Hur är det då att aldrig komma med en sexpartner? För mig var det som att lägga mig naken på stan och sedan låta folk gå förbi och undra vad jag höll på med. Vissa vågade fråga varför jag låg där naken, andra tyckte det var för pinsamt och lät bli.
Ibland erkände jag min historia, men det fanns aldrig något lätt och inbjudande sätt att göra detta på. Ingen tycker det är attraktivt med en kvinna som har problem med att komma, det säger min erfarenhet mig. Vissa kunde visa förståelse och tycka det var ok – om de själva hade sina skelett i garderoben och var modiga nog att berätta om dem. Kanske i och för sig en mogen man hade betett sig annorlunda, det hjälpte ju inte att jag bara dejtade småpojkar på 20-25 år.

Svårt att komma som singel

Det var nog det värsta. Att söka den rätte, men gång på gång hamna i denna blottande soppa. För vilka som dejtar har inte sex? Visst kan man vänta med sex men det var inte alltid så lätt utan att blotta sig. Ungefär en vecka kände jag var normalt i dejtingvärlden utan att ha sex. 1-3 dejter ungefär. Sedan kom tillfället när det inte gick att skjuta på “det” längre. Första och ev andra gången man hade sex var oftast de bästa gångerna även om de inte var bra. Viss njutning fanns då och jag var hyfsat avslappnad, i alla fall inte på helspänn. När man hade haft sex 3 ggr ungefär, i bästa fall, kom ju då frågan: Kom du?, eller Hur kommer du? Då hade man alltid två vägar att välja mellan.

Sanningens väg – den var aldrig rolig. Jag försökte alla möjliga infallsvinklar. Att göra det lite busigt – en vibrator kanske vi kan ta med? Säga hela den jobbiga sanningen och berätta att jag mådde dåligt över det – aldrig ett bra val. Eller att kroppsligt försöka hinta och stöna lite högre ibland när det kändes bra. För G-punkt hade jag en, det hade jag upptäckt. Inte för att det ledde till orgasm men det var skönt.

Den andra vägen var att säga att det kommer längre fram, det tar lite tid. MEN problemet då var att jag inte visste hur jag kunde komma med en partner. Jag visste bara att med mig själv kom jag med vibrator eller duschen. Jag visste inte hur jag skulle ta på mig själv vid 27 års ålder.

Så vad hände alltid efter en månads dejtande. Jo antingen flydde de från mig snabbare än jag hann säga hej då. Eller öppnade jag mig aldrig och avslutade det hela själv. Ofta var det det senare.

Vågade aldrig ta sexuell plats

Det fanns inte på kartan för mig att vara kvar i en skön sexaktivitet mer än kanske 5 min. Jag kunde absolut inte ta platsen att låta en kille slicka mig mer än så även om det någon gång var riktigt skönt. Han ska ju inte behöva ligga där och bli uttråkad tänkte jag. Jag visste helt enkelt inte hur länge han skulle behöva ligga där för att jag skulle komma. I mitt huvud var det iaf för lång tid för att det skulle vara attraktivt för honom.
När en väninna berättade om ett one night stand där killen slickade henne i 30 min en natt bara gapade jag. Den platsen kunde jag aldrig ta. Det bästa var nästan ett KK jag hade, ungt sådant, som hittade min G-punkt och som aldrig ställde en fråga om sexet till mig. Kan ju låta ocharmigt, men för mig var det befriande. Han måste ju också förstått att jag inte kom, men valde att njuta av det vi hade.

I förhållande utan att komma

Under ett år i övre tonåren var jag i ett förhållande utan att komma. Vi hade det bra “allmänt” och utåt sett, men det kunde vara så illa att jag efter sex vände ryggen till honom och grät. Ibland kramade han mig och undrade vad det var. Jag sa inte som det var, det var så förnedrande. Istället hittade jag på något annat. Detta beteendet satte konstiga spår i mig. Jag vågade aldrig ta för mig sexuellt.
Sjukt nog gick det för mig i detta förhållande ungefär kring ett-års dagen tre sextillfällen efter varandra i ridställning på en toalett, på bara någon minut. Efter detta var jag ju så glad och kände mig “botad” och delade allt för första gången med min kille. Vi kunde dock aldrig upprepa detta. Två månader senare tog det slut. I ett annat längre förhållande var det vibrator som vi tog till ibland när jag ville komma men det kändes aldrig som jag hittade mig själv sexuellt.

