Vi har ju nu testat både fyrkant och trekant. På vårt eget sätt. Vi har lärt känna personerna och sett ”relationerna” som mer ”långvariga” eller åtminstone tills vidare återkommande. Men det är ändå så att det inte riktigt går att jämföra trekanter med fyrkanter. Det är som att jämföra päron med äpplen.

Ingen utopi att hitta ett par

Vi trodde ju länge att det mer eller mindre var en utopi att hitta ett par som man funkade bra ihop med på alla plan. Hur ska fyra personer fungera ihop, sexuellt och socialt tänkte vi. Männen sinsemellan och kvinnorna, och dessutom motsatta paret. Sen alla fyra. Men jag tror att sexaktiviteterna och det intima binder så otroligt mycket att man faktiskt kan klicka med fler än man tror.

Svårare att hitta bra extraman

Däremot har vi börjat inse att det nog istället är den, för oss, ultimata trekantskonstellationen som är den största utopin. I alla fall så som vi vill ha det. Att få till något mer ”långvarigt”
med en extra man. Grejen är väl att vi då nästan touchar det polyamorösa tänket och det skrämmer många inklusive mig själv. Samtidigt så vill vi ju ha en långvarig lustfylld ”relation” med en man som inte bara är en känslokall levande dildo. Men ändå utan att det ska vara några kärlekskänslor inblandade.

Gillar både trekanter och fyrkanter

Vi har ju nu upptäckt vad vi går igång på och gillar med en trekant respektive en fyrkant. Vi gillar både trekanter och fyrkanter. Men de är väsensskilda och går inte att kombinera. Tar man ut godbitarna ur de båda så är det helt olika godbitar.

Trekantens godbitar

Trekant med mig och en extraman är min mans stora igångsättning och har varit så länge. Nu har det verkligen också blivit min stora igångsättning. Så rent sexuellt är detta med ”djävulens trekant” grejen för oss. Jag tycker det är sjukt häftigt att känna mig i centrum mellan två män som åtrår mig. Så trekanter är mer sexuella och porriga vilket gör att kåthetsnivån på både och Love och mig slår alla rekord.

Trekantens nackdelar

Däremot är kommunikationen med extramannen mellan träffarna lite svårare. Gränserna är svåra att sätta. Osäkerheten finns i luften. Kanske framförallt kring huruvida ”relationen” ska ta slut. För bäst vad det är så kan ju mannen hitta kärleken och då tar ju det roliga slut för oss. Även om vi såklart skulle vara glada för hans skull. Vi kan ju heller inte kräva att han ska vara helt exklusiva för vår skull. Visst skulle man kanske kunna öka sannolikheten för att det ska hålla i sig genom att hitta en extraman som är gift. Men det känns inte helt rätt även om han inte skulle gå bakom ryggen på någon utan ha samtycke. Det känns inte lika hett och ett risktagande att en fjärde persons känslor finns med.

Fyrkantens godbitar

En fyrkant kan verkligen vara fantastiskt kul och skapar en otrolig samhörighet och gemenskap. Det är så mycket mer än bara sex. Sexet är såklart en central del när vi träffar Moa och Henrik, men samtidigt så känns det bara som en naturlig del av något större. Det är väldigt socialt och tryggt. Innan varje träff med Moa och Henrik har tagit slut har det redan diskuterats när nästa träff ska bli av. I vår trekant låg all planering på oss och en osäkerhet fanns inför varje träff kring om den överhuvudtaget skulle bli av. Den osäkerheten känner vi inte alls med Moa och Henrik.

I trekant styr paret

I en trekant blir det mer paret som styr och även om vi verkligen kunde hänga med Mr U så är det mycket mer socialt accepterat att hänga på fyra än på tre, t ex på en restaurang. Och det blir också ett lättare givande och tagande och bollande av idéer.

Helt olika saker

Så det är verkligen helt olika saker, dessa sexaktiviteter. Beroende på hur många som deltar i leken. Det ena är det mest sexuellt häftiga och njutbara man kan vara med om, medan det andra är så väldigt socialt givande. Och här är jag och Love helt överens. Min Love har ju kommit betydligt lättare under trekantsäventyren än under fyrkanterna. Han vill ju gärna se på som en del av akten. Och jag har verkligen trivts i den centrumroll jag haft mellan två män. Men att få ha Moa och bolla med och utbyta tjejtankar med har varit och är så kul. Att ha en likasinnad  i denna äventyrsvärld betyder mycket för mig.

Kör på fyrkanter tills vidare

Så vad som är bäst går inte att säga, det är två helt olika saker. Just nu så kör vi på fyrkanter tillsammans med Moa och Henrik och har inga planer på att försöka hitta någon ny kille för trekanter igen. Men förr eller senare så kommer vi nog att vilja ha trekanter igen. Hur vi ska göra då blir en senare fråga. Känns inte aktuellt att göra det så länge vi träffar Moa och Henrik. Samtidigt så ser vi idag inget slut på vår intima relation med Moa och Henrik.

Trekant i fyrkant inte samma sak

Sen kan man ju kanske tänka att vi kan ha trekanter inom fyrkanten. Men det blir aldrig riktigt samma sak som när man tar in en extra man. Det blir inte samma spänning och frihetskänsla när extramannen har sin äkta hälft i rummet. Och jag älskar ju spelet fram till trekanten också. Det blir en helt annan känsla med en extra man. Så vi får väl se hur det blir längre fram. Ju längre vi äter päron desto större blir kanske suget efter äpplen även om vi verkligen älskar päron… 🙂

Nästa inlägg:
Rätt person får gärna dominera mig

 
Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. K skriver:

  Vi hade vår första trekant i helgen, blev ett helt okej möte, respektfullt, än så länge utan fnurr på tråden mellan oss. Känns bra.

