ANNONS

159. Stressande Liw

/

Att blogga om sex är verkligen jätteroligt och givande. Och det är knappast så att jag har svårt att hitta ämnen att skriva inlägg om. Men det är inte alltid en dans på rosor. Framförallt inte att få ihop det hyschande skrivandet på bloggen med jobb, vardagen med tre barn och vårt sexliv.

Ibland får nåt stryka på foten

Ett inlägg kommer ju inte till av sig självt, utan får lov att skrivas parallellt med en rullande vardag. Vid sidan om mitt bloggande så lever jag ju ett helt vanligt liv med vanligt jobb som alla andra. Oftast går ekvationen ihop. Men ibland funkar det absolut inte och då är det något som måste stryka på foten. Och då är det oftast ens ambitioner med bloggen och blogginläggen som får stå åt sidan. Oftast gör det bara att jag får skjuta på något inlägg någon dag. Men ibland kan det hända att jag stressar ut ett inlägg som jag egentligen inte känner mig färdig med.

När inlägget inte känns bra

Ett exempel på detta var nu i förra veckan när mitt inlägg om avsugningar skulle ut i onsdags. Oftast är processen den att jag skriver ner ett utkast som jag sedan låter Love korrekturläsa och ge synpunkter på. Och sen skriver jag om texten tills jag känner mig nöjd. Och tills Love är nöjd. Nu hade jag tidsbrist och hann aldrig riktigt bli nöjd innan jag publicerade inlägget. Stressad över att missa min egensatta deadline på onsdagsmorgonen. Någon kanske märkte att inlägget sedan ändrades ganska mycket under dagen. Så blev det då jag helt enkelt inte var nöjd efter postandet.

Mina ”bloggande nip-slips”

Det händer inte så ofta men ibland blir det så att jag intalar mig att jag är nöjd med inlägget och publicerar. För att sedan ändra det i efterhand. Dock alltid innan jag delar inlägget på sociala medier. Så i regel är det mest bara de som prenumererar på nya inlägg via e-post som får se mina ”bloggande nip-slips”. Oftast så handlar det mest om att jag känner att inlägget blivit rörigt. Men ibland kan det också vara att jag känner att jag avslöjat lite för mycket eller att det blivit fokus på fel saker.

Brast i gråt

Sen är det ju det här med tidsbristen. Har man 3 barn under 12 år och ett vanligt jobb vid sidan om bloggen så förstår nog de flesta att det blir besvärligt att få ihop livspusslet ibland. Just så kändes det i veckan som gick. Städningen av huset hade blivit eftersatt senaste tiden och nu kände jag mig tvungen att dra igång den. Det är ju inget som min man brukar initiera eftersom han inte besväras av det lika mycket som jag. Det blev, denna gång, att han fick ta rollen att ge alla barn mat, duscha och lägga dem medan jag tog städningen. När jag sen fick en stund, mitt i stressen, med mina egna tankar under städningen så brast det för mig.

Jobbig tid utan tid

Ibland tycker jag det är skönare att städa än att sköta markservicen. Att få släppa människokontakten. Kanske beror det på att jag träffar människor hela dagarna på mitt jobb. Men där under städningen kunde jag inte hålla tårarna borta. Delvis för att jag var matt över senaste inlägget som jag fått efterjobba mycket med. Delvis också för att jag alltid får initiera när det är städdags. Och sen den klassiska skolavslutning-/midsommar-stressen, som kommer varje år. Den här tiden på året är alltid min jobbigaste tid på året stressmässigt. Så semestern kommer välbehövligt om några veckor. Fast bloggen kommer jag inte att ta semester ifrån. 😉

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.25
15

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00