När min man första gången påpekade mitt behov av ”ett skott i råttan” blev mitt redan irriterade tillstånd inte bättre, snarare värre. Men ju mer åren gått har jag insett att han har helt rätt och det har blivit en stående fras mellan oss.

Utan sex växer irritationen

Ni vet när man kan bli sådär arg utan direkt anledning, kalla det PMS eller bara vanlig irritation över partnerns negativa sidor. Alla har vi dem, negativa sidor, och under t ex nyförälskeleperiod bryr vi oss inte så mycket om varandras negativa sidor. Tänk om delar i detta beror på att vi då har så mycket sex?
Jag lider inte av besvärande PMS. Men ibland kan jag bli extremt less på att min man inte gör si eller så och då retar jag upp mig på varenda liten detalj som han gör annorlunda mig. Min man brukar då fråga om jag behöver ett skott i råttan. Jag brukar svara med ett snett leende och att sänka mina axlar: Ja. Jag sänker då garden och vi har åter igen satt fingret på kärnan till gnället.

Förr blev jag arg

Till en början lät det ”hemskt” i mina öron, att påstå något sådant. Men med åren har jag landat i att precis detta är vår sanning. När vi haft sex lägger sig ofta irritationen och acceptansen för våra olikheter växer. Då äter vi glass ihop istället och pratar om våra drömmar till sent på kvällen…istället för att utbyta irriterade blickar. Såklart kan det också vara precis det omvända. Att jag frågar min man om han behöver ”ett skott i råttan”, men det sker inte lika ofta för oftare står jag för irritationskänslorna.

Nu hände det igen

Just för en stund sedan hände detta fenomen igen. Jag stod och malde fram det ena efter det andra som han kunde göra bättre i hemmet. Frasen kom och vi skrattade. I morse hade jag möjlighet att ta en snabbis själv med min Satisfyer Pro 2. MEN att onanera minskar inte denna lättirriterade sida som kommer någon gång i månaden. Det har jag fått bevis för idag. Vi har sedan i morse bestämt att vi ska ha sex ikväll så jag tänkte återkomma när vi är i mål senare 😉

Efter ett skott i råttan

Nu har jag hämtat andan lite efter skönt komma-sex. Ikväll var lite extra speciellt för det var ett tag sedan jag och mannen kysstes p g a förkylningar till höger och vänster. Att få hångla loss efter öken av detta upphetsande fenomen ger en del extra hetta till själva sexet. Det var eldigt, vilket det inte blir för mig utan kyssar.
När vi var nöjda och belåtna kröp vi upp i soffan och gosnackade. Här är skillnaden mellan människa och maskin, vilket egentligen är ganska självklart. Sex med mannen ger mig bekräftelse att jag är hans skatt, att jag är vacker och att jag efteråt känner att vi är ett team som gör vårt bästa här hemma. Att jag får njuta precis så länge jag vill betyder enormt för mig. Det som jag aldrig kunnat med någon annan.

Egentligen är det kanske bara abstinensbesvär

Choklad har för mig egentligen också samma effekt. Jag är ganska beroende av denna underbart goda vara. Den ger mig en light-variant av känslan att slappna av och njuta. Så det är inte alls konstigt att många kvinnor är beroende av detta. Men i det fallet så handlar det väl egentligen om abstinensbesvär. Och med närmare eftertanke är det väl kanske det som gör att man behöver ett skott i råttan ibland också. Man får helt enkelt abstinensbesvär om man är utan sex för länge. 🙂

Eller hur är det med er andra? Behöver inte ni också ”ett skott i råttan” ibland för att bli på bättre humör? 🙂

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Ante skriver:

  Hejsan
  Provade m att säga att du behöver ett skott i råttan, när min sambo kom hem å var mäkta irriterad över nåt på jobbet, reaktionen blev som din j-vlar vad arg hon blev först, sen kom skrattet, å sexet som kom efter det var bland dom bästa vi haft på 10 år som sambos.
  Tack för en fantastisk blogg m kombo av småbarn å heta stunder
  A

