Häromveckan såg jag på ett porrklipp som inte var något utmärkande alls när det kom till själva sexakten. Man och kvinna möts och det blir sex. MEN efter några minuters tittande insåg jag att jag gick igång extra mycket och undrade först varför. Jag kom dock ganska snabbt fram till att det berodde på att mannen ljudligt uttryckte sitt välbehag på ett tydligt sätt.

Hör sällan männen njuta

Då insåg jag att det inte hör till vanligheten att få höra och se en man stöna på film…eller i verkligheten för den delen. Jag har nämnt det förut. På porrfilm är det oftare kvinnan som är i bild…och framförallt hon som låter. Jag gillar att se att kvinnan njuter vid sex. Kanske för att jag mer tvivlar på att tjejer på film alltid njuter. Men att då och då även få se och kanske framförallt höra mannnen njuta vid sex är enormt upphetsande för mig. 

Vill höra när de kommer

Självklart ska det inte vara något överdrivet stönande. Men så länge det känns naturligt så är det bara upphetsande tycker jag. Tyvärr är män mer tystlåtna vid sex och gör sällan speciellt mycket väsen av sig ens när de kommer. I mina öron är det väldigt upphetsande när mannen säger att han kommer eller snart kommer. Det är en väldig igångsättare för mig. Ju mer upphetsad man märker att ens älskare är desto mer upphetsad blir man ju oftast själv. Och hans klimax vill man ju inte missa 😊

Kvinnor ”ska” stöna

När det gäller kvinnliga och manliga läten tror jag kanske porrfilmerna präglar oss lite? Kvinnan ”ska” stöna till höger och vänster och mest hela tiden och det kan ibland kännas väl överdrivet i mina öron. Det är ju trevligt att veta när någon njuter lite extra, vilket blir svårt när någon låter/halvskriker hela tiden. Men det är bara min åsikt. Å andra sidan vill man ju höra om och när den man har sex med njuter.

Har inte män lika mycket att jubla över?

När det gäller männen i porrfilmerna så är ju nästan alltid mannen mer eller mindre tyst. Möjligtvis ger han ifrån sig ett dovt stön när han kommer. Men inte mycket mer. Och tyvärr är min erfarenhet att män över lag heller inte gör mycket väsen av sig när de kommer. Jag har säkerligen inte tillräckligt stort underlag för att kunna hävda detta med någon bestämdhet, men det är min känsla i alla fall. Sen kan man ju bara spekulera i vad det beror på. Kanske är det inte lika skönt för männen som för oss kvinnor? Eller så är det kanske så att orgasmen för männen inte är lika mycket att jubla över eftersom de kanske har en tendens att komma för tidigt?

Min man vet att jag vill veta när han kommer och jag har faktiskt inte behövt be honom tala om detta. Han har alltid gjort det. Sen hade han gärna fått låta mer vid sex också men med barn i huset är ju inte alltid det så lätt…

Vad tycker ni? Är män generellt sett mer tystlåtna och sämre på att ge uttryck för sin njutning? Tycker ni kvinnor kanske ändå det är sexigt att män är mer tystlåtna eller hade ni önskat mer naturliga stön?

 1. I denna fråga måste jag verkligen bjuda in min kärlek och tillika ljuva älskarinna för ett svar, men tills dess får du hållas med mig. 😊

  Jag har nu inte legat med män så personligen vet jag inte hur andra män låter men har ju tittat på porrfilm förstås.
  Och i det du säger har du nog rätt, män låter inte, inte mycket mer än att de pratar med kvinnan ”det här gillar du va?” ”Du har en tight och skön..”?? Ja du vet och så vidare medans kvinnorna stönar högt och ljudligt.

  Själv tycker jag om då hon låter. Hur hon gnyr och stönar när vi älskar.. i mitt tycke är just hörseln en typ av sinnenas erogen zon. Utan ljud fattas något.

  Killarna/ gubbarna i porrfilmer har ju i mångt och mycket ett krav på sig att hålla sig länge och lever de sig in i njutningen kanske de kommer för fort.. jag vet inte. Bara något jag spekulerar över här.

  Men jag ska senare lämna ordet fritt till min ljuva kvinna och hennes syn… eller, hörsel på detta 😄

  Tack återigen för en toppenbra och välskriven blogg, här och på Tumblr.

  1. Tack Lasse, kul att du uppskattar min blogg!
   Det kan nog ligga lite i det du skriver, att män i porrfilm snarare får hålla igen lite och vill kanske då inte leva ut sin njutning fullt ut. Så är det kanske även vid ett vanligt samlag, utan kameror, att mannen oftast är snabbare än kvinnan och får ”hålla igen” lite. Men min man, som inte är så snabb av sig, är även han relativt tystlåten vid sex. Och de flesta jag varit med har varit det, mer eller mindre. Det ligger kanske mer i mäns natur att vara mer tystlåtna? Eller så är det bl.a filmer och samhället som präglat er att vara det…För mig är det ändå gott nog att det levs ut vid klimax 😊

  1. Ja men absolut är det roligt när det inte är enformigt.
   Ja alla fungerar olika men män generellt tycker jag låter mindre än kvinnor gör vid sex 😉

 2. Tror att kvinnor är mer känslomässigt expressiva överlag, men (den kommersiella) porren är inget rättvisande exempel för endera könen: män är instruerade att hålla tillbaka sådant som de företrädesvis manliga tittarna finner distraherande – mannen i scenen ska bara vara ett tomt skal för den som tittar att låtsas vara.

