Fantiserande hos män och kvinnor är något som verkar skilja sig ganska mycket. Om man inte är medveten om det så kan det nog ge upphov till en hel del missförstånd. Och även om jag nu generaliserar mycket i detta inlägg, så tror jag att skillnaderna mellan mäns och kvinnors sexfantasier faktiskt kan sätta många käppar i äktenskapshjulet. Nyckeln som så oftast annars är ju bra kommunikation.

Min man fantiserar om mig

Som jag nämnt tidigare så fantiserar ju min man om att det är mig han ser i de fall han tittar på porr. Första gången Love sa det så skrattade jag lite inombords. Vi var ganska nyförälskade och jag tyckte det lät lite gulligt. Men jag var ganska säker på att det mest var något han sa för att vara snäll och kanske lite för att försvara att han tittade på porr. Det tog säkert 5-10 år innan jag på allvar förstod att han menade varje ord han sagt. Det tog sen ytterligare några år innan jag förstod, på riktigt, att jag ingick i de flesta av hans sexfantasier. Min man menar att han har med mig i nästan alla sina fantasier. Och likadant har det varit med alla sina ex innan han träffade mig. När han varit singel så är det potentiella partners som fått utgöra fantasiobjekt. Men om han varit i en relation är det alltid partnern som varit i fokus i hans fantasier.

Kan det skilja sig i hur vi fantiserar?

”Man känner ju andra som man känner sig själv” heter det ju. Dvs att man tror att andra tänker och fantiserar som man själv gör, gjort eller skulle göra. För så olikt kan väl inte ens partner tänka? Visst är det så att vi tänder på olika saker som bdsm, trekanter med mera. Men att det skulle skilja sig i hur vi fantiserar är det nog många som har svårt att föreställa sig.

Kvinnor flyr verkligheten i sexfantasierna

Jag tror att vi kvinnor ofta fantiserar om situationer och scenarios som är långt ifrån verkligheten. Kanske i en främmande och exotisk miljö och t o m med personer som vi bara kan fantisera om att träffa, men aldrig skulle träffa i verkligheten. Jag kan gilla att fly verkligheten lite och släppa loss tankarna långt bort i mitt fantiserande. Det kan vara det galna, urflippade och helt verklighetsfrånvända som kan egga mig. Jag skulle t ex kunna fantisera om mig liggandes i en gynstol och så kommer Jude Law in och är doktor och vet var alla mina erogena och sexuella punkter finns. Med andra ord så är mina sexfantasier ofta helt utan koppling till verkligheten. Och det tror jag är något som är ganska vanligt bland kvinnor.

Män vill ha koppling till verkligheten

Männen däremot verkar vilja ha en ganska stark koppling till verkligheten i sin sexfantasier. Antingen att de fantiserar om tidigare erfarenheter eller situationer som de varit i. Eller att de fantiserar om eventuella framtida scenarior som det åtminstone finns en chans skulle kunna hända i verkligheten (även om det sannolikt aldrig skulle hända). Detta är något som min man hävdar är ett måste för att det ska vara en fantasi som han går igång på. Bästa fantasin är den som känns som att den kan hända i verkligheten säger min man. Och vad jag har förstått så har män betydligt oftare sin fru med i sina sexfantasier. Kanske även med andra inblandade, men oavsett med frun i fokus. 

Fråga Olle bekräftar mina teorier

För någon vecka sedan såg jag ett reprisavsnitt av ”Fråga Olle” där just detta diskuterades. Att män mer fantiserade utifrån sin egen erfarenhet och är betydligt mer verklighetsförankrade i sina sexfantasier. Så om de lever med en kvinna får hon troligtvis stort fokus i mannens fantiserande. Kvinnor däremot sades vara mer urflippade i sina fantasier och kan sväva iväg mer.

Kvinnor vill känna oss speciella

Jag tror att vi kvinnor har ett större behov av att känna oss speciella eller exklusiva för vår partner. Det är lätt att tro att fantasier, i vilken form de än ger sig uttryck i, kommer leda till att flera personer ska in i parets sexliv. Eller man kanske är rädd att mannen ska vilja detta ju mer man fantiserar loss tillsammans. Lite som att om man ger lillfingret så kommer mannen ta hela handen.

Behövde känna mig trygg

Jag har själv haft denna rädsla för att jag har ett starkt behov av att känna mig speciell. Så för att ens få mig att tänka tanken på att ta in fler i vårt sexliv behövde min man få mig att känna mig väldigt speciell och utvald. Att både trygga upp mig i hur han fantiserar (med mig i fokus). Men också få mig att känna mig trygg i att hur urflippade fantasier jag än har så är det helt okej.

Tro inte att andra är som du

Nu kan jag förstås inte påstå att alla män och kvinnor fantiserar på det här viset som jag beskrivit i detta inlägg. Det är bara en teori jag har. Kanske är den helt fel. I ett litet försök att få nåt underlag på det här så avslutar jag inlägget med en liten kort undersökning. Men oavsett hur du fantiserar om sex så ska du inte ta för givet att andra fantiserar om sex på samma sätt som du. Kanske är det faktiskt så att din mans sexfantasier kretsar helt och fullt kring dig och din kropp. Detta även om fantasierna involverar även andra personer. Jag misstänker att missförstånd kring detta kanske är en bidragande orsak till problemen som paret, i förra inläggets läsarfråga, upplever.