I förhållande och att komma

Jag lever nu i ett förhållande med 3 barn där jag är mycket tillfredsställd. Varje gång vi har sex och jag kommer känner jag en enorm tacksamhet. Det känns som den aldrig kommer försvinna, tacksamheten för att kunna komma med en partner. Så nu är jag helt plötsligt “glad” för mitt förflutna och att jag haft svårt att komma, då det gett mig denna enorma sexuella tacksamhet. En orgasm är för mig ingen självklarhet, utan en gåva. Sen är det en enorm hjälp att min man också tar lite längre tid på sig. Så förr eller senare kommer vi 😉

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Ingeman skriver:

  Många kloka ord som skrivits. Ett viktigt ämne.

  Jag var för många år sedan tillsammans med en kvinna som aldrig hade fått orgasm med en man. Det var verkligen en önskan hon hade.

  Hon kunde komma själv med en vibrator. Så i början så gick jag ifrån rummet när vi hade haft sex så hon kunde slappna av.

  Efter en tid kunde jag vara kvar i rummet, men inte i sängen. Efter ännu en tid så var jag kvar i sängen och iaktog. Till slut så kunde jag smeka henne och vara med i processen.

  Tyvärr fick jag aldrig uppleva dagen då hon fick orgasm under samlaget. En tid efter att vi avslutat vår relation fick jag ett meddelande att det nu hade hänt. Jag blev så glad för hennes skull.

  1. Liw skriver:

   Ja visst är det ett viktigt ämne.
   Vad fint att ni mer och mer kunde närma er en orgasm för henne med dig mer och mer fysiskt närvarande. Och att du gav det tid. Det måste betytt mycket för henne!

   Jag plockade aldrig fram en vibrator med min man när vi träffats även om jag då nog hade kunnat komma även med han där. Jag hade i tidigare förhållanden byggt de gånger jag kom på detta. Jag var väl så less på att behöva ha med det och hade också precis börjat lära mig hur jag kunde komma med min egen hand. Så det fick istället ta lite tid.

   Med för mycket vibratoranvändande är det svårare att komma med handen tycker jag så det får numera räcka vid onani för mig eller vid ex en fastbindning där min man har fria händer. 😊

 2. Mathias skriver:

  Hej,

  Har precis hittat din blogg och läste om orgasmen – vara, eller inte vara.

  Jag gillar ju naturligtvis när min kvinna får orgasm, just därför att det är/blir ett kvitto på att jag har ”lyckats” tillfredsställa henne.

  Jag själv däremot undviker gärna en utlösning, då jag tycker att dom få sekunderna av klimax inte väger upp känslan av tillfredställelse jag får när jag lyckats kontrollera och trycka tillbaka orgasmen i det ögonblick jag är på väg att komma.
  Sidoeffekterna (av att inte alltid komma) är dessutom väldigt positiva. JAG blir mer pigg. JAG känner mig mer manlig/potent.
  JAG är mer PÅ och mina sinnen skärps.
  JAG blir mer uppvaktande mot min kvinna och utstrålar mer sexuell energi, känner mig sexigare etc etc.

  När det gått för mig däremot, så blir effekten det motsatta – av naturliga skäl.

  Under själva sexakten, så är min fokus på njutning och att göra det skönt för min kvinna i första hand och vi älskar länge. (när vi har tid)
  Kan naturligtvis även ta en snabbis, men då ändamålet inte längre är att JAG ska ha min utlösning, så blir själva akten mer lustfylld – mer prestationsbefriande och avslappnat.

  JAG kan inte tala för kvinnan, men männen borde praktisera mer av orgasmlös sex, speciellt män över 40.

