Nu var det inte så längesen jag skrev ett inlägg om porr. Men jag känner att jag behöver vidareutveckla mina tankegångar lite.

Avsaknaden av genuina känslor i porr

Porrfilmer och porrtidningar har jag sett på/i sedan jag var 15 år. Jag var 26 år när jag för första gången såg en porrfilm där tjejen sas komma i. Constance tror jag den hette, men man såg knappt när hon kom. Det är sista 10 åren som jag sett på porrfilmer där tjejen kommit vid sex. Det har varit befriande att se. Men oavsett orgasm, att kvinnan genuint verkar njuta är viktigt för mig.

Lätt att trampa fel i porrdebatten

I mitt tidigare inlägg i ämnet blev det lite fel med formuleringarna. Det är lätt att beskriva en del porr som kvinnoförnedrande rent slentrianmässigt, utan att egentligen mena vad man säger. Kvinnoförnedrande porr beskriver i mina ögon den del av porrvärlden där kvinnor tex är drogade eller ser direkt plågade ut av att ha sex.

Men ordet används också lätt felaktigt för vissa ”lekar” som bygger på en förnedring/smärta, oftast för kvinnan. Men om kvinnan är helt med på detta, t ex i submission-filmer eller BDSM så kan ordet bli lite avigt använt, som av mig i tidigare inlägg. Så länge kvinnan är med på leken och njuter, vilket oftast syns, är det inte förnedrande i mina ögon. Alla tänder på olika saker, punkt slut.

Mannens njutning i centrum

Jag tror många felaktigt använder ordet kvinnoförnedrande när de egentligen menar att porrfilmer görs med för mycket fokus på mannens njutning. Eller rättare sagt med för lite fokus på kvinnans njutning. Jag gjorde ju själv det, utan att inse det förrän det kommenterades.

Enklare med mannen i fokus

Mer fokus på kvinnans njutning i porrfilmsvärlden hade varit önskvärt kan jag tycka. Den största anledningen till denna mansfokuserade typen av porrfilm är väl kort och gott att det är mest män som ser på porr. En annan anledning tror jag är att det tar mer tid och kräver mer avslappning när kvinnan ska vara mer i fokus. När kameran rullar och det ska bli en sexig film av det hela tror jag tjejen blir stressad och mer går in i en roll istället.

Amatörfilmer är därför kanon. Ingen press och stress och ingen sminkös och tanke på bra vinklar, i alla fall inte lika mycket. Båda parter är i fokus vilket är hett!

Älskar att se mannen kåt

Det finns, i min porrfilmshjärna, inget sexigare än att se mannens uttryck och njutning av att kvinnan njuter. Då blir jag galet kåt. Jag gillar när männen zoomas in och deras ansiktsuttryck visas, vilket inte alltid är så vanligt då männen nog vill se det motsatta dvs kvinnan i bild. Jag fantiserar ofta att jag är tjejen i filmen och att mannens kåta blick är riktad till mig. Det är en obeskrivlig igångsättare!

Stjärna på att fejka

Jag såg nyligen en dokumentär om porrstjärnor från förr och hur de har det efter karriären. Tiffany Million, berättade då att män kommit fram till henne genom åren och sagt att de absolut kan se om en tjej fejkar på film och att de ”visste” att Tiffany inte gjorde det. Hon skrattade då i intervjuen och konstaterade lite generat: Jag som alltid fejkade! Jag tror kvinnans och hennes orgasm är mycket mer beroende av trygghet, avslappning och att känna sig älskad än vad mannens orgasmförmåga är.

Bondage och submission kan vara hett

En typ av porrfilm som eggar mig är när en man har kvinnans könsorgan framför sig och vet precis vad han ska göra med det, nästan lite kliniskt. Han nästan plågar henne att njuta.

Jag kan inte uttala mig om sex med piskor, smärta och BDSM för jag har inte upplevt det. Och jag har väl inte lockats av det helt enkelt. Däremot kan jag verkligen gå igång på när kvinnan blir fastbunden eller ”utnyttjad” om det är med kvinnans njutning i centrum.

