Efter 2 år av bloggande och 200 inlägg frågade jag Love i veckan vilka inlägg han tycker varit de bästa. Han vände då på frågan och undrade vilka inlägg som jag själv är mest nöjd med och varför. Det fick mig att börja se tillbaka på mina gamla inlägg.

Det finns ju vissa inlägg som jag känt mig extra nöjd med och som speglar mitt tänk och vem jag är lite tydligare. Inlägg som jag faktiskt i efterhand kan läsa om och om igen och som tillför mig något litet nytt varje gång. Det är överhuvudtaget ett ganska bra tips att ibland sätta sig och beundra något man har åstadkommit. Stort som smått. Det kan ju vara alltifrån ens barn till blomrabatter eller blogginlägg. 🙂

Hur som helst lyckades jag välja ut de 10 blogginlägg som jag känner mig mest nöjd med. Däremot kunde jag inte rangordna dom inbördes. Så jag kommer istället att lista dom i kronologisk ordning.

En stor parentes är dock att jag inte tog med något av mina  sexuella äventyrsinlägg bland de 10 bästa. Det känns som att de är i en kategori för sig kan jag tycka. Inte för att jag nödvändigtvis är mer nöjd med dom men jag har väldigt svårt att välja ut några av dessa som bättre än andra. Så vill du läsa specifikt om alla våra tokiga upptåg så hittar du dem under kategorin ”Liws äventyr”.

Svårt att komma fram till min orgasm (#4)

Ett av mina första blogginlägg som betyder mycket för mig är just detta om min problematiska sexuella bakgrund. Så som jag upplevde den. Inlägget förklarar till stor del den fascination av sex och orgasmer som vuxit fram under senare år. Som för många andra som brinner för något så finns det kanske ofta en jobbig historia bakom. Så var det i alla fall för mig och den fick jag ur mig i det här inlägget.

En mamma är inte en nunna (#12)

Detta inlägg speglar mitt utgångsläge när jag startade denna blogg. Ämnet är fortfarande min drivkraft för den här bloggen. I grunden så är jag den ytterst verkliga slitna mamman som försöker få livspusslet att gå ihop. Samtidigt som jag också envist vill få in den nästan utopiska kombinationen av att få vara sexuell och mamma. Att bejaka sin sexualitet och få vara vardagssexig både i sinnet och fysiskt är inte helt lätt.

Mer sex om man plockar poäng hos varandra (#37)

Att vara lyhörd för sin partners lusthöjande drivkrafter är fint och att lära sig ”plocka poäng” hos sin partner är smart. Om båda parter i förhållandet lyckas med det så uppstår det magi. Det är inte det lättaste. Typ världens utmaning. Men ack så viktigt för en långvarig och lycklig relation tror jag.

Sex – alla gör det, få pratar om det (#38)

Det faktum att sex är något privat, känsligt och halvt tabubelagt att tala om eller att skriva vitt och öppet om både eggar mig och gör mig frustrerad. Det är mest spännande att det är så, mystiken som finns kring ämnet gör det väldigt roligt att tycka till om.

Vägen till vår trekant (#63)

En trekant med min man var fullständigt otänkbart för mig när vi träffades. Men bra förutsättningar var nyckeln för att vänja mig vid tanken på att ta in fler i mitt och Loves sexliv. På något sätt föll det sig ganska naturligt när jag väl öppnade ögonen för det. Att jag fick skapa ramarna var en nödvändighet för processen. Att bara ha sex utan att lära känna extrapersonerna attraherar inte mig, och i efterhand inte Love heller.

Min mans fantasier (#69)

Att få ta del av 15 utvalda scenarios som min man går igång på, med mig inblandad, var speciellt. Och mycket känsligare att delge er läsare än min egen lista. Så jag vågade aldrig berätta om alla fantasierna. Jag har haft flera personer som meddelat sin nyfikenhet kring det som utelämnades från listan. Men tills vidare så håller jag dem för mig själv och Love. Oavsett så blev det ett spännande inlägg. 😉

Sexlösa förhållanden (#70)

Jag vet inte varför, men jag känner väldigt mycket med personer som lever med en partner som inte har någon sexlust. Jag har aldrig själv varit med om detta, men det är som om jag upplevt det i ett tidigare liv eller nåt. För jag kan på djupet känna hur detta skulle kännas. Jag hade tyckt att det var ofattbart jobbigt. Jag har tidigare valt att leva sexlöst i perioder, men då har det varit självvalt. Men tanken på att åtrå någon och längta efter den och inte få komma till…

Trygghet nyckel till bättre sex (#106)

Jag skriver någonstans i detta inlägg ”tänk om män visste”. Och lite så tror jag faktiskt att det är även om trygghet kan betyda väldigt olika saker för olika personer. En trygg ”Liw” kan tänka mig att ha en DP med min man och en extraman. En otrygg jag skulle ha svårt att ha sex med mannen jag älskar. Ja t o m ha svårt att vara fysisk alls. Trygghet är A och O för mig, mer än jag trott när det kommer till sex.

