11. Onani med frihetskänsla

Vad jag förstått så lever en del med en tanke om onani som är förenad med skamkänslor och/eller skuldkänslor till följd av att partnern inte ”godkänner” onani. Jag är helt övertygad om att i de förhållanden där allt verkar nästan obegripligt perfekt, där allt är ordning och reda, allt är kontrollerat och perfekt. Ja där finns mest “smuts” under mattan. Säkert finns porrgömmor i något lönnfack i det hemmet. Det hade jag också haft om jag hade haft en partner som ville kontrollera mig i mångt och mycket.

Onani ger mer lust

Att min man och jag låter varandra ta på oss själva var för sig på egen hand och se det som eggande att berätta för varandra är för mig befriande. Jag tror inte på att tabubelägga onani och skulle aldrig ha en negativ inställning till att min partner onanerar. För mig föder bara onani ökad lust – och den lusten är riktad till min man. När jag har fått en stund för mig själv och dubbelklickat musen, utan barn och man i huset, ja då är jag jättekåt samma kväll. Inte alls mättad. Män behöver kanske lite längre paus innan det riktiga suget är tillbaka. Men överhuvudtaget så tror jag att onani och fantiserande höjer den allmänna kåthetsnivån.

En frihet i att onanera på egen hand

Sen vill vi gärna onanera ostört, i alla fall om man redan har påbörjat det hela på egen hand. Att bli påkommen tycker vi känns olustigt och lite pinsamt. Men så är det nog för de flesta skulle jag tro? Vi kan såklart onanera obekymrat inför varandra också ibland. Men det ligger ändå någon frihetskänsla i att göra det ostört för sig själv. Jag tror det är nyttigt att få se på egenvald porr eller tända på egenvalda fantasier även när man lever i ett förhållande. Sen om man vill dela med sig av dessa fantasier för sin partner är ju individuellt och ett helt annat inlägg 😉

Jag har en väninna som menar att hennes man aldrig onanerar, med undantag när hon är iväg på weekend med en kompis någon gång om året. Då saknar han ju henne. Jag har sagt till henne att jag visst tror att han onanerar ibland, jag ofta till och med. Det tråkiga i detta är väl att han ej vågar berätta om sitt onanerande för sin fru.

Kuvad man har sina lönnfack

En kuvad man, ja eller kvinna för den delen, kommer troligtvis börja smyga med sin lust, sina begär och sina behov. För de allra flesta har sexuella behov, mer eller mindre i alla fall. Jag tror att det oftare är kvinnan som vill kontrollera sin man och sätta sexuella tabun än tvärtom.

Om min partner skulle förminska mitt onanerande och få mig att känna mig lite smutsig om jag tog på mig själv, ja då skulle jag aldrig kunna vara mig själv.
Så kära ni därute – låt din man/kvinna få vara lite ”sexy” och känna sig fri att berätta att hon/han onanerar ibland utan att skämmas. Då tror jag det är störst chans att otrohet inte inträffar och att lyckan består.

 


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Absolut, för mig är onani starkt förknippat med egna fantasier som bidrar till att hålla sexlivet levande genom att man tillför nya influenser. Hur fin tanke det än är att ha så bra sex att man inte behöver tillfredställa sig själv, så tror jag det kan kväva förhållandet eftersom man då inte tillåts utforska sina egna gränser och fantasier på samma sätt som under en egen fantasistund.

  Onani är nog lite som träning; det bryter ner musklerna / tillfredställer suget på kort sikt, men på lång sikt blir kroppen / lusten så mycket starkare. Och när det väl är dags för match är man redo att ge allt för laget 😊

  1. Ja det är så sant, bra liknelse 🙂
   Det är klart om min man och jag har mer sex en period blir det mindre onanerande. Jag kan ju inte tala för de som faktiskt har sex var och varannan dag med sin respektive (jag tror att väldigt få med småbarn orkar ha sex så ofta jämt). De flesta har i perioder mer sex och i perioder mindre. Men oavsett hur ofta man har sex så är onani, för mig, en helt annan sak. Det är liksom 2 olika depåer som måste fyllas på med jämna mellanrum.

 2. Tyvärr är det ofta tabu och kanske inget man pratar öppet om i ett förhållande. Tyvärr.. Hade man gjort det så hade det kanske inte varit så smutskastat..

  Svar: jag har inte gjort skölden själv utan köpt.. 😉

 3. Tycker att även om man är ett par så äger man inte varandra… man kan inte förbjuda en annan människa vad han/hon gör med sin egen kropp.
  Sen bestämmer ju alla själva vad den vill eller inte vill göra och hur mycket 😉

  Kram på dig

  1. Jo så är det ju. Att man tar på sig själva var för sig betyder ju inte att man älskar varandra mindre. Det är snarare ett sunt beteende tycker jag.

