Ibland tror jag att män inte alltför sällan får hålla igen sina innersta fantasier för att känna sig rumsrena. När jag själv då och då basunerat min kåthet genom att vädra min sexuella nyfikenhet och lekfullhet genom singelåren har detta bara uppskattas av de män jag mött. Det omvända kan nog mer riskera att avskräcka.

Viktigt att få vara sig själv

Just att kunna vara öppen med sina fantasier och den porr som eggar, hur mycket det onaneras och vad som skulle vilja testas tillsammans med sin partner har min man Love uttryckt som en viktig detalj med vårt förhållande. Han har varit i förhållanden, innan mig, där han fick smyga med sitt egna porrtittande och hålla en stor del av sina fantasier för sig själv. Följaktligen kände han inte att han kunde vara helt sig själv när han fick hålla igen delar av det sexuella, vilket var ett smygande som han tyckte var jobbigt. Själv har jag aldrig behövt smyga med mitt porrtittande och har t o m kunnat nämna det på första eller andra dejten utan negativ effekt.

Dubbelsidiga kvinnor

Jag älskar känslan av att ha ett mer oskyldigt yttre med en liten mystisk ton kombinerat med den mer vilda sidan som mitt alter ego innebär. Det är som att vi kvinnor kan spela mer med vår sexuella sida kontra vår vardagliga sida. Det finns en dynamik och mystik mellan dessa dimensioner som fascinerar både mannen och kvinnan tror jag. En man känns mer enkelspårig i vem han är och/eller kanske vem han får vara.

Tänk om män visste

Ibland kan jag inte låta bli att tänka tanken, tänk om fler män ”visste”. Jag tror en del män tänker tanken att när de väl har stadgat sig så kommer ju såklart en härlig trygghet men att sexlivet riskerar att stagnera i mer ospännande och rutinmässigt sex. Men jag tror faktiskt det kan vara precis tvärtom om bara mannen trycker på rätt knappar. En trygg kvinna är nog den som kan känna sig mest sexig och våga ta ut svängarna i sexlivet.

Känna kärleken besvarad

Jag minns när jag träffade min man och vi bara hade träffats en kort tid. Rätt som det var bara överväldigades jag av en enorm trygghetskänsla kombinerat med en stark kåthet. Jag kommer ihåg känslan än idag. Det var en väldigt speciell känsla och det var en så märklig men mäktig kombination. Det var bildligt talat som om någon skjutit Amors pilar i mitt kön. Detta hände en kväll då jag, utifrån hur min man agerade och var, verkligen kände att jag var hans ”one and only”. Han sa inget om det men han visade det. Jag kunde efter flera år som mer eller mindre singel, och ofta kär i kärleken, äntligen känna mig trygg i att min kärlek var besvarad. Med detta kom en obeskrivligt härlig kåthet på köpet.

Min mans mönster i dejtingvärlden

Min man har berättat att han i dejtingvärlden gav det en månad med en tjej han hade intresse för innan han blev stressad. Därefter ville tjejen ofta höra orden ”jag älskar dig” vilket min man inte kunde förmå sig att säga då han sällan hade de känslorna och därför gjorde slut. Hans tidigare kärleksliv utgjordes i stort sett enbart av sådana korta förhållanden bortsett från några enstaka längre undantag.

Som mitt fast omvänt

Jag kan känna igen mig i detta lite, fast det omvända. För att ta steget från några sextillfällen till att ”släppa loss hela mig sexuellt” behövde jag ofta ha mer. Jag strävade nog efter att få höra att det var vi under singelåren för att få den trygghet som jag behövde för att släppa loss min innersta kåthet. Kåthet utan trygghet är för mig ganska begränsat även om det såklart kan ske och har skett. Men då har sexet inte gett mig det som krävts för att komma. Jag har insett med åren att kåthet med trygghet gör mig till en sexälskande människa och det får mig att må väldigt bra.

Trygghet är nyckeln till att våga

Att ta in en extra person (”levande dildo”), som vi nu gjort ett par gånger, behöver inte innebära otrygghet. Jag tror den otrygga delen i trekantstanken är en stor anledning till att inte fler kvinnor går igång på denna idé mer i realiteten. Så var det i alla fall för mig. Så ett tips till er män som önskar ha en trekant, eller fyrkant, med er käraste. Gör henne trygg i tanken kring det, och i praktiken. ☺

Detta med trygghetens betydelse är något jag berört tidigare i inläggen ”Vägen till vår trekant” och ”Kåthet hos män och kvinnor ter sig olika”.

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Att känna sig trygg i sitt förhållande är väldigt viktigt. Att öppet kunna prata med varandra om både sex och allt som har med kärlek att göra.

  I tidigare förhållanden jag haft har jag fått smyga med mitt behov att onanera vilket då gjorde att jag jag fick känslan av att det kändes fel och något som man inte gör i ett förhållande.

  Nu ska jag ”bara” försöka göra henne trygg i trekant eller fyrkant för där är vi inte riktigt än 😉.

  Tack för en bra blogg

  Med min underbara sambo jag har nu sedan flera år så är det precis tvärtom. Här berättar vi våra lustar helt öppet och talar om när vi onanerade senast och hur vi gjorde det. När vi har sex händer det att vi tittar på varandra när vi smeker oss själva till orgasm vilket är himla upphetsande.

  Tryggheten i vårt förhållande, att kunna prata om sex, visa hur vi vill ha det, berätta om våra fantasier mm har gjort att vi har fantastisk sex och varje gång är lika bra.