Sex och funktionshinder (#127)

Jag kan inte riktigt förklara för er varför men detta ämne berör mig enormt. De som inte ens kan onanera själva känner jag verkligen med. Att skapa förutsättningar för att en person som aldrig eller inte på evigheter fått beröring ska kunna få en sexuell upplevelse är något som jag tycker bör uppmuntras. Därför är detta ett av de inlägg som jag känt mig som mest nöjd med.

Trekanter och fyrkanter är som päron och äpplen (#180)

Detta är så sant som det är sagt för oss. Det är jättehäftigt med både en trekant och en fyrkant. Det är ju såklart häftigt att fenomenen skiljer sig åt, men det är också lite frustrerande då man hade velat ha godbitarna från båda sätten att äventyra. Allt i ett så att säga. Men det är svårt. Och kanske svårt att förstå för någon som inte fått smaka på båda dessa förbjudna frukterna.

Har du någon annan favorit?

Det här är mina 10 favoriter bland inläggen. Har du någon annan favorit? Eller något inlägg som gett nåt bestående intryck? På gott eller ont. Det hade varit superkul att höra vilka inlägg som uppmärksammats mest av er läsare. Hur som helst så har jag en massa inlägg kvar i mig att skriva. Så nu laddar jag om för 200 nya… 😉

Nästa inlägg:
Skitsnack och visdomsord

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Hej!
  Gillar verkligen din blogg och dina inlägg, välskrivna, heta och informativa. Ett inlägg jag skulle vilja läsa är dock lite mer om hur dina äventyr verkligen kändes. Ibland blir jag lite förvånad över dina inlägg för du kan verkligen fundera och analysera och, antar jag, oroa dig men så när du sedan återberättar om äventyr så skriver du ganska snabbt och kortfattat om dem utan att man vet vad du verkligen kände. Som typ första dejten med den utvalde, din första man på x antal år; hångel kan jag köpa att det kanske inte är så spännade att skriva om, men plötsligt suger du av honom (vilket måste ha varit väldigt stort att gå över så många vanliga normativa gränser) men hur det kändes och upplevdes framgick inte i texten. Eller ett annat exempel är er fyrkant när du för första gången ser din man vara med en annan kvinna: inte heller där några djupdykningar kring dina känsor av att se honom i henne. Blir ju nyfiken av att höra allt!

  1. Liw skriver:

   Tack, kul att höra att bloggen gillas 😃…och att du vill läsa mer 😉 Alltid bra med återkoppling på hur man kan göra saker annorlunda eller bättre.
   Själva äventyrsinläggen tenderar att bli väldigt långa som de är så där känns inte som jag vill analysera mer i.
   Ibland analyserar jag efteråt, som tex i somras om svartsjukekänslor som flög förbi. Men såklart kan jag analysera mer. 😊 Är en balansgång det där hur djupt man ska gå i känslor och tankar. Kul iaf med önskningar 👍

   1. Självklart! Var mest nyfiken på hur du resonerade och märker på ditt svar att det i mina nämnda fall rörde sig om ett medvetet val från din sida att inte analysera/beskriva dina känslor närmare.

    För troligtvis tror jag de flesta av dina läsare förstår att du förmodligen kände mer än du beskrev i dina inlägg första gången du tog en annan man i mun, och när du såg din man vara i en annan kvinna för första gången 😉

    1. Liw skriver:

     Ja då har du förstått det rätt 😉☺️

     1. Ronja skriver:

      Jag har också varit nyfiken på det där, även om jag förstår att det också kan vara känsligt.
      Jag undrar också hur det känns såhär senare, när den värsta ”busiga och galna-känslan” lagt sig mellan dig och din man gällande dessa äventyr. Att det som liksom varit enbart ert inte längre är det utan att din man nu tex är lika mån om att lära sig om och möta en annan kvinna sexuellt och att så tydligt se att han också är attraherad av andra. Att det inte längre bara är du som gäller (även om du såklart alltid kommer vara speciell som mor till hans barn etc).
      Hur mycket tror du rädslan för skilsmässa (som du vid andra inlägg nämnt) spelar in i att du har gått med på att ha trekant och fyrkant? …och hade du gjort detta om du då inte kände en viss rädsla för att kärleken annars skulle dö.

      1. Liw skriver:

       Intressant! Får nog bli ett inlägg om detta inom en inte alltför lång framtid😊 Lite tråkigt svar men det skulle bli för långt att skriva här…❣️

 2. Måste en välja?
  Nej, jag väljer istället att hylla att du vågar och vill skriva som du gör. Oavsett innehåll eller tema.
  Så heja på du bästa sexkärlekskrigarkvinna!

