Det är lite underskattat med planerat sex och kel för att inte glömma bort varandra bland blöjbyten, läxläsning och fotbollsträningar. För att sexet ska bli av hyfsat regelbundet när man har småbarn och jobbar för fullt krävs det ofta en del planering. Som 20-åring kändes det för mig otroligt tråkigt att planlägga myset. Det var nästan lite avtändande i tanken och i praktiken använde jag det inte ofta om ens alls. Men numera är jag ändå lite fascinerad av att planerat sex kan ge så mycket.

Trotsade jobbtröttheten

Min käre man Love såg inför förra helgen märkbart trött ut efter några nätter då han fått för lite sömn och efter en intensiv vecka i allmänhet. Men vi bestämde att vi skulle ha sex på kvällen när vi fått barnen i säng. Hade jag varit för trött hade jag lätt kunnat banga ur, men Love ville ändå köra på med sin trötta kåthet eller vad man nu ska säga. Ett härligt hångel fick starta det hela. Och för att addera lite extra upphetsning hade Love satt på en sexig porrfilm tyst i bakgrunden. Det eggar oss att ha det på ibland.

Fick till det, men inte helt

Vi kom igång med sexet och varierade lite favoritställningar och hade det allmänt skönt. Sen pausar Love de gemensamma aktiviteterna för att få mig att komma medan jag tar på mig själv. Det dröjer inte länge förrän jag kommer skönt och jag spinner som en katt efteråt. Därefter är det ju Loves tur att få komma och jag gör allt mellan himmel och jord för att lyckas sätta pricken över i:et. Men denna kväll går det bara inte. Och till slut får vi ge upp. Han kommer helt enkelt inte att komma i mål vad jag än gör. Han var i och för sig väldigt nöjd med den behandling han fått, men han var helt enkelt för trött för att komma. Så kan det vara ibland.

Mysa framför TV:n är också skönt

Ett par dagar senare ligger vi framför TV:n och ägnar oss åt vår nyfunna mysaktivitet. Ni vet det där med att vi kliar/smeker varandra där vi vill bli kliade under tiden som vi tittar på TV. Jag vill bli kliad på fötterna och underbenen samtidigt som Love vill bli ”kliad” mellan benen. Visst får Love stånd av behandlingen, men det är normalt sett inget som behöver resultera i sex. Det är helt enkelt bara skönt och avkopplande. Och det var inte heller någon tanke på att vi skulle ha sex nu heller.

Och då gick vi i mål

Vi pratar lite och ser samtidigt på sista avsnittet på säsong 2 av Helt perfekt. Rekommenderar verkligen de två sista avsnitten som var säsongens bästa.  Avsnitten handlar en del om sex och attraktion. När vi ska stänga av TV:n och klockan är nästan midnatt, blir vi båda oväntat kåta. Love sitter där med sitt stånd som jag pillat igång och vi känner båda två att en liten snabbis där och då hade suttit fint. Själv är jag härligt avslappnad av all njutfull behandling av mina ben och nakna fötter. Det är verkligen det bästa sättet att få mig helt avslappnad. Så förspelet var liksom redan gjort och sexet som nu följde var så jäkla skönt i all sin enkelhet och spontana karaktär. Min man som egentligen var lika jobbtrött nu som för två dagar sedan kommer på mindre än 10 minuter och jag kommer extra starkt en stund efter.

Spontansexet gav energi

Efteråt kunde jag inte sluta le och kände tydligt av energin jag fått av detta spontansex och den bekräftelse som medföljde. Jag kände på ett djupare sätt att min man vill ha mig, vilket är så viktigt att få känna till och från.

Gäller att hitta varandra

Både det spontana och planerade sexet fyller sina funktioner i den familjebubbla som vi lever i för närvarande. Det spontana är inte alltid så lätt att hitta fram till. Jag vet ju hur det var innan barnen kom och kanske blir det liknade när barnen är större. Att man då kan vara lite mer spontan kring sex. Samtidigt så är spontansex som man lyckas få till nu mer balsam för själen just för att det inte sker lika ofta. Den här spontanaktiviteten har nu satt igång oss och höjt upphetsningsnivån mellan oss. Och det är lika läckert som det är nödvändigt inför det äventyr som komma skall. Att vara i fas och känna kåthet mellan varandra är den uppvärmning jag inte vill vara utan inför ett sexuellt äventyr. Då minimerar vi risken betydligt för en ”sträckning”. Framförallt blir upplevelsen då vår och inte bara min och min mans var för sig. Och det är så vi vill ha det 😃

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Vad säger din man om att du skriver om honom i bloggen? Uppgifter som till exempel att han var för trött för att komma, frågar du om hans godkännande innan du skriver i bloggen?