Tycker om att tycka till om porr

Min egen uppfattning om porrfilmer är ju långt ifrån alla kvinnors uppfattning om porrfilmer. Men jag tittar ganska mycket på porrfilm och gillar det så jag representerar i alla fall den delen av kvinnor som njuter av se på detta. Att uttala sig om något man knappt inte ens sett är inte speciellt rättvisande kan jag tycka. Ändå är det något som många tycker om att tycka till om. Eller vad tycker du? 🙂

 


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Jag håller med dig, tittar själv på ganska mkt porr och blir galet kåt av att höra mannen stöna och njuta av kvinnan. Samtidigt som jag blir galet kåt av att se hur våt kvinnan är och hennes njutning, men då inte de typiska porr-stönandet/skrikande.
  Gillar bäst amatörporr, känns mer äkta.
  Så mer port till oss kvinnor!! 😀

  1. Ja mer porr för kvinnor! Jag gillar också amatörfilmer men även regisserade filmer. Egentligen handlar det om att jag vill ha en story bakom det jag ser, vilka det är o varför de har sex, få ta del av deras tankar o känna kåtheten. Det blir ju då lite som att läsa en novell samtidigt som du får se den 😉

 2. Jag är väldigt anti-port egentligen ”/ Jag skammar ingen kvinna som ger sig in i den branschen, men förespråkar det inte heller. Däremot så håller jag med om att fokus på mäns njutning inte måste vara synonymt med kvinnoförnedring. Mitt problem med porr är mest att en aldrig kan veta 100% säkert att det finns 100% samtycke involverat. Samtidigt så är det ju en komplex fråga och ämnet är ingenting lättdiskuterat.

  1. Du har rätt det är inte lättdiskuterat. Många har sin egna lilla vinkling på hur de ser på porr. Det är ju ett känsligt ämne för det är en så intimt o privat sak (dock naturlig) som sedan visas för hela världen o det finns ju 1000 olika sätt att se på den aspekten. Men många hetsas ju upp av det o man kan ju välja vad man ser på. Det finns ju mycket porrfilm där båda njuter 😃

 3. Porr är inget för mig, men jag har dock sett lite. Verkar alltid så fram tvingat och så. Ser ut som dom spelar mycket och att de inte alls hade varit så i verkligeheten. Men jag vet inte. Är inget sådär stort fan av de 😛

 4. Det mesta i porrväg görs nog för män, ja. Och vi är väl mindre intresserade av att se männens ansikten i bild, kanske, än vad kvinnor är. Vi kanske vill tänka oss att det är vi som är mannen i bild.

  Men nog tror jag att den genomsnittlige mannen gärna ser kvinnan njuta, även på film (jag hoppas iaf det). Men jag tror ju egentligen att det är så att varken mannen eller kvinnan så himla ofta njuter alls. En scen kan ta lång tid att ta, förr hade man ju speciella ”fluffers” som hela tiden sög/smekte männen så deras stånd inte gick ner, under tiden man arrangerade om. Nu tar de väl Viagra i stället, har jag läst. De är nog inte så kåta alla gånger. Och det märks ju också när det kommer till att killen ska spruta (vilket man förstås vill visa, det är ju det enda ”äkta” man alls kan visa – som sagt, tjejerna i filmer fejkar väl oftast), då de får stå och tokrunka framför ett ansikte i evigheter, under tiden tjejen väntar med öppen mun (och man ser hur hennes blick fokuseras på olika saker som händer i rummet, och inte alls på killen som runkar).

  En sak jag ofta tänker på: det sägs ofta att porr är kvinnoförnedrande för att kvinnorna bara är sexobjekt. Jo, visst. Och männen? Hur mycket av deras innersta känsloliv tas upp? De är ju bara en kuk! Som sagt, de är ju inte ens ett ansikte, ofta. Men, jo, visst, självklart är det just kvinnorna som förnedras (ironi)! Nej, jag tycker nog både kvinnor och män förnedras ungefär lika mycket, jag.

  Du efterlyser ju både mer av kvinnans njutning, och av mannens njutning, i ditt inlägg. Lite kul. 🙂 Men , jag håller helt med. Enkelt uttryckt tror jag de flesta anser att ju mer äkta någon porr känns, desto bättre är den. Det är tex oändligt mycket viktigare än att aktörerna ser ut på något speciellt sätt (bara de ser okej ut). Sen tror jag att iscensättningen spelar stor roll. Om folk skulle se en film på mig o frun i sängen, skulle de ledsna efter 2 minuter, det blir rätt tjatigt. Men om vi körde en minut i en hiss, så kanske det vore en helt annan sak, för det triggar ju lite andra delar i hjärnan, ger ett pirr. Och där är det väldigt olika för olika människor, förstås, vad som ger det pirret. Det kan vara att det är utomhus, eller BDSM, eller flera killar på en tjej, eller att det sker på en bio, osv osv.