 4. Ja, jag håller med även om detta. Du skriver väldigt bra, formulerar saker bra.

  Min kära Anna onanerar i princip aldrig, inte heller förr när vi inte bodde ihop. Någon gång varannan vecka, möjligen. Hon har inget behov alls, när vi inte ses. Men jag gillar att hon gör det, och gillar att veta att hon gör det. Så ibland, både förr och nu, ger jag henne i uppdrag att onanera. 🙂 Kanske precis innan jag kommer hem, och så ligger hon och väntar på mig.

  Jag, när vi inte bodde ihop, onanerade ofta. Nu, när vi bor ihop, blir det väldigt sällan, vi har sex så det räcker ändå. Inga barn i huset. 🙂

  1. Tack Hasse!
   Det är ju så olika med onanivanor men det verkar som om män generellt onanerar oftare än kvinnor, även om det såklart finns undantag. Jag onanerar betydligt mer sällan än min man men jag gillar det verkligen när det väl blir av. Jag har mycket större behov av att vara ensam när jag onanerar, att jag har huset för mig själv och kanske någon/några timmar innan för att slappna av. Min man kan göra det när jag sover i soffan tex. Som trebarnsmamma är jag inte själv så ofta, jag hade gärna varit det oftare. Så ibland skickar jag iväg mannen med barnen för att få denna tid 😉

 5. Innan jag träffade min sambo så onanerade jag väldigt ofta och jag kommer ihåg en kompis som så att hon aldrig gör det, tråkigt att man inte vågar lära känna sin kropp. Sen har det blivit mindre av ensamtid eftersom jag och min sambo är hemma samtidigt från jobb så då har vi varandra att leka med men absolut jag håller med.

 6. Det var bland det klokaste och mest genomtänkta jag läst på länge. Hoppas det är ok att jag delar det på min Facebooksida, givetvis med länk 😉😘

 7. Jag tycker inte onani ger så mycket. Gör bara det om vi av någon anledning inte kan ses tillräckligt ofta. (vilket sällan händer). Får mycket tristare orgasmer själv och för mig försämras sexet efteråt. Jag tappar laddning och ”anspänning”/känslighet i könet och får svårare att få orgasm. Min karl fungerar lika. (får sämre stånd och svårare att komma) Han berättar ibland att han velat onanera men väntat för att kunna ha sex med mig. Jag har ibland sagt ”men gör det då”, men han har ändå velat vänta. Man är uppenbarligen olika. Jag gillar för övrigt känslan att dra på lusten. Om jag inte onanerar är jag mycket kåtare. Gillar dock tanken på att min karl onanerar så jag gillar telefonsex när vi är ifrån varandra. Tycker det är så upphetsade att vi onanerar tillsammans.

  1. Här blir det tydligt att vi alla fungerar olika och det är precis så det ska få vara! Vi ska få gå igång på det vi vill och ta på oss själva så mycket eller lite vi vill 😉
   Att onanerar tillsammans är härligt!

 8. Väldigt bra skrivet! Personligen så har jag lite svårt för onani, har alltid haft. Ska jag vara ärlig så saknar jag nog mest ”bekräftelsen” man får när man har sex med en partner och onani känns mest som något fysiskt man ”måste” göra för att kroppen ska må bra ifall man inte har en partner. Får jobba på den känslan tror jag ^_^

  1. Tack! Jag kan förstå vad du menar, att vara tillsammans sexuellt med någon man tycker om slår ju såklart en onanistund. Och onani när man är singel är ju som du skriver för att kroppen ska må bra. Jag tycker dock det är viktigt med onani för mig som komplement till sex med min man. Detta för att inte tappa vad jag själv gillar o behålla min egen känsla sexuellt till mig själv, att känna mina ”turn on” tex vad jag fantiserar om…

 9. Härligt med onani ju.
  Också.
  För oss triggar det.
  Både min hustru och mig.
  I mina fantasier är min kvinna ALLTID i huvudrollen…
  HOTWIFE-drömmar som du skrivit tidigare skrivit om går vi båda igång på.
  På alla cylindrar! 😜😜😜
  Det ligger oss nära när vi är kåta tillsammans eller själva…..
  Vi har ju exprimenterat en del irl dessutom så vi har en del att drömma oss tillbaka till 😍
  Bara ÄLSKAR att få se min quinna njuta fullt ut!
  Och när man tänker på det växer mandomen och att låta den vara då är som du förstår hopplöst omöjligt 😁😜

  Tack för en härlig blogg!
  Kram 😁

  1. Tack! Kul att ni går igång på Hotwife-tänket och att det extra mycket stimulerar till onani. Det är härligt att unna varandra onani och att i efterhand få höra vad den andra fantiserade/kollade på just denna gång 😊
   Coolt att ni upplevt Hotwife (eller trekant?) IRL. Antar att det var lyckat då ni drömmer er tillbaka till det?! 😉

Comments are closed.

LOADING..