När man läser min blogg kan man kanske få uppfattningen att jag och min man är swingers och att jag kan tänka mig ha sex med vem som helst som jag behagar. Förvisso har jag ju nu haft trekant vid två tillfällen och jag har haft för avsikt att göra det igen då mina upplevelser verkligen har varit över förväntan. Trots det så har jag svårt att identifiera oss som swingers.

Min bild av swingers

Den bild jag har av vad swingers är för människor är inte vad jag känner igen mig själv i. Nu är såklart den bilden baserad på en hel del fördomar, varav de flesta kanske inte stämmer med verkligheten. Men som jag föreställer mig det så ser personer som är swingers sitt sexuella sätt att leva som en livsstil.  De kan vidare, i mitt huvud, ha sex med flera män/kvinnor som de inte nödvändigtvis har byggt upp någon slags relation med. Och att de gärna och ohämmat umgås med andra swingers på fester och klubbar.

Skrämd av tanken

Personligen blir jag lite skrämd av tanken på sådana tillställningar och skulle inte känna mig sexuellt bekväm i sällskap med personer som verkligen lever den livsstilen. Jag ser varken oss eller Mr Utvald som swingers. Samtidigt så inser jag ju också att vi kanske i mångas ögon och kanske även per definition egentligen nu redan är swingers. Men kan man vara det utan att själv se sig som sådan?

A och O för mig

Jag måste få bygga upp en mental kemi med en människa jag ska kunna ha bra sex med. Detta har jag verkligen insett senaste halvåret. Jag måste också känna att personen verkligen går igång på just mig, både till utseende och att han gillar mig som person. Detta är A och O för mig. Addera en stor portion trygghet till smeten så är det bara att köra. 😉

Framtiden oviss men spännande

Jag kan erkänna att jag och min man Love har fantiserat om andra män än Mr Utvald i en framtid. Men knappast ett helt fotbollslag utan några få utvalda. Vi kan också fantisera om att träffa ett annat par. Det hade ju varit otroligt häftigt om man kunde träffa ett par som är helt på samma våglängd och som man kunde trivas ihop med på alla plan. Det känns ju dock som en utopi att lyckas hitta något par där alla fyra klickar med varandra. Så detta är verkligen bara på en fantasinivå, än så länge. Skulle det bli aktuellt i framtiden så får jag väl återkomma i ämnet. 🙂

Utvecklande att äventyra

Det känns nästan sjukt att säga att jag har växt enormt av att tillåta mig att ha sex med en extraman utan att blanda in kärlekskänslor. Att i min ålder ha lärt mig att kunna ha bra sex utan att blanda in kärlek. Men riktigt så är det inte heller för jag har vissa sorts känslor för Mr U och min man som ett paket. Kanske framförallt en trygghetskänsla. Jag gillar Mr U som person och han attraherar mig, men jag skulle inte vilja leva med honom. Det samspel man upplever under en fungerande trekant är magiskt. Det hade jag ALDRIG trott på om någon sagt det till mig på förhand. I bästa fall hade jag tänkt, ja kanske för henne men det hade inte varit det för mig. Jag har lärt mig att dessa stunder av stark njutning i en nästan mång-dimensionell värld inte alls skaver någonstans mellan min man och mig. Jo i så fall på ett väldigt skönt utvecklande sätt. 😉

Älskar oss mer

Jag kan seriöst påstå att jag har fått se och lära känna en helt ny sida hos både min man Love och mig själv som gör att jag älskar oss och vår tvåsamhet på ett mer djupare plan efter dessa upplevelser. Vi har en tillit till varandra på en helt annan nivå än tidigare. Vi har i och med dessa äventyr behövt ta en hiss nedåt i våra djupare avgrunder och grävt runt några varv. För att sedan lyfta upp saker vi hittat och ventilera dessa tankar med varandra. Ibland har vi faktiskt krockat huvudena med varandra, men det har faktiskt bara gett mig ett starkare pannben och jag kan nog inte tänka mig en bättre “lära-känna-sig-själv-kurs”  än detta för mig. Och ändå känns det som om kursen bara börjat.