  1. Liw skriver:

   Wow vad kul att du berättar om er lyckade stund där ”skott i råttan” repliken fick komma väl till användning 😉 Den där första reaktionen kommer automatiskt. Härligt att skratt och extra lyckat sex kunde följa tätt efter…När man sagt det några gånger kan skrattet faktiskt komma nästan direkt. Först är det ju en liten känsla av att ha blivit påkommen/ifrågasatt nästan. Efter ett tag blir uttrycket en kärlekshandling som båda kan slänga sig med…😊

 2. Håller med dig. Ibland behövs det för att lugna ner en

 3. Jag älskar hur ärlig du är här i din blogg 😀

  1. Liw skriver:

   Vad roligt att höra!! Att vara ärlig är befriande 😃

 4. Det är sant det du skriver, ibland behöver man bara det där för att en irritation ska gå över..

 5. Celine skriver:

  Jag vet inte….
  Man läser överallt att sex föder lust, och pressen att ha ett regelbundet sexliv kommer nog från många håll. Den allmänna synen på relationener, sin egen inre uppfattning, partnen behov…
  Jag tror absolut att sex kan föda lust, men jag tror det är viktigt att bekräfta sin egen känsla också. Jag har pratat med både män och kvinnor där det blir ”ställa upp-sex”, eller plikskyldigt sex, och då tror jag risken är att man istället tappar bort sin lust och att sex förlorar sitt sanna värde.

  1. Liw skriver:

   Jag skulle inte ha sex för att jag kände mig pressad av min man om jag inte ville själv. Men jag känner mig själv o ibland vill latmasken i mig bara ligga i soffan pga trötthet. Det får den göra ganska ofta. Men ibland får jag gå emot det för får jag sedan ha sex med mannen o komma mår jag ofta som en prinsessa efteråt. Känns som jag vunnit något stort och jag vill nästan fira 😛 Om mannen och jag har en större irritation på varandra blir det inte sex utan en stund av prat, kram och försoning istället…

   1. Celine skriver:

    På ett sätt gjorde jag ju samma sak som du. Fast grejen var att jag önskade att jag kunde hantera det lika lätt så som du kan.
    Jag gjorde ju allt jag kunde för att bli kåt. Jag försökte verkligen få sexlivet att fungera genom att kämpa fram lust och kåthet. Efteråt kunde jag ganska ofta känna mig duktig, som lyckats. Men något inom mig var inte bra, även om jag hade svårt att greppa det då.

    Det verkar som att du har lätt för att ställa om till sex. Det måste vara härligt att ha den förmågan. I dag har jag lärt mig att acceptera min egen kropp. Det får liksom bli som det blir. Blir jag kåt blir jag. Blir jag inte, njuter vi på annat sätt och det kan lika ofta vara omvända roller. Jag har lust, men han har inte lust /förmåga samtidigt. Ibland väntar vi och ibland tillfredsställer vi varandra.

    1. Liw skriver:

     Vad bra att du accepterat att din kropp får känna efter och att du inte tvingar dig in i något du inte känner för helt enkelt.
     Jag har kanske lätt att ställa om till sex, har inte tänkt på det men du har nog en poäng. Jag har tänkt att drygt 10 år av ”obekväm känsla” kring sex gör att jag utvecklat en stor tacksamhet för att jag har ett bra sexliv. Jag hade i princip helt gett upp hoppet för att det var möjligt att ha ett bra sexliv, för jag visste inget annat…så på ett sätt kan man säga att jag hittade sista pusselbiten till min självkänsla i att ha bra sex. Så om jag aldrig hade hittat det tror jag inte jag hittat hela mig. Därför är sex så viktigt för mig 🙂

     1. Celine skriver:

      Härligt att du kommit vidare😊, efter mycket negativaupplevelser/känslor!

      Jag skulle faktiskt inte vilja ändra på något i mitt sätt att vara. Det funkar så bra och jag har både mycket sex OCH mycket ickesexull närhet.
      Jag har förstått att män vill ha en kvinna som dig😀. Jag har svårt att bli kåt när jag är trött, men det gör inget för oss. Får jag bara vila och /eller sova så har jag massa lust och tar mycket initiativ till sex. Men irritation pga att jag behöver sex är obekant. Har iofs alltid har sex ofta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..