Just nu så befinner jag mig lite i ”sexlimbo”. Mensen har kommit och samtidigt så har jag ändå gått omkring och varit lite småkåt idag. Men något sex blir det nog inte. För sex under mensen är inte riktigt min grej.

Undviker sex under mens

Love och jag har genom åren undvikit sex under mens. Men då min mens senaste 5 åren ändrat karaktär så att jag nu har ”för-mens” på 1-5 dagar har vi mer och mer tyckt att sex i förstadiet eller i efterstadiet varit okej. I alla fall i duschen eller att Love är inne hela tiden så att man inte ser eller känner lukter lika tydligt som om man drar in och ut och varierar ställning ofta. Det är jag inte bekväm med.

Med rätt förutsättningar kan det gå

Så sex under mensen blir det inte så ofta. Men med rätt förutsättningar så kan det ske och bli riktigt bra. Jag har speciellt ett härligt sexminne från en hotellweekend vi hade för ganska många år sedan nu. Vi hade råkat boka in vistelsen på en helg då det visade sig att jag skulle ha mens. Jag hade fått ”för-mens” och det utvecklades sig väl inte heller mer än så under denna vistelse, som tur var.

Stort härligt badrum är bra

Just denna gång hade vi fått ett lite lyxigare hotellrum för samma pris som ett vanligt. Rummet hade ett jättestort badrum med golvvärme. Vilket innebar att vi kunde ha en massa sex på golvet i badrummet. Sådana badrum skulle det finnas mer av. Sex-vänliga badrum. För ärligt talet, hur många hotellrum kan man ligga ner på golvet i badrummet? Vi har aldrig stött på något riktigt bra varken innan eller efter detta. Och då har vi ändå testat ganska många, inklusive en bröllopssvit.

Mitt under mensen går bort

Att ha sex mitt under mensen går helt bort för mig. Jag är då lite öm och då blöder det ju ganska mycket. Man kan ju inte gå över ett golv naken utan att det droppar. Jag har hört många rekommendera menskopp vid mens och att detta kan vara okej att ha sex med. Jag har dock aldrig testat det. Vid för- eller efter-mens kan det kanske vara okej, men jag har svårt att tro att det skulle funka mitt i mensen. Den tar ju inte bort ömheten.

Oralsex under mens funkar inte heller

Oralsex går följaktligen också helt bort för både min man och mig under mens. Detta på grund av både syn- och lukt-intryck. Både jag och min man är ganska känsliga för annorlunda lukter och vill känna oss fräscha vid sex. Vad jag har förstått så är vi nog lite mer känsliga än de flesta.

Hittat vår lösning

Vi har kommit in i en rytm genom åren där sexet till viss del är anpassat kring mensen. Detta kan, i motsats till hur det låter, bli lite sexigt. Nu senaste veckan har vi haft lite mer sex för att mensen är på gång och efter 5-7 dagars uppehåll har man lite extra längtan till varandra. Jag kan även tycka det är lite skönt att ”sex-pausa” naturligt ibland.

Hur känner du inför mens-sex?

Vad tycker ni, kära läsare, om att ha sex under mens? Det är intressant att höra både kvinnliga och manliga tankar. Kör ni naturellt om ni kör. Eller kör ni med menskopp? Är det värt att testa för mig?

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.



 1. Sex under mens är väl kanske inte de mysigaste som finns men på toa eller i duschen är ganska najs

 2. Emelie skriver:

  Vad många som inte gillar sex under mens! Jag är precis tvärtom, tycker att det är sexigt med mensblod under rätt förhållanden. Dock svårt att hitta män som ställer upp på detta. Min nuvarande pojkvän är okej med sex under mens men ser det absolut inte som något extra sexigt, han vill helst inte se blodet alls men tycker att det funkat när jag diskret torkat av hans kuk. Jag vet att min väns föredetta gillade att det var extra vått under mens, däremot.

  1. Liw skriver:

   Jag skrev denna fråga på familjeliv och då var 80% positiva. Här var det tvärtom. Så det är nog många som gillar/tycker det är ok med sex under mens också…👍

 3. Roligt när läsare ställer frågor för det är ju nyttiga svar för alla. Ibland kanske nån sitter med samma problem men inte vågar fråga.

 4. jenny skriver:

  För oss är sex under mens ett absolut nej.. inte ens i duschen känns det okej. Mest för att jag är så öm under mens så jag är inte ett dugg sugen. Vill helst ligga i fosterställning i 5 dagar med en värmekudde på magen… haha…

  kram kram

  1. Liw skriver:

   Har man mycket mensvärk kan jag tänka mig att man ofta inte vill…

 5. Känns som att bli punkterad. Är öm ofräsch blodig.

  1. Liw skriver:

   Haha, det hade jag nog också tyckt. Jag har faktiskt aldrig testat att ha sex under riklig mens. Det har aldrig lockat. 😆

   1. Man är ur funktion, inlämnad på service för att bli startklar för nya äventyr med gubben…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..