Värt att ta risken

Men det är också en “hög-risk-kurs” och jag vet att mycket kan gå fel när man leker med elden. Även om det hittills varit nästan idel positivt så är det ju inte svårt att föreställa sig problem som skulle kunna uppstå. Men oj vilken kick det är när man gjort något så spännande och extraordinärt och inser att man faktiskt blivit starkare av erfarenheten. Några swingers har vi dock inte blivit. Eller? 🙂

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Nä det är inte att vara swingers i min mening. Då är det fullt ös på klubb eller liknande med vem som eller ett större slutet sällskap med partnerbyten osv.

  Apropå ingenting, hur ser ni på voyeraism? Att titta på andra eller bli tittade på. Det är nått jag/vi har i våra fantasier.

  1. Lite så tänker jag också. Om man söker på ordet så är ju det vi gjort aktiviteter som definierar swingers. Men det benämns ju också som en livsstil. Vad en livsstil är är ju relativt. På något sätt har vi ju levt lite annorlunda sedan allt detta började men det är inga klubbesök här än iaf 😉.

   Detta med att se på andra/någon ser på oss under sex får vi in lite i fyrkantsfantasin. Min man är mer för att se på än jag, jag går nog mer in i vad jag för stunden gör ☺️

   1. Jag skulle kunna tänka mig en nudiststrand där det blir som det blir.

    Problemet med sex i det fria är att man i dag inte vet om någon filmar. Det är alldeles för enkelt med dagens telefoner.

    Men det hade varit spännande att bli påkommen och betittad eller att få se några andra in action i verkligheten.
    Att tillsammans med frugan titta på detta och eggas.

    1. Ja det verkar allt lite spännande med nudistbad ☺️
     Jag hade faktiskt tyckt det var helt ok om några såg mig och min man ha sex i ex en skog…om jag var 100% säker på att det inte filmades. Att se andra ha sex i en skog eller på en strand hade varit ännu häftigare tycker jag 😜

 2. Hum, vi anser oss som swingers, men de gånger vi har varit på klubb har vi oftast njutit av att ägna oss åt varandra.
  Själva swingandet har vi haft på hemmaplan med par/ tjejer vi lärt känna innan.
  Faktum är att en stor del av de par som åker på swingerklubb inte har sex med någon annan än just varandra…

  1. Då skiljer ni er ju inte så mycket från oss förutom att vi inte går på klubb då ☺️ Och att min man inte varit med en annan tjej…än iaf ☺️

 3. Ni är inte swingers. Det finns ju grader av att vara swinger allt från att vara med sin partner tillsammans med andra till de kombinationer man önskar. Ett swingerpar är jämlika i sexet, ger och tar lika mycket. Ert äventyr bygger ju på att du får och tar emot passionerat och Love blir med på ett hörn. Din inställning till swingers tror jag bygger på att du inte är redo för/vill se Love ha passionerad sex med en kvinna, ge henne orgasm och komma i henne.

  1. Så kan det mycket väl vara! Jag är ju nyfiken på en fyrkant men jag har ju inte gått igång på en trekant med en annan tjej. Om vi någon gång kommer ha en fyrkant kommer såklart min man få göra allt jag får göra 😊

   1. Å andra sidan tar ju du det hela ett steg långt över swingernivån genom tillåta dig att ”hångla forcerat” samt att ha oskyddad sex med en relativt okänd som dessutom får komma i dig. Har aldrig upplevt swingers som hånglar, kysser eller kör oskyddat inte heller sk Hotwifes som kan få sex av flera män. Möjligen när man träffat par en tid att man kan släppa lite på detta. Kondom är en hederskodex och inte ens då brukar kvinnorna vilja att man kommer i dem (hellre på dem). Den som inte kan hantera en kondom gör sig inte besvär.
    Hur hanterar ni riskerna för smitta? Testar ni er före varje träff? MrU (klurigt namn ur många aspekter) har ju som jag förstår det sex med andra kvinnor mellan era möten. Har kollat igenom bloggen och tycker att du är härligt öppen med dina tankar runt sex.