  Själv gillar jag när tjejer stönar, det är liksom inte kul om det inte hörs att det är skönt (även om man försöker vara tyst är det kul med små gnyn). Men hon får absolut inte överdriva eller fejka, då kallnar jag direkt. Dirty talk har jag också svårt för när det känns överdrivet… Själv är jag nog ganska reserverad men jag börjar alltid andas hårt när jag närmar mig så min sambo märker alltid 🙂

  1. Ja vi kvinnor är nog mer expressiva rent generellt och porr är ju oftast gjord för män att kolla på så det där med ”skalet” är kanske regisserat som du skriver.
   Om jag hade regisserat porrfilm hade jag skiftat mellan kvinnans och mannens ansikte titt som tätt och inte bara fokuserat på kropparna. Jag hade velat att de skulle våga låta, med naturliga stön utan att överdriva något. Jag hade valt personer jag kände hade en kemi med varandra.

   Jag märker också när min man närmar sig i och med andningen men vi gillar att förstärka det med att vi uttalar att vi kommer 😊

 3. Tack för en fantastisk å verklig igenkännande blogg.
  Vi talar alltid om när vi är på väg att komma och när vi kommer, även om vi märker det på andra sätt efter 10 år tillsammans.
  Sen får man vara lite diskret, bita i kudden med barn i huset, m på vuxen resor eller barn hos far å morföräldrar så kan man låta å ha dirtytalk som innan barn.
  Puss å go på dej Liw du skriver underbart

  1. Tack 😊
   Ja med barn i huset vill jag ju inte heller att min man ska ta i med sina högsta toner 😉 Då är jag nog mer en tråkig mamma som tycker han flåsar väl högt ibland 😂
   Men när vi är själva så är det så upphetsande!! Och på filmer är det helt klart ett extra plus…

 4. Jag får väl börja med att säga att det var bra längesen jag såg någon p-rulle. Tyckte att själva akten i filmerna var nästintill mekanisk. Lika känslobefriad som en arbetande kolvmotor. Jag såg iofs att det fanns män som lät och repeterade några ord ungefär som ett mantra, och som hade ansiktet i bild skapligt mycket tid. Men jag undrar hur upphetsade männen i filmerna egentligen är? Det jobbades allt en hel del med halvslappa slangar.
  Kvinnorna var förmodligen instruerade att väsnas friskt, för det fanns inga synliga tecken på äkta upphetsning. Vet att jag låter riktigt trist och skeptisk, men jag gillar inte fejk med eller utan kameror.

  1. Nej det gör inte jag heller. Amatörporr är att föredra, när det faktiskt är på riktigt. Eller mer kvalitetsporrfilmer ex gjorda av Erika Lust. När det känns fejk och helt mekaniskt finns det ju inte mycket upphetsande i det alls, tycker inte jag heller. Det finns mycket som inte är bra porrfilm men det finns också mycket som är bra och upphetsande att se på😉

 5. HAr ingen aning om hur det är generellt – har inte någon generell erfarenhet 😉 Men ja, visst vill en hänga med när det händer och inte överraskas av ett plötsligt slut …

  1. Nej det vill man ju inte. Men att i sin upphetsning säga när man kommer kan man ju oftast göra även med barn i huset…vilket blir lite extra hett tycker jag 😊

 6. Jag tycker om att märka att mannen njuter, sedan spelar det inte så mycket roll hur. Bara man verkligen förstår att han njuter. Jag vill höra också, men det viktiga är egentligen inte ljudet. Låga ljud kan vara extremt talande i kombination med ansiktsuttryck och kroppsspråk. Jag gillar dock att min man säger att han kommer. Inte för att det behövs. Jag märker det så väl ändå 😊

  Jag säger sällan att jag är på väg att komma. Jag njuter bättre om jag hoppar över, det och det behövs inte heller 😉Jag har haft sex med en man som visade väldigt lite att han kom. Det kändes snopet på något sätt.

  Jag tycker för övrigt att det är lite ”logiskt” att kvinnor låter mer. Kvinnans kön är mer dolt så man ser inte kåtheten lika väl. Dessutom är kvinnor generellt lite svårare att tillfredställa, och orgasmen är inte lika tydligt som hos en man, och då är det naturligt att vi visar på andra sätt att vi njuter och att vi kommer. Eftersom att kvinnor är svårare att tillfredställa är det mer viktigt att lyckas för en man. Det blir också viktigt för mannen att han känner att han är en bra älskare, så män behöver/vill veta att kvinnan njuter. Han går igång på det eftersom det stärker honom. Det är både biologiskt och inlärt. (tror jag)

  Jag tror det till viss del är naturligt att låta lite, tex under onani( med andningsljud osv), men den största anledningen till att vi låter är nog kommunikativt/socialt, ungefär på samma sätt att man ofta skrattar mer när man är tillsammans med någon. Tex så kan man ju skratta om man är själv,(tex åt en film) men de flesta skrattar mer om man är tillsammans med någon annan och det handlar ju inte om fejk 😊. Det bara blir så.

