Min man har ofta poängterat hur vissa personer har sex appeal, dvs en sexuell utstrålning. Själv har jag väl inte tänkt så mycket på det. Men vad är egentligen sex appeal och vad är det som gör det? Det är ju onekligen så att vissa har det medan andra inte har det. Men är det medfött eller är det något som alla kan skaffa sig?

Finns mest hos kvinnor?

Min Love har väl mest kunnat identifiera den här egenskapen hos  kvinnor. Inte nödvändigtvis IRL utan även hos vissa skådespelare. Män har han inte kunnat uttalat sig om. Hans standardexempel bland kända personer som har sex appeal är Scarlet Johanson, vilket också är den som han har valt som sitt frikort. Och att hon har sex appeal kan jag nog hålla med om.

Sex appeal i vår omgivning

Sista åren har vi sinsemellan haft ganska roliga snack omkring det här ämnet. Och framförallt då när det handlar om personer i vår omgivning och i verkliga livet. Det började med att vi träffade en mamma till en skolkamrat till ett av våra barn, som alltid, i nästan alla sammanhang, hade en väldigt stark sex appeal. Detta utan att egentligen ha de klassiska egenskaperna för att anses snygg. Hon är lite kraftig med ganska markanta ansiktsdrag, men det är nog framförallt hennes hållning som gör det. I viss mån kanske hur hon är klädd, men i princip så har hon sexuell utstrålning även i mjukisbyxor och T-shirt.

Hållningen är viktig

Jag är inte säker på att hon själv är riktigt medveten om den sex appeal som hon utstrålar. Hon utstrålar på något sett just det omedvetna självförtroendet som kännetecknar personer med sex appeal. Det gör väldigt mycket när en person vågar sträcka på sig. Som ett brev på posten (och kanske en anledning till att inte fler rätar på dig) bröstar man ju upp sig när man har en bra hållning.

Sex appeal för mig

När det gäller män så är det nog inte lika tydligt med sexuell utstrålning. Men när jag bland kändisar ska försöka sålla ut vilka som har sex appeal så blir det ju ganska färgat av vilka roller de haft. Jag har t ex en favoritfilm som heter  Crazy Stupid Love där Steve Carell och Ryan Gosling är med och de två tycker jag har sex appeal. En annan som kanske lite oväntat dyker upp i mitt huvud i sammanhanget är Seth Rogen från filmen ”Zack and Miri makes a porno”. Min man bara skakar på huvudet när jag drar mina exempel, speciellt det sista. Men jag gick ärligt talat mer igång på scenen när Zack och Miri hade ”sex” i denna sistnämnda filmen än på Mr Grey i Fifty shades of Grey-filmerna. Så det understryker att utseende och kropp inte spelar så stor roll när det gäller sex appeal.

Sexuell utstrålning hos män IRL

Vad är då sex appeal hos en man jag möter? Jag skulle beskriva honom som en man med en omedveten mystik. Han vet vem han är men har inget behov av att skylta med det. Det sitter hos en man lite mer i hans sätt att vara än i bara hans uppenbarelse. Han ska vara mer observerande i sin uppsyn än ”too much”. Ja i ärlighetens namn kan jag inte helt sätta ord på vad sex appeal är hos en man jag möter. Du kanske bättre kan sätta fingret på det?

Fler som kan ha det

Frågan är väl sen bara om det är något medfött eller om man kan skaffa sig sex appeal. I viss mån så tror jag att man behöver ha det naturligt i sig. Men samtidigt så tror jag att det är många fler som skulle kunna ha det än de som faktiskt har det idag. Det handlar mycket om det där omedvetna självförtroendet. Kanske framförallt också ett sexuellt självförtroende.

Svårt att se sin egen sex appeal

Såklart börjar man fundera lite över sin egen sex appeal. Jag tror den hos mig är väldigt upp och ner. Senaste åren har jag ändå försökt att tänka på hur viktigt det är med hållningen när det gäller hur man uppfattas av andra. När jag känner mig het, självsäker och nöjd så kommer det nog nästan automatiskt. Jag vågar då sträcka på mig och struntar fullkomligt i om jag bröstar ut mig. Jag möter folks blick och ger dem tid. Den utveckling som jag har haft sexuellt senaste året har också gjort att jag utstrålar mer självförtroende. Samtidigt så finns ju också motsatta jag, med myskläder, dåligt tålamod och en pinsamt dålig hållning…

Mer färgklickar i vardagen

Hur som helst så är det ändå så att de som har sex appeal är färgklickar i vardagen och de verkar upplyftande på sin omgivning. Så se till att brösta upp er lite och tänk på hur heta och coola ni faktiskt kan vara i era bästa stunder! 🙂

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. En god hållning och en slags ”jag bryr mig inte” attityd har jag alltid funnit attraktivt. Det driver mig till vansinne när någon vet sitt värde, någon som inte tar vad som helst liksom.

  Väldigt kul att du har börjat blogga här!

  1. Liw skriver:

   Tack! Bara det inte blir kaxigt är det jättesexigt med egenvärde och att veta vad man vill ha tycker jag. Att veta sitt värde men på ett ödmjukt sätt. 😎

   1. Ja men precis! Det är inte roligt med för stöddiga människor, man behöver ju inte hävda sig liksom 🙂

 2. Det där är verkligen så intressant och så sant! Vissa har det och vissa inte. Jag tror också det har lite med hållning att göra. Och självförtroende. Man ser ju bättre ut ifall man bär sig själv med självförtroende och stolthet. undra hur man själv framstår i andras ögon 🙂 // Petra Elisabeth

  1. Liw skriver:

   Ja det hade ju varit jätteintressant att veta, men inget man skulle komma sig för att fråga någon om ☺️
   Man får lära sig att känna vibbarna om någon verkar tycka det 😊

 3. Tycker faktiskt att det är mest män som har sex appeal i dagens samhälle, men det kan ju i och för sig ha och göra med att det är just män som jag tänder på.

  1. Liw skriver:

   Härligt att höra! Jag tycker det är svårare att se på män. Kvinnor kan mer ”spela med sina kroppar” genom tex sitt klädval, hur de går, sitt hår…vi har också mer attribut där våra bröst är i ögonhöjd 😊 Män behöver mer visa vem han är innan jag som kvinna känner om han har sex appeal eller inte tycker nog jag.

 4. Hm, intressant ämne! Känner inte själv att jag har någon sex appeal precis, men kan absolut se att andra har det. Kanske speciellt karaktärer i filmer snarare än själva personerna. Men det kanske är mer för att jag inte ser personerna (skådisarna) som sig själva någon gång, utan alltid när de spelar en roll.

 5. Amanda skriver:

  Det är som dom säger i kommentarerna man lär sig alltid något nytt hos dig. Men jag tycker att en man som är trygg, självsäker men inte bara tänker på sig själv är rätt sexigt och även har ett lugn i sig, gäller nog samma hos kvinnor kan jag tycka :)är bi 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..