    1. Tack. Ja detta är mer ett sätt som tänder mig. Kanske just för att man faktiskt lär känna en annan person som blir en del i vår lek.

     Av den anledningen att jag är nojig med sjukdomar är också detta sätt mer passande för mig. Vi har fått se papper på sjukdomstest, aktuella sådana. Vi har en deal att han under vår period ihop ska berätta om han haft sex med någon annan. Öppna kort. Detta kan vi ju såklart inte veta men vi litar på honom. Att han kommer i mig gör ju inte att sjukdomar smittar mer utan det gör han ju för att han kan då jag tar piller. Sjukdomar kan man ju få om man sprutar utanför också ☺️ Kondom hämmade lite för mycket tyvärr…

 4. Fixa en singeltjej, det är nog inga problem och ha en fyrkant med MrU och Love då kan du ju också passa på att kyssa en tjej så mycket du vill. Tror inte MrU backar.

  1. Haha det var ju ett coolt förslag. Men ska det vara en fyrkant för min del vill jag ha det med ett par i ett tryggt förhållande, i samma situation som vi. Med Mr U och min man gillar jag och har skämts bort med centrumrollen. I en fyrkant kan jag tro att man som tjejer kan förenas i tjejsnack och att man tänder på varandras män och det blir mer ”likställt”.

 5. Jag tycker inte att det verkar som att du och din man är swingers. Jag har förvisso inga djupgående kunskaper i ämnet utöver vad jag sett i en viss dokumentär. Men nej, jag tycker inte det.

  1. Nej vi har ju inte haft partnerbyte. Men om vi skulle ha det skulle jag nog inte känna annorlunda då jag förknippar swingers så starkt med klubbar och tillställningar i hemmet med fler än fyra. Det är intressant att diskutera detta och man inser åter att alla ser olika på saker beroende på om man upplevt det man pratar om ”all in”, bara naggat på det eller om man inte upplevt det alls. Och det är kanske ganska självklart att det är så egentligen. Jag gillar ju att höra hur folk ser saker från olika perspektiv. Allt är inte svart eller vitt.

 6. Har inte så bra koll på Swingers, är inte så instuderat på det men vet det man hört och sett på tv 🙂 Jag har inte fått upplevelsen av att ni är Swingers, för ni har väl inte gjort det med så många andra personer förutom med den mannen du skrivit om som ni träffat ett par ggr? Har fått upplevelsen av att Swingers går på såna klubbar och träffar olika människor då och då för att utforska andra områden 🙂

  1. Jo bara han men det kan ju bli fler 😉
   Och kanske jag kan tänka mig att gå till en klubb för att ha testat men att jag/vi skulle bli stammisar på en klubb har jag mycket svårt att föreställa mig. Men man ska aldrig säga aldrig. Klubbar kan säkert vara jättekul men jag vill känna mig betydligt mer speciell än att ha sex lite till höger och vänster (även om inte en klubb måste innebära detta) Ja här finns lite fördomar…☺️

 7. Jag tycker inte det är swingers som du säger! Swingers för mig är en livsstil och du/ni verkar som sagt vilja ha en connection med personen och väljer ut tillsammans (?), inte bara har sex med olika bara för att. Sen är såklart alla olika oavsett swingers eller inte men det känns lite mer ”ledigt” eller vad man ska säga.
  Personligen är jag inte öppen för det med mitt förhållande. Hade kunnat ha trekant och allt möjligt om jag var singel men just i förhållande hade jag inte velat det! Men tycker inte det är konstigt att andra vill det i sina förhållanden 🙂
  Man ska göra det som känns bra för en själv och som par tycker jag!