  1. Tack för långt svar där jag höll med om mycket 👍 Ett ansiktsuttryck och ett inbjudande kroppsspråk kan ibland vara så tydligt att det räcker med bara dova stön därtill. Allt sammantaget är det som räknas såklart 😊
   Det är ju som du skriver svårare för mannen att se att kvinnan verkligen njuter utan ljud än för oss kvinnor att förstå att mannen njuter pga det synliga ståndet. Men en man med bara ett stånd som inte visar kåthet på något annat sätt blir ju inte lika charmigt.

   Ja när man är tillsammans med någon vill man ju ”berätta” om sin njutning för att givaren ska få beröm men också för att den ska veta att det den gör är skönt och att det gärna får fortsättas med det ena eller det andra.
   När jag förstår att mannen njuter extra mycket får jag en sådan inre njutning och ”känner mer” av det vi för stunden gör. Så det ger mig väldigt mycket 😃

 7. Ja absolut, jag menar inte att mannens sexualitet bara handlar om stånd och utlösning. Jag beskrev det lite mer generellt och ”övergripande”. Jag tycker också jättemycket om att se och höra min man njuta. Det triggar min kåthet plus att jag bara älskar att se honom njuta, för att jag älskar honom ☺️… För att lära sig utveckla mannens njutning behövs ju mer respons än bara åsynen av stånden 😉

 8. Jag vet att i flera tidigare förhållanden har hon varit väldigt tyst, och då har jag också varit det. Jag har liksom närapå skämts för att njuta för mycket. Min Anna, hon är verkligen inte en som håller på och låter egentligen, men lite då och då när hon kommer igång som mest kan hon bara inte låta bli, det blir ett enda långt stön till slut, och små tjut av olika slag. Detta – och att vi har det så bra rent generellt – plus att jag vet att hon inte vill missa när jag kommer, har i slutänden gjort att även jag släppt på mina hämningar, och låter så som jag vill låta när jag kommer (och annars). Och det är väldigt befriande, att liksom få ”gå in i min egen njutning”, göra den så bra som möjligt. Ibland blir det ett brunstvrål, ibland betydligt mindre, så som det ”bara blir”.

  1. Det låter ju härligt att du gått från att vara väldigt tyst till att verkligen leva ut din njutning ljudligt. Det är lätt att hämmas när man är med en väldigt tyst person i sängen. Alla är ju olika men jag tror ändå man mår ganska bra av att få leva ut sina naturliga ”njutningsläte”. De flesta har nog dem i sig men en del har på ett eller annat sätt hållit igen med dem, tror jag.
   Jag var med en man/kille en gång där jag kände mig på tok för kåt och vild…och då hade vi inte ens sex. Han var väldigt lugn och hade inte mkt sexuell utstrålningen. Då kände jag mig för mycket och osexig… ☺️

 9. Som du skriver med barn i huset får man vara tystare och jag skulle säga att här har det blivit en vana nu att vara ganska tyst – helt tyst är ju svårt…

 10. Man hör verkligen när jag njuter 😛 Kom att tänka på nu att de flesta män jag haft sex med inte stönar.. Inte direkt tänkt på det tidigare..

 11. Jag tycker det är synd att det mest är kvinnor som ”ska” låta. Jag tycker det är attraherande om mannen också visar sin njutning. Det blir något intimt med ljuden från han också 🙂

  1. Håller helt med! Att känna att ens partner njuter, på vilket sätt det än är, är ju attraherande. Läten hos män är sexigare än de själva tror, tror jag 😊

 12. Ja du det där är lite olika. För mycket stönande är faktiskt avtändande för mig, samt likaså om partnen är lite för ivrig för att komma liksom.

 13. Ser att ni är många tjejer som skriver att män är tysta, jag har inte försökt vara tyst när jag haft sex , förän nu med barn i huset.
  Sen märker min sambo när jag är på väg att komma efter 10år under samma täcke.
  Testade att dölja det i går, en sekund innan jag exploderade tittade hon mej i ögonen å sa nu kommer du😋 hon känner nog mej bättre än jag tror😍
  Verkligen bra och igenkännande allt som skrivs här, kanonblogg å följare

  1. Tack!!
   Härligt att ni känner varandra så pass väl. Med barn i huset får man hålla igen lätena lite. Då är det extra sexigt med några heta ord istället 😊
   Kanske ni män (precis som vi kvinnor) färgats lite av porrfilmer där kvinnor ofta låter mer och män mindre, för rent generellt har män inte låtit så mkt är min erfarenhet. Men det är härligt när ni gör det 👍😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..