  Har en fråga till Sonja: Vad menas med att vara ”klen på att slicka fitta”?

  1. Liw skriver:

   Spännande! Kul att du hittade hit till min blogg 😃 Det var intressant att läsa om detta med fördröjd njutning för dig. Det har jag inte praktiserat speciellt mycket alls. Att dra ut på en orgasm eggar mig dock i fantasin. Att någon medvetet retas och drar ut på ens njutning. Tack för att du delar med dig! 😃

 3. Celine skriver:

  Bra råd av dig Liw till Lina 😊

 4. Lina skriver:

  Är väldigt intresserad av detta ämne. Mina orgasmerfarenheter har varit väldigt olika med olika partners, vissa har jag kommit väldigt lätt med, inte alls med andra hur mkt de än har kämpat med tungan 😉
  Jag är så himla känslig när det kommer till killens engagemang, om han visar minsta tendens till att prioritera sin egen njutning i första hand låser det sig direkt. Det spelar ingen roll om jag påminner om att jag oxå vill ha det skönt, då vet jag ju att han bara gör allt pga pliktkänsla.
  Sen finns det ju killar som älskar att tex slicka, det märks ju direkt om de trivs därnere, då slappnar jag av och kommer därmed lättare.
  Om jag ska komma vid samlag behöver jag stimulera klitoris med en vibrator, typ ett ägg, bara fingrar räcker inte för mig.
  Hur gör ni andra när ni träffar någon ny?
  Om ni behöver ngn form av vibrator, tar ni bara fram den eller pratar ni om det innan?
  Känner mig pinsam och misslyckad och det är jobbigt att ta upp trots att jag är 43 år och borde veta bättre.
  Tips?
  Någon?

  1. Liw skriver:

   Hej Lina. Du är verkligen inte ensam, det mentala är så viktigt! För mig var det så pass mentalt känsligt att det kunde låsa sig även med vibrator när jag var med en kille, även om jag på egen hand lätt kom med det. Avslappning är A och O, vilket man ej så ofta känner med en främmande man. Så därför tyckte jag singellivet var jobbigt, pga att det sexuella inte så ofta fungerade. Jag förstår precis din beskrivning att du känner dig pinsam och misslyckad. Jag vill ge dig en kram och inbringa hoppet att allt går att vända!
   Jag gick tillslut till en sexolog då jag kände mig så ”konstig” sexuellt, vilket jag i efterhand insett att jag ej var. Råden jag fick och som jag följde var: 1. börja ta på dig själv med händerna. Kan du inte själv komma på detta vis kommer du aldrig kunna göra det med en partner. 2. Hitta porrfilmer du verkligen går igång på. 3. Träffa en mogen/trygg man där du kan slappna av. Kan ju låta ”lätt” när man skriver det så här men kännas svårt i praktiken. Faktum är dock att det fungerade, för mig.
   De få män jag hade fungerande sex med under min singelperiod accepterade att vibratorn var med i leken när jag tog upp frågan. Gemensam nämnare för dessa män var nog att de var trygga i sig själva och mån om min njutning. Att använda händerna ger dock en skönare orgasm och känns mer komfortabelt enligt mig.

   1. Lina skriver:

    Tack så hemskt mycket för ditt svar, Liw🌺
    Jag har aldrig kommit genom att fingra på mig själv, trots att jag kunnat vara helt avslappnad och ”pulla/pilla” hur länge som helst. Tror jag är okänslig därnere, att jag behöver starkare/intensivare stimulans än vad fingrar kan ge?
    Kan oxå komma genom att bli slickad, men då behöver killen slicka monotont direkt på klitoris, inget fladdrande runtomkring, då är jag tillbaka på 0 igen 😆
    Porr tittar jag på ibland, kan vara helt ok om jag ser att tjejen oxå njuter, typ amatörporr. Då kommer jag snabbt och flera gånger med mitt lilla ägg.
    Nu är det så att jag har träffat en man. En bra man. En som jag känner mig trygg med. Vi har dock inte haft sex än. Vill så gärna göra rätt denna gång, hjälp! 😉😄
    Har du några tips hur jag ska förhålla mig till denna fina man och mina ”problem” inom det sexuella?
    Kram och stort tack för ditt engagemang🌺