  1. Ja så är det ju, att man ska göra det som känns bra.
   Jag fungerar uppenbarligen tvärtom (även om jag tänkt att jag fungerat som du beskriver dig).
   Jag hade en trekant som singel och sexuellt fick jag inte ut alls mycket av det, mer en cool grej. När jag nu gjort det i ett tryggt förhållande var det ju hur bra som helst sexuellt. Man slutar aldrig förvåna sig själv. Ibland behöver man bara våga. Men alla har ju sin gräns vilket man ska ha. Min gräns går väl mer vid klubbar och ha sex utan att alls känna personen i fråga.

 8. Men hörru, när ska du gå ut med överraskningen du pratade om innan? Är fan nyfiken hahah. Visste inte att det fanns ett ord för det, swingers, inget jag skulle kunna tänka mig själv 🙂

 9. Jag upplever inte er som swingers, för mig är det personer som ligger med människor till höger och vänster nästan att dom bjuder in hur många som helst till sexuellt umgänge. Jag skulle dock aldrig vilja prova på att vara med swingers. men tycker helt klart att ni inte är det. och det är bra att utforska sin sexualitet 🙂

 10. Jag har inte heller fått uppfattning om dig/er som swingers. Utan mer som du definierar det.. Jag tänker att man som par byter partner och har det lite mer öppet..

 11. Jag tycker inte det känns som ni är swingers.. men sen är jag inte någon som kan uttala mig om det helt heller. Å andra sidan tänker jag att man är väll det man själv identitetiferar sig om.

 12. Jag tycker inte man är swingers för att man har och haft trekant, jag tänker mig swingers som de som har förhållande som de kallar öppet och så träffar de andra likasinnade för att ha sex tillsammans eller på ex en klubb där de går runt till olika personer och har sex med dem de känner för, även om partnern kanske inte är med.
  Jag skulle aldrig kunna vara swingers, inte ens ha trekant. Jag fantiserar om det men vet med mig att det skulle äventyra allt om vi tog med oss en till, då jag är för osäker på mig själv och har en uns av svartsjuka.

  1. Min man är verkligen inte svartsjuk och eggas ju istället av att tänka mig med en annan. Men varken min man eller jag hade eggats om min man inte var med vid allt, ibland med lite inslag av observatör men dock väldigt närvarande 🙂

 13. Jag har precis samma bild av vad swingers är som du har! Ofta har man ju en tendens att ha en bild av VAD det är för typ av par också så man hade säkert kunnat bli förvånad över vad det är för personer egentligen 😀

 14. I byn där jag bor finns (eller fanns) en swingersklubb. Alla snackade så mycket om det, att det är konstigt folk med mera. Men jag tänker att det är personer som verkar vara trygga i sin sexualitet. Det är bara sex, behovet som utförs. Jag skulle aldrig själv kunna vara med på det för precis som för dig är relationen viktig.

  1. Vem vet det kanske är ens grannar som svänger loss där. När det gäller sex hyschas det en hel del och mycket sker ju i det tysta 😜

 15. Vet inte när man är något eller ens varför det ska vara så viktigt att vara något. Viktigast är väl att det varit positivt när ni swingade och att ni vill göra det igen.

 16. Det är lite kul, ingen har definitionen på vad en swinger är (inte jag heller), men det finns en massa uppfattningar i alla fall (precis som hos mig). 🙂

  Näe, jag tycker väl inte att ni är swingers. Men, precis som inom tex BDSM, så finns det nog alla varianter av swingers. Jag tror tex inte alls att alla swingers går på klubb (men de kanske har gjort det någon period/gång), min gissning är att det är minst lika vanligt att man har kanske 2-3 par i bekantskapskretsen, som man umgås med på ”normalt sätt”, och även har sex med. Kanske är vissa aldrig fler än fyra st, medan andra är fler.