 2. Jag har väldigt sällan planerat sex. Ibland har vi väl sagt att ”vi kanske ska vänta till i morgon”, om vi tex varit för trötta, men ofta har vi ändå lagt till ”om vi känner för det” eller lagt till ”eller någon annan gång”.
  Jag har lite svårt för att bestämma mig att vi ska ha sex, om vi båda inte är uppenbart kåta när vi bestämmer oss. Tex om vi varit på något ställe där det inte funkar att ha sex, har vi kanske pratat om att vi får vänta tills vi kommer hem. Ibland sitter känslan i, men ibland har kåtheten lagt sig så pass att vi båda har backat och justerat planerna till att gå och lägga oss. Ibland har det slutat med sex, ibland med mys och sömn.
  Jag har inte heller planerat under barnåren. Vi tog mer chanser som uppstod. Mitt ex var dock väldigt kvällstrött, men då försökte jag hitta andra tillfällen. Vilket lyckades då och då. Tror inte det hade funkat att planera. Jag tycker det begränsar mig. Jag vill känna frihet vad närhet och njutning leder till. Det är mest stimulerande för mig. Då njuter jag mest av stunden, och jag tycker också om att ge njutning med öppen fortsättning och avslutning. Det gör det dessutom lättare att ta initiativ till situationer som kanske leder till sex.
  Jag upplever att män(de män jag har erfarenhet av) är lite mer beroende av tid mellan orgasmer än mig, så en trött kväll när det gått fler dagar mellan orgasmerna gör stor skillnad. Kåtheten kan ju uppstå ändå. Men laddningen i könet (dvs hur skönt det blir och hur lätt orgasmen kommer) påverkas mycket av tid.

  1. Jag hade inte fått sexkarusellen att gå runt utan att planera sex ibland. Vi planerar inte själva sexet bara att vi vill att det ska bli av. Men om det känns helt opassande skippar vi ju. Men oftast ger det ffa mig en skjuts i rätt riktning. Det är ju helt fantastiskt att ni får till så mkt spontansex och ffa imponerande att du och din ex partner fick till det spontant även under småbarnsåren. ”Fördelen” med att ha spontansex bara lite då och då är att det är urhäftigt när det väl sker ☺️

   1. Nu var det långt ifrån ”urhäftigt” varje gång med exet trots att vi inte ”planerade” Det var alltifrån lite trist till riktigt bra.
    Inte ens i dag är det urhäftigt varje gång. Ibland kommer kanske bara den ena osv, men njutningsnivån är betydligt högre och närheten mer varierad och mysig. Men det är helt klar urhäftigt många gånger också 😊
    Det blir nog variation oavsett om man planerar eller inte.

    1. Nuförtiden är vår största utmaning att få till sexet. Det är klart att kvaliten varierar. Konstigt vore väl annars. 😜😉

 3. Jag har väldigt svårt för planerad sex. När vi lekte som ni då och då var suget sådär efter några träffar ibland när vi visste att vi skulle ses. När man sen hånglar och får en naken villig kvinna framför ögonen går man ju igång.
  Nu när vi bara är parvis planerar vi aldrig. Att bygga upp en spontan kåthet är magi, dessutom finns inget som stör hemmavid. Jag vill heller inte ha en nymummad kvinna som doftar något parfymerat. Jag tycker att det ska dofta kåt kvinna när man börjar ”nosa” inte bara om könet utan om hela kroppen. Vi avger ju dofter naturligt av en anledning – tror jag. Jag har hittills aldrig haft sex utan att komma om jag inte medvetet sparat mig.
  Tycker det verkar kul det där med att soffpilla på varandra men när jag blir hård är det bara all in som gäller vi har dock inte gjort det på 30+ år, ska föreslå det i närtid ; ).

  Lycka till i helgen.

  1. Tack!
   Soffpillandet är härligt och det är skönt att bara sitta och prata och njuta av beröring som inte behöver leda till sex. Och det ger ändå en härlig stund ihop. Nytt för mig med 😉

   Min man och jag är lika i att har vi press på oss att komma eller är för trötta kommer vi inte lika lätt eller inte alls ☺️

 4. Planerat sex kan absolut vara nödvändigt ibland och kan många gånger leda till mer spontant sex ganska tätt inpå efter, speciellt nu i småbarnsåren tycker jag! ☺️

  1. Ja det tycker jag med. Ffa är planerat sex för mig bara planerat i det avseendet att det ska bli av. Inte hur det ska bli eller vad man ska göra…

 5. Detta med att planera in sex är inte riktigt min grej om man säger så. Det gör mig bara otroligt stressad. Det där med att inte komma beror nog precis som du själv säger på tröttheten

  1. Som med mycket annat är det ju olika smak och tycke 😉
   Utan inplanerat sex hade vi haft sex en gång i månaden ☺️ Och spontansex i all ära för det är ju underbart så behöver sexet inte, i min mening, bli tråkigt för att det är planerat…

 6. Att planlägga är nog bra och blir ju mysigt när det väl sker. Då man jobbar mycket då uppskattar man nog när det oplanerade väl kommer och då kommer det nog mer oftare

 7. Visst låter det så tråkigt att planera för och skriva in mys som en punkt i kalendern men ibland kan det nog vara nödvändigt med tanke på alla måsten vi har i livet.