Mitt sexfantiserande har förändrats

Senaste åren har mina egna fantasier förändrats i takt med att vi har levt ut vårt sexliv. Och då menar jag inte det faktumet att vi har blandat in andra. Utan att jag har erkänt min sexuella sida fullt ut och låtit onani, smek och sex få mer plats i mitt liv. Jag har insett att jag fantiserar lite annorlunda än tidigare. Jag kan absolut fortfarande fantisera om ”drömscenario”, men jag går helt klart mer igång på sexfantasier med verklighetskoppling. Tidigare var jag ute mer efter ”vackert sex”. Idag vågar jag mer erkänna min ”dirty” del av mitt inre och jag är inte lika hård mot mitt eget fantiserande. En fantasi är ju trots allt bara en fantasi. Framförallt så förstår jag min mans fantiserande betydligt bättre idag.

Nästa inlägg:
Bästa sexställning enligt er läsare

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Celine skriver:

  Jag har egentligen inga ”fantasier”. De gånger jag tänker på sex handlar det mer om längtan.
  Om jag är sugen på sex, börjar jag längta efter det vi brukar göra. Längta efter honom, känna hans kropp osv. Ofta väcks sexlusten när vi är nära och då blir det utan tankar. Eller så börjar jag helt enkelt röra honom, sätta mig i hans knä. Kanske ser till att vi lägger oss. Ibland har jag läst om sex och tänkt ”Det kanske vi kan prova”, men ibland känns det inte så intressant ändå, så det blir att vi gör något skönare när vi väl är kåta, ibland testar vi något, men det har aldrig tagit stor plats i själva sexlivet och för lusten. Vi har testat saker efter min mans initiativ och önskemål, och en del har varit halvdana, andra bra, men jag kan inte relatera till detta med fantasier. De har aldrig varit någon stor del för lust och sexliv. Mest har det blivit om man inte kunnat träffats, men det känns mer som ”längtan”
  Även i min förra relation fantiserade jag inte, utan jag tänkte ibland på att jag ville ha sex helt enkelt och försökte göra saker för att det skulle ske.

  1. Liw skriver:

   Jag tror att vi har lite olika sätt att se på fantasier. För mig kan det lika mycket handla om igångsättningar/eggande tankar som om utsvävande scenarios. Det som du kallar längtan kallar jag nog brett för fantasier. Så att sträva efter att den skrivande kvinnan i läsarbrevet ska börja fantisera scenarios i den bemärkelsen jag tror du menar när du tänker på fantasier—där tycker jag också nej.

   Men att hitta hennes egna igångsättningar/vad hon gillar/när hon kan släppa loss sin sexuella sida mer (för jag tror de flesta har en)—där säger jag JA. Hoppas du förstår vad jag menar…😊🥰

   1. Celine skriver:

    Ja, det är möjligt att vi använder ordet olika, men jag upplever att många menar något konkret och kanske spännande när de pratar om fantasier. Jag tänker inte att det är en fantasi om jag längtar efter att känna min mans kropp nära tex, men det kanske kan betraktas som en fantasi det också.
    Jag blir lättast kåt av att suga min man och att se honom njuta, eller att han kysser och smeker mitt kön. Det är dock sällan jag tänker på det innan, men visst skulle man kunna kalla det ”igångsättning” för oss. Om han frågade om jag hade fantasier skulle jag säga nej eftersom jag inte skulle tänka på att nämna något vi gör regelbundet.

 2. Sofie skriver:

  Detta fick mig verkligen att tänka efter hur jag själv är/gör. Hmm är nog lite blandat, både drömmer mig bort till det där drömsenariot men en verkligehetsbild mer… 🤔🙂
  Spännande inlägg detta 😀

  1. Liw skriver:

   Tack, kul när man väcker lite självanalyserande tankar 😆👍

 3. Niclas skriver:

  Jag tror jag skrivit en kommentar om detta tidigare men jag är nog som din man, eller kanske som män är i allmänhet. Jag fantiserar ofta om min sambo. Kollar jag på porr så ser jag min sambo i kvinnan på filmen, och det brukar inte vara jag som är mannen utan jag fantiserar att det är hon som är där och utför det som händer i filmen. När jag fantiserar utan film är det nästan alltid att hon är med på ett hörn, ofta har hon sex med andra även där. Jag har svårt att fantisera om mig med en annan okänd kvinna, även en känd eller bekant kvinna.

  Ibland när jag drömmer om sex kan det vara om arbetskamrater, gamla flickvänner och sådana jag känner. Det händer i drömmen att vi har någon form av sex men jag känner skuldkänslor efter det, i drömmen. Lite kul att hjärnan är med och skapar detta. 🙂

  1. Liw skriver:

   Haha det är samma för min man. Han vill inte se sig själv i porrfilmen eller i fantasin medan jag gärna vill tänka in mig själv i min egen fantasi.

   Vad som händer i drömmen styr man ju inte över ☺️ Vilket är befriande ibland… och lite jobbigare ibland…

 4. Vilket intressant inlägg! Detta har jag faktiskt aldrig funderat på, men du startar ofta igång olika tankegångar hos mig med dina inlägg!

  1. Liw skriver:

   Tack!! Kul att höra 😊

 5. Madde skriver:

  Jag är nog en blandning av det, Vad min man fantiserar om har jag ingen aning om. Däremot frågar jag ibland om han kan peka ut typ någon riktigt snygg tjej, alltså mer vilken typ tycker han är attraktiv. Det kan han aldrig göra. Då jag tänker efter stämmer det in på många män.

  1. Liw skriver:

   Kanske hintar det om att han fantiserar mest om dig? 😜😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..