliga orgasmen. För mig är den, och jag tror även för en del andra, en av nycklarna till att landa och hitta sig själv.

Ouppnåelig orgasm

Sex har inte alltid varit enbart skönt och trevligt för mig. Jag har aldrig blivit utnyttjad sexuellt, inget våld är inblandat.
Men att komma tillsammans med en man och känna att jag hade ett normalt sexliv var för mig som 17 åring och 27 åring lika ouppnåeligt, som om någon bett mig gå ut och plocka ned en stjärna. Jag har hoppat och vetat att jag ska falla till marken och därefter känt mig som världens mest onormala 27 åring. Likt tjejen som inser att hon spelat hela fotbollsmatchen utan att för en sekund varit närvarande. Detta för att hon själv aldrig trodde på vinst. Om man ska få orgasm är ju regel nr 1 att man kan slappna av och känna att möjligheten finns att man kan komma.

Landade till slut

Efter att ha kommit i mogen ålder och lärt känna min kropp samt att jag har träffat den rätta mannen för mig är jag numera en kvinna som får orgasm 9/10 gånger. Vill jag komma med min partner ser vi till att jag gör det. Sen har jag insett att det krävs lite tid och att min man älskar att ge mig den tiden. Jag har hittat mitt ess i kortleken eller kanske bättre beskrivet-hittat esset i mig själv. För vi tar ju själva ansvar för vår orgasm. Om vi inte själva vet hur vi kan komma, hur ska någon annan veta det??

Jag kan inte låta bli att tänka: Hur går det för alla andra? Jag kan ej varit ensam? Det känns som jag alltid kommer stå med ena benet i “icke-komma-träsket” då det sitter så djupt i mig att inte vara “normal” vad gäller sex.

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Har precis haft det likadant, nu när jag faktiskt vågat lära känna min kropp mer så är det helt fantastiskt. Behöver tiden och ibland så får han köra sitt race med.

  1. Liw skriver:

   Hej Jeanette! Intressant att du känner igen dig och nu lärt känna din kropp. Det är ju bara att konstatera att det är så mycket svårare när man inte känner sin kropp. Men jag trodde aldrig att kroppens förmågor kunde gå att utveckla så mycket 😉

 2. En partner man är bekväm och trygg med är viktygt tycker jag.

 3. Jasmine skriver:

  Intressant läsning!

 4. Sanna skriver:

  Ja de gäller ju att man hittar den rätta, så brukar resten lösa sig;)

  1. Hej Sanna.
   Hur menar du vill du förklara ler.

 5. Hej ja gillar dina inlägg.
  Ja är gift sedan 4 år tillbaka och totalt sett har vi varit tillsammans i 12 år.
  Ja vill ha mer sex än min fru.
  Ja vill att hon suger av mig mera.
  Vi har pratat om de sååååå många gånger men ändå så blir ingen ändring.
  Ja har leksaker med i leken.
  Vi tittar på porrfilm ibland.
  Ja älskar att hon kan få fontänorgasm de är så porrigt ler.
  Men ändå saknar ja de där lilla extra.
  Förstår du hur ja menar??

  1. Liw skriver:

   Tack! Kul med lekar, porrfilm och fontänorgasmer.
   Det är lite svårt för ordet ofta för den ena kan ju kännas som sällan för den andre. Vissa vill bara ha sex 1 gång/vecka medan det är frustrerande lite för andra.
   Nr 1 för mig vid avsugningar är att ens partner är fräsch och ren därnere. Så om det inte alltid är fallet är det mitt första tips. En mysig duschstund tillsammans innan kanske 😉
   Sen är det kanske lättare att initialt få din fru att suga av dig vid ex förspel eller i slutspurten då jag vet att vissa tycker det är jobbigt att suga av en längre stund. Att föreslå kortare stunder samt att trycka på hur lycklig du blir av detta borde motivera henne. Min man säger att han blir som nyförälskad i mig efter jag sugit av honom och det märks på honom efteråt. Det är en extra härlig morot för mig som gör att jag vill göra detta för honom.

   1. Tack för ditt svar.
    Ja att va ren och fräsch är de aldra viktigaste.
    Ja skulle inte slicka henne om inte hon är nyduschad.
    Ja känner samma som din man att man blir nykär typ.
    Man kan samma fatta de ganska enkelt.
    En tillfredsställd man är en lycklig man.
    Eller hur?

    1. Liw skriver:

     Och en tillfredsställd kvinna är en lycklig kvinna 😉
     Vad är det de säger i filmen ogifta par? Kvinnan: Hur vill du jag ska vara då? Mannen: vad sägs om kåt, glad och tacksam. Det ligger lite sanning i det.
     Jag tror ett bra sexliv speglar ett bra förhållande, i alla fall om man varit tillsammans länge med en partner.

     1. Min fru är sååå nöjd med vårt sex.
      Ja vi har bra sex men de saknas ändå de här lilla extra och att bli spontant avsugen.
      Och vi eller jag har pratat om trekant i många år men hon säger de att de kommer kanske en dag men de har hon sagt i nästan 12 år .
      Och varje gång ja tar upp de så blir hon lite sur och säger ju mer du prata om de ju längre tid tar de.
      Så jäkla tråkigt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..