 8. Visst är spontansex det mysigaste och kanske mest upphetsande men ibland krävs det lite mer planerad sex.

  Häromdagen t ex, då vi bestämt oss för att köra lite ”oljesex”. Inhandling av massageolja, täckplast på golvet, tända ljus mm mm….sådant kräver lite planering och är svårt att göra spontant.

  Men jag kan verkligen rekommendera upplägget. Så otroligt upphetsande att olja in varandra rejält och sedan utforska varandra på alla sätt och vis. Känslan är enormt häftig under sexet.

  1. Det kan jag tänka mig! Vad härligt det låter, bra tips 😃
   En sådan grej går ju inte så bra att ”fånga ögonblicket” med. Kanske kan den ena partnern planera det och överraska den andre. Men som jag skrev innan är planerandet lite underskattat och kan ibland vara en igångsättning i sig för mig…😉

   1. Visst är planerandet lite underskattat. I det här fallet har vi ju gått hela dagen och bara längtat till det är dags. En längtan som gör att det pirrar i hela kroppen…

 9. Björn, ja det är härligt med olja 😊. Har man barn är det ju något man inte bara kan smyga med under täcket, så då krävs ju lite planering.

  Vi håller mycket på med olja, (masserar varandras kroppar en stund nästan varje kväll) och har olika sorters olja. En del som passar för intim massage och beröring och några mer för avslappning och muskelmassage. För oss är det inte så stort steg med ”oljesex” även om vi sällan smörjer in hela kropparna. Det är hursomhelst en härlig form av sex.
  Det är nästan tvärtom för oss. Att olja och massage kan ge utrymme för ”spontansex”

  1. Det låter ju jättehärligt att ni tar er tiden att njuta av att massera varandra så ofta 😃 Planerad massage som leder sex eller planerat sex via massage är härligt båda delarna 😉😜

 10. All sex är bra! 😉

  Under de år vi sågs bara varannan helg såg jag/vi till att ha en del regler, så att vi verkligen skulle ha sex under helgen, hur trötta vi än var, liksom. För vi insåg båda att vi blev besvikna om vi hade väldigt lite sex, och det var en halv månad till nästa chans igen (även om jag är helt medveten om att många har sex mer sällan än så – men där ville inte vi hamna). Och i princip varenda gång blev det bra sex. Men visst, vi är båda lyhörda, gick det inte så fick det vara, vi kanske hade närhet/hudkontakt i alla fall.

  Nuförtiden går det ganska ofta till så att jag bara säger ”Nu får vi gå in i sovrummet.”, eller ”I kväll vill jag att vi har sex – före Aktuellt!”. Igen, jag känner ju efter om det är en helt olämplig tidpunkt, men annars, när vi väl sätter igång, blir det alltid bra. Även om det inte har börjat med kyssar och smek i köket, och att kläderna åker av på vägen till sovrummet (vilket ju också händer). Vi är iofs alltid ”nära” varandra, kramas och kysser varandra, så även om vi bara går in och klär av oss och ”sätter igång”, så blir det bra.

  Så, en liten mix av planerat och spontant, kan man kanske säga.

  1. Ja kombon är det fina 👍 Förstår att ni ville ha sex om ni sedan inte sågs på 2v. Jag tycker inte det är avtändande med planerat sex jag heller, snarare nödvändigt. Det är aktiviteten som är planerad inte utförandet. Men inslag av spontansex är ju läckert och tillför något extra helt klart. Båda behövs i min värld 😉

 11. Ja, Hasse, med er relation är allt sex bra 😊
  Det krävs nog en mycket kompetent man (sexuellt och emotionellt) för att lyckas med det där ”i kväll ska vi ha sex” 😉…Och en bra relation så klart.
  Vid en medioker relation skulle nog följande scen kanske inte falla i så god jord…

  Vi börjar också rätt ofta så att vi bara ”sätter igång”.( Dock sällan verbalt) Tex att jag bara öppnar upp min karls byxor när han står i köket (Det gör jag iofs även om det inte leder till sex…smakar och känner lite) Eller tar jag hans hand och placerar den någonstans på min kropp. Det roar mig mycket mer att ”agera” än att ”planera”. Så blir jag mer sugen själv på köpet. Min karl gör liknade saker med mig också. Andra gånger smyger sig lusten på långsamt via annan närhet, tex massage.

  Har hittills aldrig känt att vi behöver planera för att få till sex. Det behövdes inte med mitt ex heller. Trots att både sexet och relationen var sämre och mer ”mekanisk” hade vi sex rätt ofta. I alla fall de 15 första åren.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..