  Hälsningar/

  ”Följare-sen-länge-som-sa-hej, troligen först av alla, och-tackade för-bra-blogg-med-kloka tankar”

  1. Liw skriver:

   Kul K. Att ni haft en lyckad trekant! Var det en MMF eller FFM?

   Kul att du följt med här så länge!😃

   1. K skriver:

    Rättelse! hejet var i ett annat sammanhang, för bara nån vecka sen. Men följt bloggen länge. 🙈 MMF

 2. T skriver:

  Riktigt kul att läsa dina tankar kring par vs extraman. Jag är ju själv insnöad på en extraman men har reflekterat rätt mycket kring detta efter att ni gav er in på det äventyret. Att träffa ett par ger ju onekligen möjlighet att testa det mesta, men jag har också föreställt mig att en trekant i fyrkanten inte riktigt är lika laddat. Eller åtminstone inte samma sak.

  Jag har också tänkt mycket på utmaningarna med att hitta en lämplig extraman som kunde tänkas vara med en längre tid. Nu vet jag inte om jag på något sätt är en representativ man, men när jag ser till mig själv så är det helt klart så att OM jag nån gång skulle bli singel igen så skulle en av mina högsta drömmar vara att förverkliga fantasin ur extramannens perspektiv innan jag igen binder upp mig. Och gärna då så att man bygger upp nån slags relation till paret och inte bara en one off-träff. Så kanske en nyligen separerad man kunde vara nåt ifall ni ger er in på trekantsäventyr igen..? 😊

  1. Liw skriver:

   Hej T. Kul att höra dina tankar! Nä en trekant i en fyrkant är inte alls samma sak. Ska jag som kvinna få full känsla av en MMF vill iaf jag vara helt i centrum vilket det inte blir med en äkta hälft att tänka på för den ena mannen och en annan ”ny” kvinna för den andra mannen att ta hänsyn till samtidigt också. Inte att säga att en trekant i en fyrkant inte är härlig. Men det ger inte samma lyft. Återigen inte för mig iaf. 😊
   Så i en fyrkant är ormgropen roligare och bättre 😉

   Ja en ny-singel-man som inte vill binda sig är ju bra. Men om personen kommer från ett långt förhållande finns kanske ett uppdämt behov att verkligen ta sig för av marknaden. Nyhetens behag kan göra att han vill dejta och ”ligga runt”. Finns för och nackdelar med allt och alltid ngn som passar bättre eller sämre ☺️ Viktigt att berätta vad man söker helt enkelt tror jag 👍

   1. T skriver:

    Jo jag förstår att ormgropen är ett trevligt alternativ när fyra personer deltar i leken 😊 Om jag tillåts tänka högt här så kunde kanske en extraman under er parträff vara ett sätt att äta kakan och ha den kvar. Ifall Moa och Henrik också går igång på det. Fast 5 personer börjar iofs bli rätt stor tillställning 😀

    1. Liw skriver:

     Ja det hade väl varit det ultimata…i tanken iaf. Men jag tror jag hade blivit för splittrad om jag skulle blanda ihop päron och äpplen vid samma tillfälle. Jag hade nog känt att jag behövde rikta min uppmärksamhet åt för många håll på en och samma gång ☺️😉

 3. Vi (eller kanske jag) trevar mig fram. Våra fyrkanter tenderar till att jag försvinner och blir osynlig. Kanske har vi stött på par där männen bara går igång på att deras kvinna är med en annan man för jag verkar helt ointressant. Kvinnorna vill mysa lite med mig men sen försvinner jag då min karl och kvinnan har det skönt. Så jag har sådär bra upplevelser. Det gör att jag känner mig fel, bortvald och oönskad. På många sätt en utfyllnad.
  Sist låg den andra mannen bara tillbakalutad och inaktiv med jag sög honom vid fotändan med känsla av att vara lite på sidan och de andra två hade det skönt.
  Funderar på trekant men är rädd för att det blir samma sak. Om det är en kvinna till.
  En man till? Kanske fast jag är bara i behov av den man jag har… så kanske en kvinna till ändå? Ja min hjärna snurrar för fullt

  1. Liw skriver:

   Det är ju jobbigt för dig om du känner att du ”försvinner” lite i era fyrkanter. Jag hade haft jättesvårt för den känslan. Sen är man ju olika, vissa vill ju inte vara i fullt fokus utan lite lagom med. Medan andra, som jag, är mer i sitt esse av centrumkänslan. Men att känna sig på avbytarbänken tror jag få vill. ☺️

   Jag har faktiskt varit lite rädd för att mannen i det paret man ska träffa mer vill kolla på när hans fru har sex än att själv ha sex med en annan. Min man gillar ju att se på mig och Henrik men ger Moa full uppmärksamhet också. Går ju att kombinera och det är viktigt att ingen känner sig ”utanför”.
   Kanske har ni inte träffat ett par som passar dig? Paret måste ju passa er båda och inte bara den ena. Då får ni välja ett annat par kanske? Som uppfyller det ni båda gemensamt söker och mår bra av.

   Om du är nöjd är din man nöjd, skulle jag tro 😉😘

   1. Ja jag tror du har rätt…. vi har inte funnit det rätta paret än. 🙂

    1. Liw skriver:

     😉👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..