Jag har alltid velat uppfattas som lite prydare än jag egentligen är sexuellt. Eller så var det fram till ganska nyligen då jag totalt vände och helt plötsligt ville visa svagheter, styrkor, ge tips och få tips. Men om vi går längre tillbaka så har jag gått med små hemligheter i ryggsäcken. Som om det skulle gjort mig mer spännande på något sätt…tänker jag nu när jag ser i backspegeln. Det ligger en mystik i att vara pryd på ytan men lite ”slampig” därunder, eller? Ordspråket ”I de lugnaste vattnen simmar de fulaste fiskarna” kanske kan stämma ganska bra…på mig. Det är nog inte de som klär sig och agerar sexigast som egentligen är de som är mest galna i sex?

Nog ingen som tror det här om mig

Själv har jag upplevt saker som jag tror en del skulle tappa hakan om de visste att jag hade gjort. Ja ni har ju fått höra en del. Jag har nog alltid haft en bra självkänsla men ett dåligt självförtroende. Jag har beundrat de med bra självförtroende, speciellt de med ett sexuellt självförtroende, som på något sätt är det yttersta självförtroendet i min mening. Att vara självsäker när man är som mest blottad, naken. Men det finns ju de som har haft en jätteenkel sexuell resa men som har jättedålig självkänsla. Alla typer av problem finns ju och alla är de jobbiga för den som är i centrum av dem.

Klättrar på den sexuella stegen

Som jag ser det inbillar jag mig att man klättrar på sin sexuella stege hela livet. Men det finns ju säkert de som peakar vid 20 också men det känns för mig som en deprimerande känsla. Men man kan drabbas av en sjukdom eller dylikt och tappa sig själv. Men förhoppningsvis hittar man tillbaka till sig själv igen. Jag har långt ifrån fullt självförtroende i det sexuella, men jag har definitivt börjat klättra uppför.

Sexuella självförtroendet stiger för varje steg

Det är fantastiskt roligt och befriande när man kommer längre upp, kan andas bättre och sträcka på mig. Ju längre upp jag kommer på min ”sexuella självförtroende-trappa” desto mer kan jag blicka ner på de steg jag klättrat upp för.

Både avskräckande och lockade att vara slampig

Att bete sig ”slampigt” utåt sett har alltid avskräckt mig, men jag har älskat att göra det ”bakom skynket”. Jag minns när jag var typ 16 år och jag och en bekant dejtade två kompisar. Jag hade tillbringat en kväll med min dejt och vi hade haft sex med kläderna på så att säga. Jag minns att jag satte mig på honom i en soffa och tryckte mig mot honom. Han verkade gilla det hela. Sedan berättade min tjejbekant i efterhand att min dejt tyckte om mig men tyckte jag var lite väl vild. Jag kom ihåg att jag blev paff och skämdes över att höra detta.

Slampiga minnen från förr

Jag minns en tokighet som jag gjorde i smyg. Jag var 16-17 år och firade midsommar på ett sommarställe i Sverige. Vi var fyra tjejer som åkte och vi träffade en av tjejernas manliga kusin på orten. En kompis till honom, som var lång minns jag, var med i kusinens gäng och en av mina väninnor (som jag ej stod så nära) sa direkt: Han är min och ingen annans… Kvällen gick och jag upptäckte att ”den långa” var artig och höll i handen med min väninna för att han var vän med hennes kusin men jag fick en och annan blick och kunde inte låta bli att tänka. Vad hade hon för rätta att paxa honom. Det här blev en kväll med massa-bus-bakom-ryggen-fasoner…

Hemligt är spännande

När han lånade vår dusch på gården smög jag in och låtsades ha gått fel. Det blev härligt generade blickar som utbyttes. Senare på kvällen var vi på ett uteställe och min väninna vaktade den långe som om de varit ihop i flera år och han höll god min och tyckte nog min väninna var ”helt ok”. Men den långes och mina blickar blev bara hetare och hetare. Så vid buffén på kvällen satt han bredvid henne medan våra ben slingrade sig om varandra. I baren höll vi handen i smyg och det blev en och annan kyss. Kvällen fortsatte på liknande sätt men inget mer intimare hände. Jag skulle ALDRIG sno en väns kille men detta var nästan bara komiskt bara för hon hade paxat honom utan att känna att han inte riktigt ville. De kände ju inte varandra alls. I mitt vetande var min väninna helt ovetandes om vad som hände och i mitt vetande hördes de aldrig av efter helgen. Inte han och jag heller.

