ANNONS

250. Om att vara första- eller andrahandsval

/

Jag har genom hela min tonårstid och singelperiod som vuxen haft lite tur. De vänner jag har umgåtts med och som jag haft som bästa vänner har oftast haft annan killsmak än jag. Vi har alltså sällan slagits om en och samma kille/man. Men jag har ändå definitivt fått känna på känslan av att vara både förstahandsval och andrahandsval i jakten på kärlek/flirtar.

När jag gick på krogen i 20-25 års åldern kände jag oftast tidigt om jag skulle komma att bli första- eller andrahandsval den kvällen. Det berodde på vem jag gått ut med och/eller min egna känsla för kvällen. Såklart kändes det bättre när man kände sig som ett förstahandsval. Och eftersom mina väninnor och jag haft så olika killsmak har jag ofta kunnat flirta med den killen jag fastnat för utan att behöva ta så mycket hänsyn. Med blandade resultat.

Sminkade mig inte så ofta

Men jag minns speciellt ett tillfälle när jag kände mig som andrahandsvalet. Det var när jag i 20-25 årsåldern gav mig iväg på en resa med en väninna till Nice, Monaco, Cannes. Just denna väninnan vara betydligt mer världsvan än jag. Hon var alltid snyggt piffad och med så himla bra kvinnlig klädstil. Själv var jag upp till jag var ungefär 30 år sådan att inte sminkade mig mer än till fest eller någon gång ibland om det var något speciellt. Jag älskade kontrasten mellan mitt vardagliga jag och min mer uppiffade version av mig själv. Numera vill jag sminka mig dagligen, dock inte hårt. Det har väl lite med åldern att göra.

Jag ute när man skulle vara inne

Vi reste i alla fall runt i 2-3 veckor, jag och min väninna och stannade till på ett riktigt ”inneställe” i 5 dagar. Jag har aldrig känt mig mer som ett andrahandsval än dessa 5 dagar. Min väninna passade in i denna flotta miljö som handen i handsken. Det gjorde inte jag. Allt var för ytligt och utseendefixerat för mig. Såklart är det inte kul att många ute-kvällar i rad känna sig i bakskvalpet. Att klä sig i jeans och snyggt linne fungerade inte lika bra på detta uteställe. Och jag hade dagarna till ära färgat håret i en färg jag faktiskt inte passade i. Min väninna var snäll och ville att jag skulle trivas även om hon såklart tyckte det var roligt med all den uppmärksamhet som hon fick. Jag var glad för henne, men kände samtidigt att jag bara längtade därifrån.

Blev oväntat förstahandsval

Sista dagen gick vi på strandpromenaden och kom där i kontakt med en konstnär som vi passerade. Jag var klädd i vanliga jeans och en enkel jacka. Och helt osminkad minns jag. Min väninna gick i kjol, med makeup, fixat hår och allmänt iordninggjord och fräsch som vanligt. Konstnären stannade oss i alla fall och ville prata. Han såg bra ut minns jag om än lite flummig. Det tog en stund innan jag insåg att han såg mig och inte min väninna som förstahandsval. Han gav mig smicker trots min alldagliga uppsyn med fel hårfärg. Ett förstahandsval har aldrig värmt mig så mycket. Att bli sedd bortom kläder och framför en uppsminkad snygg väninna. Kanske kände han mer likhet i mig då han själv var alldagligt klädd. Detta möte gjorde i alla fall mig väldigt glad i själen. Det gjorde att jag lämnade innestället med en betydligt bättre känsla. Och konstnären och jag höll faktiskt kontakten via mejl ett tag. Det blev inga fler träffar men vi utvecklade fort en speciell sexuell ton i vår korrespondens som föddes ur att jag kände mig utvald. 😊

Vill ha wow-känsla

Och även om jag idag sminkar mig dagligen har jag kvar samma beteende. Som jag älskar. Jag älskar kontrasten och wowet som blir när jag gör mig extra fin. Och när jag känner mig utvald. Det är nog till och med denna del av mig som lockat fram mitt alter ego. Och våra äventyr…och liwslust. Så spelet mellan att vara första eller andrahandsval och spelet mellan den vardagliga jag och wow jaget gör något med mig. 😊

Nästa inlägg:
Fästingar spräckte idyllen

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.19
6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00