  1. Tack för intressant kommentar!! Så sant, att ha vanligt, dock skönt 😉, sex i ens förhållande är kanske inte så eggande för andra om de skulle se på. Men korta sekvenser med vem som helst kan ju egga enormt, i en hiss, en trekant, en het hångelstund där mannen trycker upp kvinnan mot väggen osv. Egentligen är jag lite tveksam till regisserade orgasmer om det inte är en porrfilm där man känner att skådisarna får ha ”fritt spelrum” hur händelseförloppet ska utvecklas. Amatörfilm där någon kommer känns ju äkta. När kvinnan sprutar är ju lite kul också för då vet man ju.
   Ja männen i porrfilmer är ju också pressade till att komma, ha stånd, ha sex med mindre känslor. När man säger att kvinnan är mer utsatt finns nog fördomen att män gillar sex utan känslor mer än kvinnor gör men så behöver det ju inte vara 🙃

 5. Jag är själv ingen större fan till Porr men visst har jag titta på det. Som du säger så är nog Amatörfilmer det bästa alternativt då jag inbillar mig att det är redigt känslor bakom det

 6. Jag förstår inte vad du menar med ”för mycket fokus på mannens njutning” och ”kvinnan är inte i fokus”. Det är ju precis det motsatta i varje porrfilm?! Allt man får se är ju kvinnan som njuter. Oftast får man inte ens se mannens ansikte. Nej, tänk om lite. Din text är skriven efter normativa myter om porr. Se på lite porr själv istället för att lista klyschor.

  1. Jag skrev i inlägget att jag gärna sett mäns ansikte mer i porrfilmer så där har du nog missat att läsa. Jo kvinnan är mycket i kamerafokus men inte lika mycket i fokus när det gäller stimulering. Det är ju ingen nyhet att klitoris är en stor del av kvinnans njutningsområde och den glöms ofta bort i regisserade filmer tycker jag.

 7. Jag tittar mer eller mindre aldrig på porr då jag tröttnar ganska fort.. Men kan bli triggad av tanken men sen slocknar jag igen.. 😉 Jag är nog mer för noveller där jag själv får fantisera bilderna.

  1. Det kan imponera lite på mig. Jag har svårt att gå in i mig själv o fantisera den stund som bjuds till onani. Det tar längre tid utan bilder för mig. Där tar jag mer den enkla vägen. Men en fantasi, tex av ett hett minne eller från en bok, är häftigt att onanera till helt klart. Hade faktiskt en sådan stund här i veckan 😉

 8. Har tittat då och då, men jag avskyr såna regisserade filmer så det går bort för min del 🙂 Kan tycka det nästan är bättre att läsa romantiska/erotiska noveller framför filmer.

   1. Boktips:
    Katarina Janous, kvinnors hemliga sexliv, Malva B Begär.
    Gå in på Bokus, eller Dito.
    Jag o min fru brukar läsa för varandra även om läsningen kan bli lite osammanhängande efter en stund. Skön avkoppling!

   2. Det var flera år sen jag senast tittade efter noveller på nätet, men en period läste jag en del, hittade några ”författare” som skrev rätt okej. För det är ju problemet. På samma sätt som att det är svårt att hitta en porrfilm man gillar, så är det svårt att hitta noveller man gillar. Många är skriva med ett otroligt torftigt språk, andra med många språkliga fel, andra håller inte alls ihop på olika sätt, en del är såna totala fantasier att man helt tröttnar, och många är bara tråkiga. Alla har ju helt enkelt inte gåvan att skriva bra, helt enkelt.

    Men, dit jag skulle komma är att jag tror att det är svårt att hitta en ”bra sida” – i alla fall om man menar en sida där alla användare kan skicka in sina alster. För där blir det förstås vilken spridning på kvaliteten som helst. Snarare, tror jag igen då, att man med lite letande kan hitta någon skribent som man tycker är okej, på sådana sidor. Och när jag läste noveller var det nog så att de bra novellerna egentligen eggade mer än vad filmer gör, för min del. Kanske att en film hade fungerat bättre de sista 30 sekunderna. 🙂

    Vi har också läst noveller högt inför varandra några gånger, rätt speciellt, faktiskt. 🙂

    Jag tittade på ett ställe där jag spar diverse länkar, och här är en novell som jag iaf någon gång tyckt bra om, rätt lång, ser jag:
    http://www.sexiganoveller.se/14121/het-natt-i-barcelona

    Och här är en annan jag sparat en länk till. Jösses, undrar hur många år sen det var jag läste dessa…
    https://www.literotica.com/s/a-tempting-vacation-ch-07

    1. Tack för tipsen! Ja att läsa en novell/erotisk bok eggar verkligen upp ens allmänna kåthet men har man som småbarnsförälder en stund över blir det lättare en film/klipp. Jag eggas dock upp mkt av att läsa jag med. Jag har bara hunnit läsa den första novellen du länkade till och den var het, absolut. Det kändes som om den skulle kunnat hänt. Min man gillade den också 😉

     1. Vilken bra diskussion det här inlägget resulterade i, porr väcker fortsättningsvis känslor 😊 Jag flikar in min kommentar här under ett av Hasses tankeväckande inlägg eftersom han i mångt och mycket beskriver precis det jag känner.