  1. Liw skriver:

   Man måste inte välja 😉
   Tack detsamma Tess!!❣️

 3. J skriver:

  Jag uppskattar verkligen din blogg, så härligt att höra en kvinnas perspektiv och tankar om sex. Gillar särskilt dina inlägg om trekant och framförallt vägen dit, är precis som din man väldigt sugen på att se min fru njuta av en annan men vägen dit är lång.. att läsa om hur du gick från att inte kunna tänka tanken till att njuta av det ger mig hopp! Jag har i varje fall kommit så långt att jag sagt det rakt ut till henne utan att hon blivit arg eller ledsen och vi leker med dildos så det känns som jag har sått ett litet frö, frågan är bara hur jag går vidare. Jag ska försöka visa din blogg för henne, tror det skulle vara en bra inspiration! Ser fram emot att fortsätta läsa din blogg!

  1. Liw skriver:

   Kul att höra! Ja vägen till vår trekant var häftig och utvecklande. Och väldigt viktig för att vårt äventyr på tre skulle bli av. Det var inte att min man gjorde exakt rätt saker och sa de rätta orden.
   Men jag öppnade mer och mer upp mig pga hans tålamod och att han inte stressade. Och så kände jag mer och mer att tanken på detta gjorde mig väldigt kåt. Men det fanns många lager av försvar där jag bestämt tänkte att detta var ju inte jag. Det var ju så förbjudet och ”icke monogamt”. När jag väl sen erkände att jag tände på tanken bara exploderade det och då fick min man nästan bromsa mig initialt ☺️😊
   Lycka till 😉

 4. T skriver:

  Grattis, vilken milstolpe! 😊 Jag älskar ditt öppna, nyfikna och ärliga sätt, så det känns riktigt skönt att höra att du fortfarande är inspirerad att fortsätta dela med dig av dina tankar, drömmar och erfarenheter.

  De inlägg som gjort störst intryck på mig, av helt skilda orsaker, är nog ”Sexträff på nytt med vår extraman” (Inlägg 75 & 76) och ”Kärleksspråk talar klarspråk” (Inlägg 166).

  Återträffen med Mr Utvald var bara så oerhört het…det var som att få min innersta fantasi serverad på silverfat och jag kan ännu denna dag komma på mig själv att sitta och drömma mig bort till det inlägget.

  Inlägget om olika kärleksspråk var igen en riktig ögonöppnare för mig. Tidigare har jag oftast agerat utifrån mig själv när jag visat henne min uppskattning, med rätt så mediokert resultat, men efter att ha läst detta inlägg blev det så uppenbart att min frus kärleksspråk ju är helt olikt mitt eget. Och trots att det inte varit alldeles enkelt att försöka förändra mitt invanda/instinktiva beteende så har det helt klart varit värt besväret och gett resultat. Åtminstone för det mesta 😊

  Tack för allt hittills, jag ser nyfiket fram emot fortsättningen!

  1. Liw skriver:

   Tack T!! Ja lite av en milstolpe är det allt. Har ju blivit typ 100 inlägg per år vilket är kul 😊

   Kul att höra vilka dina favoritinlägg är. Inte oväntat att det var just trekantsinläggen då jag förstått att det är en stark igångsättning för dig precis som för Love. 😊

   Det där med kärleksspråk var ett uppvaknande för mig också, inte reflekterat över detta tidigare. Nu visade det ju sig att vi hade samma kärleksspråk min man och jag. Men vårt näst viktigaste kärleksspråk skilde sig ju åt.
   Vad har ni för kärleksspråk? Är intressant att höra om 😉😊

   1. T skriver:

    Nej det kan knappast ha kommit som nån jättelik överraskning för dig att trekantsinläggen hör till mina favoriter 😉

    Vi har faktiskt samma sekundära kärleksspråk och det är tid tillsammans, men sen har jag tjänster som det primära medan hon har fysisk beröring. Så med facit i hand har vi haft lite fel fokus tidigare. Jag tycker det är så fascinerande att ett så till synes enkelt test kan göra att man lär sig nya, viktiga saker om varandra efter åratal tillsammans 😊

    1. Liw skriver:

     Ja visst är det häftigt! Haha det var likt vårt. Tid tillsammans som nr 1 båda. Min man tjänster som nr 2 och jag fysisk beröring 😉😎

 5. Vet du…jag kan knappt vänta till de nya 200 som du kommer skriva ihop. Jag bara älskar din blogg, att följa med på era äventyr, men också få faktabaserade inlägg tycker jag är riktigt spännande.
  Tack för att du bloggar och delar med dig av dig själv 👍

  1. Liw skriver:

   Åhh tack fina Sandra❣️ Blir jätteglad av dina ord, de värmer verkligen 🥰

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..