När man läser min blogg kan man kanske få uppfattningen att jag och min man är swingers och att jag kan tänka mig ha sex med vem som helst som jag behagar. Förvisso har jag ju nu haft trekant vid två tillfällen och jag har haft för avsikt att göra det igen då mina upplevelser verkligen har varit över förväntan. Trots det så har jag svårt att identifiera oss som swingers.

Min bild av swingers

Den bild jag har av vad swingers är för människor är inte vad jag känner igen mig själv i. Nu är såklart den bilden baserad på en hel del fördomar, varav de flesta kanske inte stämmer med verkligheten. Men som jag föreställer mig det så ser personer som är swingers sitt sexuella sätt att leva som en livsstil.  De kan vidare, i mitt huvud, ha sex med flera män/kvinnor som de inte nödvändigtvis har byggt upp någon slags relation med. Och att de gärna och ohämmat umgås med andra swingers på fester och klubbar.

Skrämd av tanken

Personligen blir jag lite skrämd av tanken på sådana tillställningar och skulle inte känna mig sexuellt bekväm i sällskap med personer som verkligen lever den livsstilen. Jag ser varken oss eller Mr Utvald som swingers. Samtidigt så inser jag ju också att vi kanske i mångas ögon och kanske även per definition egentligen nu redan är swingers. Men kan man vara det utan att själv se sig som sådan?

A och O för mig

Jag måste få bygga upp en mental kemi med en människa jag ska kunna ha bra sex med. Detta har jag verkligen insett senaste halvåret. Jag måste också känna att personen verkligen går igång på just mig, både till utseende och att han gillar mig som person. Detta är A och O för mig. Addera en stor portion trygghet till smeten så är det bara att köra. 😉

Framtiden oviss men spännande

Jag kan erkänna att jag och min man Love har fantiserat om andra män än Mr Utvald i en framtid. Men knappast ett helt fotbollslag utan några få utvalda. Vi kan också fantisera om att träffa ett annat par. Det hade ju varit otroligt häftigt om man kunde träffa ett par som är helt på samma våglängd och som man kunde trivas ihop med på alla plan. Det känns ju dock som en utopi att lyckas hitta något par där alla fyra klickar med varandra. Så detta är verkligen bara på en fantasinivå, än så länge. Skulle det bli aktuellt i framtiden så får jag väl återkomma i ämnet. 🙂

Utvecklande att äventyra

Det känns nästan sjukt att säga att jag har växt enormt av att tillåta mig att ha sex med en extraman utan att blanda in kärlekskänslor. Att i min ålder ha lärt mig att kunna ha bra sex utan att blanda in kärlek. Men riktigt så är det inte heller för jag har vissa sorts känslor för Mr U och min man som ett paket. Kanske framförallt en trygghetskänsla. Jag gillar Mr U som person och han attraherar mig, men jag skulle inte vilja leva med honom. Det samspel man upplever under en fungerande trekant är magiskt. Det hade jag ALDRIG trott på om någon sagt det till mig på förhand. I bästa fall hade jag tänkt, ja kanske för henne men det hade inte varit det för mig. Jag har lärt mig att dessa stunder av stark njutning i en nästan mång-dimensionell värld inte alls skaver någonstans mellan min man och mig. Jo i så fall på ett väldigt skönt utvecklande sätt. 😉

Älskar oss mer

Jag kan seriöst påstå att jag har fått se och lära känna en helt ny sida hos både min man Love och mig själv som gör att jag älskar oss och vår tvåsamhet på ett mer djupare plan efter dessa upplevelser. Vi har en tillit till varandra på en helt annan nivå än tidigare. Vi har i och med dessa äventyr behövt ta en hiss nedåt i våra djupare avgrunder och grävt runt några varv. För att sedan lyfta upp saker vi hittat och ventilera dessa tankar med varandra. Ibland har vi faktiskt krockat huvudena med varandra, men det har faktiskt bara gett mig ett starkare pannben och jag kan nog inte tänka mig en bättre “lära-känna-sig-själv-kurs”  än detta för mig. Och ändå känns det som om kursen bara börjat.

Värt att ta risken

Men det är också en “hög-risk-kurs” och jag vet att mycket kan gå fel när man leker med elden. Även om det hittills varit nästan idel positivt så är det ju inte svårt att föreställa sig problem som skulle kunna uppstå. Men oj vilken kick det är när man gjort något så spännande och extraordinärt och inser att man faktiskt blivit starkare av erfarenheten. Några swingers har vi dock inte blivit. Eller? 🙂

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.  1. Liw skriver:

   Tack! Ja vad som ingår i begreppet swingers finns det nog många olika förslag på. Till viss del speglar det kanske lite ens egna fördomar men för oss handlar det mycket om att vi vill lära känna de personer vi träffar och det känns inte som att det är så det traditionellt är vanligast att swinga. Mer att man är på klubb där flera är med flera. Och där är ju inte vi ☺️

 1. janne.j skriver:

  Vi har ju kommit en bit på vägen och nog verkar väldigt många inte bry sig mycket om vem som stoppar eller vem som gör annat.Men som tur är möter vi par såsom oss vill ha vänner med fördelar.
  Så här fikas det och går på middagar.Klickar man så ses man igen och fortsätter man ha trevligt ihop så brukar resten lösa sig.Vi firade föresten nyår med några par och det var nog utan. tvekan det bästa nyåret vi haft.Att träffa andra nån gång per halvår har även fått riktig fart på vårt eget sexliv då det är riktigt tändande att se sin partner njuta med andra.
  kram

  1. Liw skriver:

   Det låter kul och spännande! Ja man umgås ju i en annan dimension känns det som. På ett sätt man aldrig umgåtts med andra par. Det är härligt när livet kan överraska och visa sig vara mycket mer än man trott. Håller med om att det kryddar det egna sexlivet 😊😎

 2. 60+ skriver:

  Detta inlägg blev ju långt mer intressant och lärorikt inlägg än man kunnat tro av rubriken. Bra också att du berörde lite hur ni resonerat om hälsoaspekten på att blanda in fler i era lekar. Nog så viktigt i dessa tider då riskerna ökar. Alla tar ju de risker man anser det är värt och du är ju Loves egen lilla porrstjärna så då kanske det får bli lite porrigare då ni också filmar akten. Som stor inspiratör till att våga förverkliga sexfantasier med utomstående så följer väl en belysning av detta som en naturlig del. Kanske ett eget inlägg vad det lider. Tack för en intressant och lärorik blogg.

  1. Liw skriver:

   Tack! Ja hälsoaspekten är viktig för mig/oss. Ett övervägande såklart var gränsen går så man känner sig trygg. Ja kan helt klart bli ett inlägg 😉👍

 3. Peter skriver:

  Det är alltid lika kul och spännande att läsa dina inlägg. Både jag o sambon läser och båda går igång på mycket och tycker att mycket av det du/ni gör stämmer så bra in på oss.

  Det du skriver om fyrkant är även något vi pratat om men sambon vet inte om hon skulle klara av att se mig älska med någon annan utan isåfall vara i separata rum.

  Där är vi än så länge lite olika. Vi vet var vi har varandra så jag skulle nog tycka det vore lite upphetsande att se på när sambon sexar samtidigt dom jag själv blir tillfredsställd. Vi får se om vi hamnar där någon gång. Allt hänger nog på att hitta det ”rätta” paret.

  1. Liw skriver:

   Kul att ni känner igen er! Ja allt handlar nog om att hitta det rätta paret för just er.

   Jag är ju också tveksam hur jag skulle känna/reagera om jag såg min man ha sex med en annan kvinna. Men att ha sex i separata rum är uteslutet för både min man och mig. Min man vill se, precis som du, för upphetsningens skull. Jag skulle bli mer osäker på min man och mig om vi hade sex i olika rum med varsin partner. Jag är inte ute efter att ha det bra enbart med en annan man. Det skulle vara viktigt att min man och jag gjorde och njöt av allt tillsammans med öppna kort. Jag skulle vilja se min man och kvinnan och kanske få med inslag av att det just är en fyrkant.
   Men vi är inte där…än iaf 😉

 4. Hasse skriver:

  Det är lite kul, ingen har definitionen på vad en swinger är (inte jag heller), men det finns en massa uppfattningar i alla fall (precis som hos mig). 🙂

  Näe, jag tycker väl inte att ni är swingers. Men, precis som inom tex BDSM, så finns det nog alla varianter av swingers. Jag tror tex inte alls att alla swingers går på klubb (men de kanske har gjort det någon period/gång), min gissning är att det är minst lika vanligt att man har kanske 2-3 par i bekantskapskretsen, som man umgås med på ”normalt sätt”, och även har sex med. Kanske är vissa aldrig fler än fyra st, medan andra är fler.

  Vi har haft en del mailkontakt med ett par som är swingers, som vi kommit i kontakt med genom BDSM-grejen. De är inte svenska. De har ett antal nära vänner/par, som de har middagar och sex med, upp till 8 pers samtidigt om jag minns rätt, och genom dessa har de ett stort kontaktnät, så om de ska till någon annan stad någon gång, så har de alltid något par där som de blivit rekommenderade, och som de tar kontakt med i förväg, träffas och äter middag, och har sex med. Känns oerhört märkligt – samtidigt som jag kan tycka att det känns liksom ”befriande” att kunna ha det så. Jag är klart kluven.

  Om man tittar på Wikipedia så är ni swingers, för övrigt, nu när jag tittar efter. ”deltagande i sexuella aktiviteter där fler än en partner är inblandade.”. Och visst, det känns ju rimligt på sitt sätt, att antingen har man ett ”normalt sexliv” (man är två) eller också inte (man är/kan vara fler) – även om den/de andra bara tittar på, eller man tittar på dem.

  1. Liw skriver:

   Tack för ditt analyserande svar 😉
   Ja enligt ordboken är vi nog swingers ☺️
   Men det sätt du beskriver ert bekanta par via mejl är ju så långt ifrån hur jag skulle kunna ha det/leva. Men det finns ju ytterligheter med allt, åt väldigt light hållet och sedan betydligt mer avancerat. Det är ju det som i slutänden är så häftigt. Att det finns nyanser av allt. Vissa nyanser visste man inte ens att de fanns. Bara man njuter på sin kammare så är ju allt frid och fröjd 😃

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..