    1. Liw skriver:

     Hej igen Lina. Vad roligt att du träffat en så fin man, det är ju verkligen en bra förutsättning! 🙂
     Jag väntade nog nästan 1 månad med att ha sex med min man vilket aldrig skett med tidigare dejter. Om du väntar blir han mer speciell för dig och du vet säkert att han är intresserad. Det tog säkert ett halvår innan jag sedan kom med min man men det var aldrig jobbigt för jag visste att han älskade mig efter ca 6 veckor. Så länge (ett halvår) tog det för mig att kunna slappna av i det sexuella pga de tidigare negativa upplevelserna. Jag hade precis lärt mig att komma med mina egna händer när jag träffade min man så jag skippade vibratorn och väntade in tiden istället. Vibratorn fick komma in i bilden för lek först långt senare konstigt nog.
     Jag fick verkligen anstränga mig för att lära mig att ta på mig själv. Jag kände precis som du, jag behöver nog starkare stimulans, att dubbelklicka musen själv känns ju ej så mycket. Det var jättejobbigt och tråkigt och jag fick ligga länge innan jag kände att jag skulle kunna komma. Det var dock så mycket värt att tvinga mig att göra detta 3-5 gånger för sedan visste jag att det fungerar. När rätt upphetsning och avslappning med min man sedan infann sig så kom jag innan/efter eller under samlag mha mina händer. Det var en enorm befrielse, är det sant att jag kan detta, hur?. Ett hett tips är att utforska G-punkten tillsammans. Stimulans av den i kombination av att du tar på dig själv ger mer än dubbel effekt. Det är som om ens fingrar får den där stjärnan i Super Mario när du bara kan springa på allt med extra power 🙂

     1. Lina skriver:

      Återigen stort tack för ditt svar🌺
      Det kommer dröja ett tag innan vi får tillfälle att hoppa i säng pga utlandsarbete, jag kanske skulle ta tillfället i akt och lägga undan vibratorn och ge det hela ett sista ärligt försök. Att komma med hjälp av händerna/fingrarna alltså.
      Kåtheten är det inget fel på och jag tror nog att denne fina man absolut skulle acceptera att ha en liten vibrator med i sexleken, detta är mer för min skull. För mitt självförtroendes skull. Att slippa känna mig felkonstruerad och besvärlig. Att slippa känna mig som ett projekt (been there done that🙁)
      Det värsta är att jag är så rädd. Tänk om det inte går? Då kommer jag känna mig för evigt dömd (vilket jag iofs redan känner mig som)
      Jag provar, Liw👍🏼
      Tack för att du lagt ner tid på att svara mig🌺

      1. Liw skriver:

       Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver. Jag har känt mig onormal och väldigt konstig och annorlunda, och jag har varit rädd. Det sexuella sitter så djupt i oss, nästan likställt med att inte kunna sova eller få i sig mat ordentligt. Det är något som jag tror styr vårt självförtroende mer än vi tror. Jag tror tyvärr man gör sig själv en björntjänst när man bara lär sig komma med vibratorn då det är enklare. Man orkar sedan inte ta på sig själv då det är mycket jobbigare. Men såklart ville man ju kunna komma och bättre vibratorn än inget alls. Mitt råd är att låta vibratorn vila för att dina händer ska kännas sköna där nere, vänja dig vid en annan typ av stimulans.

 5. Sonja skriver:

  Det är klart att din kille njuter som får smaka på en kåt tjej 🙂

  1. Liw skriver:

   Som ”mogen” kvinna inser jag ju det men det fattade jag aldrig i 25 års åldern, tyvärr.

   1. Sonja skriver:

    Nu är jag säker på att dina orgasmer kommer att utvecklas och bli ännu intensivare och att du kommer snabbare om du vill det. Vi hörs imorgon Godnatt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..