Nu hann det gå en hel vecka sedan förra inlägget. Det var inte riktigt meningen. Men den här senaste veckan har varit en sån där vecka då allt hopat sig med sjukdomar i familjen och jobbstress.

Deadline för sexnovellen

Jag brukar ju annars mysa på höstarna, vilket jag också skrev om för bara ett par veckor sedan. Då var allt harmoniskt och jag hade precis skickat in den första sexnovellen av de två som amelia beställt till sina julnummer. Men nu i helgen var det deadline för den andra novellen. Jag tyckte jag hade allt under kontroll och kände mig nöjd med novellen. Det blev en riktig vintersaga. Enda problemet var att den var lite för lång. Så det blev till att klippa ner den ganska rejält. Det borde ju vara ganska lätt kan man tycka. Men det var inte så lätt. Jag klippte och klippte och till slut var det lagom längd på den, men då var den inte längre lika bra. Så jag blev tvungen att sätta mig och skriva om delar av den med deadlinen hängande över mig.

Plus andra bekymmer

Utöver detta så har vi fått lite bekymmer på våra jobb både Love och jag som tagit ner oss lite. Och som om inte det var nog så har vi också blivit varse att en av våra närmaste anhöriga drabbats av en otäck sjukdom. Detta är något som jag antagligen kommer att ta upp lite senare när jag fått smälta det lite. Just nu är jag nästan i lite chocktillstånd som man kan vara när man inser att saker som man tagit för givet i livet visar sig vara väldigt skört.

Färdigskrivet till slut

Hur som helst så fick jag ihop novellen riktigt bra till slut och känner mig nöjd. Det är väldigt kul att skriva sexnoveller, även det nu blev lite väl stressigt på slutet. För övrigt så har jag väldigt mycket att skriva om på bloggen också. Det är flera blogginlägg i kö som bara väntar på att skrivas ner och formuleras. Så att detta inlägg dröjde berodde inte på skrivtorka, utan snarare tvärtom. 🙂

Resultatredovisning

Nu kanske inte det här blev det roligaste inlägg jag skrivit. Men jag tänkte också presentera resultatet på frågorna jag ställde i förra inlägget om blygdläppar och utseendet på våra underliv. Min man Love påstod ju att män inte bryr sig om vi kvinnor har stora eller små blygdläppar eller hur våra underliv ser ut. Vilket i så fall skulle innebära att många kvinnor har komplex för utseendet på sina underliv helt i onödan.

Mäns syn på kvinnors underliv i siffror

I ett försök att bekräfta Loves påstående ställde jag frågan ”Vad tycker du som man om utseendet på kvinnors underliv?”. Resultat ser du i tårtdiagrammet nedan. Enligt de män som svarat så hävdar drygt 90% att utseendet inte spelar någon roll. Knappt 10% föredrar kvinnor som antingen har stora eller små blygdläppar. Av dom är det ungefär lika många av varje även om det är några fler som vill ha kvinnor med stora blygdläppar. Intressant att notera är att det är nästan 18% som svarat att utseendet visserligen inte har någon betydelse, men hellre ser stora blygdläppar än små. Motsvarande som föredrog små blygdläppar, även om de inte tyckte det spelade någon roll, var bara ca 12%.

Män om kvinnors underliv (tårtdiagram)

Love verkar ha haft rätt om männen

Så med andra ord så verkar det som att Love hade rätt i sitt påstående. De allra flesta män bryr sig inte om ifall vi kvinnor har stora eller små blygdläppar. Men om de bryr sig så verkar det var mer populärt med stora blygdläppar än små.

Kvinnornas syn på sina underliv

Sen ställde jag ju också en fråga till kvinnorna om de kände sig nöjda med utseendet på sitt underliv.  Här visade det sig att lite drygt 25% känner sig missnöjda med utseendet på sitt underliv. 18% tycker att de har för stora blygdläppar. Så det är ändå tydligt att ganska många bekymrar sig över sitt underliv och speciellt om man har stora blygdläppar. Kanske som sagt lite i onödan eftersom männen inte verkar tycka att det spelar någon roll, utan kanske snarare ofta ser det som positivt med stora blygdläppar.

Kvinnor om sina underlivTårtdiagram

Samtidigt så är det ändå nästan 75% som är nöjda med utseendet på sitt underliv. Och mer än var femte säger att de har stora blygdläppar och älskar det. Sen kan man ju undra vad det är som gör att vissa får komplex.