Levde ”dubbelliv”

Om vi hoppar ett antal år framåt till 25 års åldern så var det en period när jag dejtade till höger och vänster, men när det inte fungerade av någon anledning hade jag ett kk som jag alltid föll tillbaka på och kunde sms:a kl 12 på natten eller närsom och som alltid kom. Han verkade aldrig dejta någon annan. Detta pågick i flera år kändes det som. Det konstiga var att det inte bara var sex utan ofta timmars av snack först och nervöst trevande, varje gång. Det var som att jag var pryd och ordentlig i mitt dejtande och levde ut den tokiga sidan av mig själv med ett kk.

Lockar fortfarande att vara lite slampig

Nu är ju detta gamla minnen. Och som vuxen har jag hållit igen på min slampighet. Men den finns någonstans där i mig och vill ut på något sätt. Att få vara slampig på riktigt, fast fortfarande bakom den fina fasaden. Det är väl lite den lockelsen som är lite av tjusningen i det sexuella äventyr som jag och min man just nu gett oss in på. För finns det något ”slampigare” än att få vara med någon annan än sin man/fru? Inte mycket. Och det är väl lite det som är kicken. 😉

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Det finns en bok som heter: ”the Ethical Slut” (≈ den etiska slampan) – den har blivit varmt rekommenderad av vänner och kan vara ett bra första steg i varje persons individuella sexuella frigörelse!

  Jag själv är starkt övertygad om att varje person har en plikt mot sig själv att frigöra sig sexuellt! Att frigöra sig från samhällets – Normer, Stereotyper och dubbelmoral! Så att denna person kan njuta av sig själv, livet och sex utan ångest och skuldkänslor!
  Att lära sig att – Tänka själv! Dra egna slutsatser och göra egna beslut om – sitt eget liv, sin egen kropp och sexualitet!

  Sex är naturligt! En naken kropp är naturlig! Kläder och sexfientlig – ”moral” är onaturligt!

  Sex är ett lika naturligt behov som att äta och dricka – det bör tillfredsställas med lika lite återhållsamhet eller falsk blygsamhet som att äta eller dricka!

  Njut av livet var kåt, glad och tacksam för allt underbart som livet har att ge! Tänk på att – det du har är inte förunnat alla!

  1. Liw skriver:

   😃👍

  1. The Ethical slut är en fantastisk bok som jag varmt rekommenderar. Och den gav mig definitivt nya vinklingar på att våga njuta.

   1. Liw skriver:

    Ja den låter intressant och allt som kan få en att slappna av och njuta mer av sin sexualitet är ju positivt 😉

 2. Livet är för kort för att INTE vara slampig!

  Älskog, älska och vara kåta – är svaret på livets gåta! Tycker jag!
  Dessutom – ”När du inte behöver kläder!
  Vet du vad?
  Då behöver du inga kläder!” ©Robban J. Malmö/Sweden.

  Älska dig själv och var stolt över dig själv – älska din kropp precis som den är – umgås naken med dina vänner – vare sig det är Nudism – icke-sexuell social nakenhet eller sexfester, swinging eller bara vänner med förmåner som umgås!

  Våga vara naken med vänner – skulle ni råka bli kåta – så, fine!

  Då är det bara att knulla lite!

  Livet är kort, så kör hårt – så länge allt är: Säkert, Sunt och med Samtycke – varför avstå?

  1. Liw skriver:

   Du uttrycker dig väldigt passionerat…att kåthet är så naturligt…och att vara naken 😊
   Du har ju helt klart en poäng att sex, kåthet och lust är helt naturligt, gör folk levande och glada samt sprider kärlek….

   1. Tusen tack! Med komplimanger kommer du hur långt som helst!

    Jag tycker att det borde inte vara mer komplicerat än så!
    Naturligtvis så blir det ofta mer komplicerat!
    Jag har ett talesätt att – ”Sex är ett trevligt sätt att umgås, mer komplicerat än så behöver det inte vara!” – så har jag upplevt att en riktigt god och nära vän, – vi valde att bli vänner med förmåner och att ha sex utan förpliktiganden utöver vänskapen!
    MEN! Vi hade så fantastiskt bra sex att åtminstone en av oss utvecklade starkare känslor för den andra!

    T.ex. Nu har jag en fantastisk vän som tyvärr (för mig) är emotionellt Lesbisk, men sexuellt bisexuell och jag har något av en crush på henne!
    Hon är fantastisk och jag hoppas innerligt att hon hittar en fantastisk flickvän som älskar henne som hon förtjänar!

    Men rent ideologiskt så säger jag ändå! – Livet är kort – Lev det till fullo! Var nakna, kåta och glada! Så länge det finns ömsesidig attraktion, samtycke och allt är Sunt och säkert – säg JA! Varför INTE vara generös med sina genitalier?

    Njut och ha kul! Berätta gärna om det!