  Vi har haft en del mailkontakt med ett par som är swingers, som vi kommit i kontakt med genom BDSM-grejen. De är inte svenska. De har ett antal nära vänner/par, som de har middagar och sex med, upp till 8 pers samtidigt om jag minns rätt, och genom dessa har de ett stort kontaktnät, så om de ska till någon annan stad någon gång, så har de alltid något par där som de blivit rekommenderade, och som de tar kontakt med i förväg, träffas och äter middag, och har sex med. Känns oerhört märkligt – samtidigt som jag kan tycka att det känns liksom ”befriande” att kunna ha det så. Jag är klart kluven.

  Om man tittar på Wikipedia så är ni swingers, för övrigt, nu när jag tittar efter. ”deltagande i sexuella aktiviteter där fler än en partner är inblandade.”. Och visst, det känns ju rimligt på sitt sätt, att antingen har man ett ”normalt sexliv” (man är två) eller också inte (man är/kan vara fler) – även om den/de andra bara tittar på, eller man tittar på dem.

  1. Tack för ditt analyserande svar 😉
   Ja enligt ordboken är vi nog swingers ☺️
   Men det sätt du beskriver ert bekanta par via mejl är ju så långt ifrån hur jag skulle kunna ha det/leva. Men det finns ju ytterligheter med allt, åt väldigt light hållet och sedan betydligt mer avancerat. Det är ju det som i slutänden är så häftigt. Att det finns nyanser av allt. Vissa nyanser visste man inte ens att de fanns. Bara man njuter på sin kammare så är ju allt frid och fröjd 😃

 17. Det är alltid lika kul och spännande att läsa dina inlägg. Både jag o sambon läser och båda går igång på mycket och tycker att mycket av det du/ni gör stämmer så bra in på oss.

  Det du skriver om fyrkant är även något vi pratat om men sambon vet inte om hon skulle klara av att se mig älska med någon annan utan isåfall vara i separata rum.

  Där är vi än så länge lite olika. Vi vet var vi har varandra så jag skulle nog tycka det vore lite upphetsande att se på när sambon sexar samtidigt dom jag själv blir tillfredsställd. Vi får se om vi hamnar där någon gång. Allt hänger nog på att hitta det ”rätta” paret.

  1. Kul att ni känner igen er! Ja allt handlar nog om att hitta det rätta paret för just er.

   Jag är ju också tveksam hur jag skulle känna/reagera om jag såg min man ha sex med en annan kvinna. Men att ha sex i separata rum är uteslutet för både min man och mig. Min man vill se, precis som du, för upphetsningens skull. Jag skulle bli mer osäker på min man och mig om vi hade sex i olika rum med varsin partner. Jag är inte ute efter att ha det bra enbart med en annan man. Det skulle vara viktigt att min man och jag gjorde och njöt av allt tillsammans med öppna kort. Jag skulle vilja se min man och kvinnan och kanske få med inslag av att det just är en fyrkant.
   Men vi är inte där…än iaf 😉

 18. Detta inlägg blev ju långt mer intressant och lärorikt inlägg än man kunnat tro av rubriken. Bra också att du berörde lite hur ni resonerat om hälsoaspekten på att blanda in fler i era lekar. Nog så viktigt i dessa tider då riskerna ökar. Alla tar ju de risker man anser det är värt och du är ju Loves egen lilla porrstjärna så då kanske det får bli lite porrigare då ni också filmar akten. Som stor inspiratör till att våga förverkliga sexfantasier med utomstående så följer väl en belysning av detta som en naturlig del. Kanske ett eget inlägg vad det lider. Tack för en intressant och lärorik blogg.

  1. Tack! Ja hälsoaspekten är viktig för mig/oss. Ett övervägande såklart var gränsen går så man känner sig trygg. Ja kan helt klart bli ett inlägg 😉👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..