Det skönhetsingrepp som ökat mest

Sedan jag skrev förra inlägget har jag läst en artikelserie om blygdläppsoperationer i SvD. Detta är det skönhetsingrepp som ökat mest de senaste åren. Utan att gå in på det närmare så var det en ganska intressant läsning. Och som vanligt så bekräftas det att dessa skönhetsbegrepp, liksom många andra skönhetsingrepp, egentligen oftast är onödiga rent fysiskt. Det mesta sitter mentalt. Så det vore ju bra om man insåg att det faktiskt inte spelar någon roll. Men mår man väldigt dåligt över det förstår jag att man kan vilja göra en liten justering. Kroppen är ju din att leva med och bestämma över. 😊

Nästa inlägg:
Läsarfråga: Min mans sexintresse pressar mig

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Vad roligt att du skriver noveller också! Och kul att du har så mycket att skriva om, själv känner jag att jag fastnat lite just nu. Men så är det ju ibland, och det är bara trist när det blir en stress att komma på något att skriva om. Hoppas att det lugnar ner sig för dig så att du får till allt du vill!

 2. Hasse skriver:

  Din lilla undersökning gav det resultat jag hade förväntat mig – med ett antal års läsning på ställen om sex och samlevnad som input.

  En liten varning är att lägga in för mycket i några få procents skillnader. Jag är verkligen ingen expert på statistik, men det är ju ändå så att om underlaget är hyfsat litet blir felmarginalen i stället stor. Så kanske det bara är slumpen som avgör om en siffra blir 12 eller 18%, till exempel. Man brukar väl vilja ha 1000 svarande, i rätt sorts spridning, för att man ska få ett resultat man kan tro på, och även då finns det felmarginaler.

  Hursomhelst, med det sagt, så är det ändå roligt att få lite såna här siffror. Och det är hemskt sorgligt att någon ska operera sig pga såna här saker. Blir man kär i någon så har den perfekta blygdläppar, hur de än ser ut. Och man kommer tycka att de ska vara precis så – för det är så de är. Så tror jag de flesta känner.

  1. Liw skriver:

   Jo så är det ju. Jag tror att om denna undersökning gjorts på de runt 20 år (vilket inte är majoritet på min blogg) så hade nog missnöjet hos kvinnorna varit större. Frågan är hur männen hade svarat i den åldern…Men hur som helst så är det ju ingen vetenskaplig undersökning. Men lite tendenser kan man ju åtminstone ana. 🙂

 3. Eljo skriver:

  Hej. Ville bara tacka för en så bra blogg, sannerligen inspiration till vår egen, som vi ju nyligen drog igång. Din blandning av härligt o svårt o informativt o så noveller, det är just vad vi också vill få till.
  Keep up the very good work!

  Eljo

  1. Liw skriver:

   Tusen tack för fina ord! 😊👏
   Kul att ni dragit igång er, som ju hamnat högt upp på min topplista 👍😉

   1. Eljo skriver:

    O det är ju så himla kul! Sååå peppande att skriva när man vet att folk läser- o det har blivit så många, mycket tack vare att vi hamnade på din lista, hurra för dig!
    O vi har mycket kvar å skriva om…

    Kram från oss!

    Eljo

    1. Liw skriver:

     👍😃

 4. Fnulan skriver:

  Jag älskar att läsa sexnoveller! Jag kanske ska läsa högt för mannen nu när vi ska sova på hotell tillsammans i tre nätter =)
  Jag har aldrig tänkt på utseendet där nere och att det skulle spela någon roll. Väldigt intressant dock!
  Kramen

  1. Liw skriver:

   Skönt med övernattning mad maken 😉😊 Och att du inte tänkt nämnvärt på utseendet mellan benen. Verkar ju lite vara det nya ”förstora brösten” ingreppet men att förminska istället 🙁
   Ännu mer känsligt ställe dock…om operationen inte går som den ska. Funktion borde ju vara viktigare än utseende just här…

 5. Kamilla skriver:

  Vad roligt att du skriver noveller som publiceras. Tror att det passar dig superbra. Får vi läsa dem någonstans?

  1. Liw skriver:

   Tack Kamilla! Ja det kommer ni få, jag kommer väl länka när de väl är publicerade…😃

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..