      Noveller eggar verkligen den allmänna kåtheten också för mig. Medan porr funkar bäst för mig i samband med onani, så kan tankarna efter att ha läst en bra novell ligga där och gro länge efteråt tills jag inte längre kan hålla mig. Fascinerande 😊

      Den första novellen ovan var fantastiskt bra skriven och helt i min smak. Tyvärr är ju då de flesta amatörnoveller på en helt annan nivå så det kan vara riktigt frustererande att försöka gräva fram nåt som faller en i smaken.

      Eftersom jag själv går igång på noveller brukar jag faktiskt ibland skriva ner mina egna tankar och drömmar, t.ex. under jobbresor när det finns tid. De kan ta dagar att skriva klart, men under resan dit är kåtheten hela tiden triggad och jag bara älskar det tillståndet. Sen publicerar jag sällan nåt av mina alster eftersom det är själva processen att skriva dem som gör det för mig. Därför behåller jag dem oftast i skrivbordslådan 😊

      1. Ja kul med allas tankar om porr! Jag håller med om att en novell finns kvar i huvudet på ett helt annat sätt än en film. Som den novellen som länkades här ovan om kvinnan i baren med sin man spanandes i bakgrunden. Den har jag tänkt ganska mycket på idag 😊 Vad häftigt att du skriver egna ”noveller” av tankar och fantasier. Är man iväg på resor måste det ju vara ett perfekt sätt att få tiden att gå o det måste vara häftigt för frun att läsa 😉

 9. Ja kan också hålla med om att amatör porr är bättre än annan porr.
  Ja kan rekommendera på Youporn
  Fake take där är de antingen en man som plockar upp tjejer eller tjejer som plocka upp killar eller tjejer som plockar upp tjejer så där finns lite till alla smaker.

  1. Jag har aldrig sett det tidigare. Jag kan gå igång på idén med taxibilar men de klipp jag kollade på är inte riktigt i min smak. Man fick inte se männens ansikte, var utsuddade, samt att jag gärna sett mer ”vanliga” tjejer så det inte känns så spelat. Nu kändes det inte så verkligt. Men idén var annars häftig.

 10. Jag har läst hela din blogg idag – samtliga inlägg – och jag blir så glad av att läsa, jag känner igen mig själv i dina ord. Och det här inlägget känns så … ja, precis så känner ju jag! Du har satt ord på det jag har sökt! Jag har försökt hitta porrfilmer som tänder mig, men jag har haft svårt att hitta något som jag tycker är upphetsande. (Däremot kan jag gå igång på en bra berättelse, av bara ord…) Eftersom jag är bi så har jag även tittat på tjejsex, men nä, jag hittar inget som jag tänder på. Jag vill ju se äkta kåthet! Kåtheten i mannens/kvinnans ansikte när hen betraktar den andre. SE kåtheten. Det har jag inte hittat – än.
  Tack för en himla trevlig blogg, dig kommer jag att besöka ofta!

  1. Tack så jättemycket för dina fina ord om min blogg 😊 Det är så roligt när någon känner igen sig eller bara uppskattar det jag skriver!

   Jag tycker precis som du skriver-att se ansiktsuttryck och blickar av riktig upphetsning, lust och kåthet mellan två personer när de har sex gör att man blir väldigt våt och det höjer graden av upphetsning enormt. Ja det kan vara så stor skillnad att ett mediokert klipp blir ett topp 10 klipp 😉

 11. Porr är inte det lättaste.

  Det är så stor skillnad idag 2018 på porren mot vad det var på mitten 1980 talet
  Men det fanns tidningar även då som sågs som extrema jämfört med Aktuell Rapport och Cats.

  Fick du tag i Private och liknande magasin på den tiden så var det extremt.

  Idag är det normalt att knulla en brud i röven och göra andra saker enligt vissa tidningar.

  Om det inte ska bli för mkt diskussioner angående mig och min syn på porr, så måste jag sluta skriva.

  Man får aldrig glömma att det man ser på tv är inget man måste göra på riktigt.

  Har man varit ihop länge och vågar prova så är det inte porr då är det sex.

  1. Kloka ord! Det är väldigt stor skillnad på att som ung tro eller förväntas ha analsex första gången med en ny sexparner och att i en trygg relation testa diverse sexaktiviteter. Vi har ju testat en del saker vissa säkert tycker är mer extremt som tex fisting. Men det har ju bara känts tryggt då vi litar på varandra 👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..