 3. Hasse skriver:

  Det känns lite som om vi var ”oskulder”, Anna och jag, när vi träffades. Det var vi ju inte, förstås, men det var en faslig massa saker som vi aldrig hade provat. Vi hade helt enkelt inte haft något speciellt extra inom sex-väg, utan bara ”vanligt sex”. Nu har vi ju, som du är inne på, klättrat en del, provat en del saker. Och vi är helt övertygade om att en del skulle bli rejält chockade om de visste vad vi gör och gillar. Samtidigt som vi inte har en enda aning om vad andra pysslar med. 🙂 Jag är i alla fall otroligt tacksam över att ha en partner som jag kan prata om sex med, och som tycker om sex – så att vi kan utveckla det på olika sätt.

  1. Liw skriver:

   Precis så var det för oss med! Då blir man ju väldigt tacksam när ett helt smörgåsbord av ”aktiviteter” sakta men säkert mer och mer visar sig finnas.
   Det du tar upp om andra par är något jag ofta funderar över. Hur vanligt är det bland ”normal Svenssons” att gå utanför ”normal sexet”? 😆 Kanske är mycket vanligare än man tror…

 4. Celine skriver:

  Jag kan inte riktigt relatera till det där med att sex är något man (ska) klättra i. Jag har gjort saker som varit lite mer udda. Haft sex på konstiga(olämpliga) ställen. Blivit påkommen. Jag har visat upp mig naken mm, (varit slampig?) men jag värderar inte alls det högre.
  Förra helgen hade vi sex både inne och ute, men det ute var inte bättre än det inne.
  Vi hade vid ett tillfälle sex med en väldigt lång analstav. Det blev sjuk skönt. Vi har ofta valt bort den för att den är så otroligt lång, men nu blev den en fördel, för min karl kunde nå den och styra den samtidigt på ett annat sätt. Trots det var det sexet lika värdefullt som ett samlag med mer ”vaniljkaraktär”.
  För mig är sex bra när man trivs, när båda trivs, när man njuter, och när sex är avslappnat. När man kan skämta om det. Skämta mitt i det. När man kan prata om det. (Man behöver inte prata undertiden) När man tycker det är okej när der inte blir som man vill.

  1. Liw skriver:

   Att klättra på den sexuella stegen handlar för mig inte om hur avancerat sex man har eller hur mycket hjälpmedel man använder.
   Att klättra på stegen handlar för mig om att mer och mer hitta mig själv sexuellt och mer och mer våga släppa hämningar och mer och mer njuta av fler varianter av sex då olika varianter ger olika upplevelser vilket kan berika. Att experimentera i olika sexsituationer och med olika tekniker berikar mig och utmanar mig att bli tryggare och tryggare i mig själv. Jag känner helt enkelt en enorm tacksamhet för alla nya sätt att njuta av sex på…och då har jag ”klättrat”. Jag har ju varit väldigt osäker kring sex tidigare och har man inte varit det kanske det är svårare att sätta sig in i mitt tänk 😉

   Jag njuter massvis när min man och jag har sex på ”vanligt” vis och det är ju det sexet vi har nästan hela tiden…men att få uppfylla en och annan fantasi och ta in ett hett inslag med t.ex. utomhussex stimulerar sinnet, för mig, även om inte själva sexet alltid blir bättre än det vanliga.
   Att kunna kommunicera och vara avslappnade tillsammans är för mig en förutsättning för bra sex 🙂

   1. Celine skriver:

    Att släppa hämningar är så klart jättebra och härligt att du gjort det 😊. Jag förstå den glädje över det! Att lära sig njuta är ju också jättebra🙂
    Vad jag menar är jämförelsen med en stege. Om jag tänker mig mitt sexliv som en stege måste jag ju stå på något steg. Om jag ser det som att jag tex är i mitten är det ju som om jag har mer att upptäcka, men allt man ”kan” göra, behöver ju inte nödvändigtvis vara positivt. Jag är nöjd om mitt sexliv förblir precis som det är i dag. Däremot provar vi gärna möjligheter att njuta på olika sätt, och ser det som ett plus om vi upptäcker något nytt, men blir det inget lyckat känner jag inte det som att jag misslyckas med stegen. Jag känner inte heller det som att jag är färdig och står högst upp. Bara att det får bli som det blir. Jag tar varje stund som ett tillfälle att njuta och komma nära min kärlek. Vi kan prova olika saker, men jag ser det inte som att klättra. Jag tycker det tom kan vara lika viktigt att acceptera att man inte har lust/funktion ibland, och att inte känna att man MÅSTE klättra. Jag tycker bara att jämförelsen med stegen inte passar mig.

    1. Liw skriver:

     Det kan säkert vara svårt för en del att relatera till steg tänket ☺️
     Det beror ju lite på hur ens sexliv sett ut genom åren. För mig blir det bildligt lätt att tänka så då jag till för ca 15 år sedan kände att jag befann mig på ett sk första trappsteg vad gäller njutning av sex…

 5. Agnes skriver:

  Intressant läsning!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..