  1. Det låter som ni passar väldigt bra tillsammans och att ni kan vara den ni är med varandra. Att onanera och komma framför den andra tyder ju på att det finns en trygghet. Iaf utifrån hur jag fungerar.
   Inte alla som är trygga med sin partner vill ju ha en tre-eller fyrkant…såklart. Jag trodde ju inte alls att jag ville ha det. Men det är roligt att man kan ändra sig. 😎😜

 2. Trygghet är en stor stapel i ett förhållande, helt sant. Att känna någon ordentligt gör ju, tycker jag, att man vet hur den andre reagerar och som redan skrivet kan vara öppen med något man vill. Det finns såklart undantag och personer som ger sig hän oavsett trygghet men tror det mer gäller kortare eskapader.

  1. Jo det är tråkigt men inte helt ovanligt tror jag. Man behöver ju inte tycka lika som sin partner men att inte döma den andra för hur den känner/fungerar sexuellt. Det måste vara jobbigt att behöva smyga med sin lust/vilja att onanera eller det man ser på.

 3. För min del är tryggheten jätteviktig att ha vid en sexrelation. Så många gånger (en gång om du frågar mina barn…) jag har haft sex utan att egentligen riktigt velat, det har skapat så mycket ångest när det handlar om sex. Därför märker jag en stor skillnad tillsammans med min man nu.
  KRAM

  1. Jag håller med dig ☺️
   Det har varit samma för mig. Jag har haft svårt att ha bra sex långt upp i åren. Inga problem med flirtandet och förspelet, där har jag verkligen njutit. Men sen…
   Tur att allt ändras när blir trygg 👍😊😉

 4. Trygghet är så viktigt för mig för att jag ska kunna känna mig bekväm nog för vissa saker! Jag skulle inte kunna utforska eller testa saker med en man jag ej känner mig bekväm med, det hade inte blivit en bra upplevelse!
  Jag kan räkna på en hand de gånger jag sett på porr. Personligen gillar jag det inte alls, det har inte vart min grej och sen blev jag lite emot det.. Sen blev jag ytterligare emot porr efter att ha lyssnat på ”Vi måste prata om porr” avsnitten av ångestpodden! 🙂

  1. Jag njuter inte lika lätt när jag tar på mig själv utan att titta på något sexigt samtidigt. Det förhöjer för mig utan att det på något sätt känns fel. Alla har ju olika gränser för vad man tänder på. Vissa har ju väldigt lätt för att se bilder i huvudet och behöver bara blunda. En del kanske inte tänker på något när de onanerar. Jag har inte lika lätt för de två sistnämnda. ☺️

 5. Väldigt bra text, för mig har det varit tufft med tanken kring sex med min man, vi har ju sex, men jag gillar lite rough sex och att vara underlägsen. Min man däremot vill gärna att jag tar iniativet och tuffare sex har han svårt för. Jag kan ju inte tvinga han, men samtidigt läggs mina behov mer och mer på hyllan om du förstår vad jag menar. Porrfilm har jag inga problem med, han får titta om han vill och vi kan se ihop.

  1. Det är ju lite knepigt när man vill lite olika, kanske ffa när det gäller lite hårdare/mjukare tag i sängen. Allt beror väl lite på huruvida båda är i ytterlägen och inte vill närma sig mittlinjen. Om den ena hoppar över linjen kanske den andra är mer villig att göra detsamma. Typ: ikväll får du bestämma, nästa gång får jag….

 6. Så intressant att läsa! Tror och känner också att tryggheten är en superviktig faktor för att våga slappna av helt och kunna vara sig själv på alla sätt 🤗

 7. Jag tycker synd om de män och kvinnor som tvingas smyga med sitt onanerande. Så länge det inte går över styr och byter ut sexet med sin partner tycker jag det är helt okej att onanera.
  Varför skulle man liksom inte få det … =) Jag hade en kompis en gång vars man förbjud sin fru att leka med sig själv, hon fick inte använda sexleksaker på egen hand för han ansåg att hon var otrogen då. Jag höll inte med. Som sagt, så länge min man inte föredrar att själv onanera varje gång utan gärna har sex med mig också emellanåt så har jag inga problem med att han leker med sig själv =)

  1. Så är det ju. Om min man bara skulle vilja ta på sig själv och sen inte på mig skulle det ju vara en annan sak. Men jag kan ju bara se till mig själv. Efter en egenstund är jag extra till mig på min man samma kväll eller dagarna efter. Ett lagom frekvent onanerande föder bara bättre tvåsamhet är min inställning. 😊

 8. så jobbigt de måste vara att smyga med vad man tycker o tänker med sex…

  Vi har hittat tillbaka tillvarandra tack vare din blogg, har tagit åt mig en massa här i från 😀

  Så verkligen älskar din sexblogg, tack 😀

  1. Tack för den bästa komplimangen! 😊👍 Så roligt att höra att ni hittat tillbaka till varandra. Det kommer nog de flesta som håller ihop med varandra en längre tid behöva göra..någongång 😉

 9. Känner mig väldigt trygg med min sambo och har inga problem med att ta ut svängarna i sexlivet med honom.Tror att det är viktigt för att man ska våga testa nya grejer

 10. Med tryggheten kommer självsäkerheten i att kunna tex vara naken inför andra.

  Eller bara att kunna visa sig på kort för sin man när man kommer hem.

  Jag fick hennes telefon ikväll där hon visade vad hon hittade på när jag jobbade 🙂

  Känner man sig trygg i situationen man är i med sin sambo/fru så blir sex mkt bättre.

  Som du skrev med att ta in en till, det har vi också gjort med ett positivt resultat utan att jag som man kände någon svartsjuka.

  Vi skrev i en gästbok till en välkänd klubb samtidigt som vår sida på en välkänd site vad vi sökte för kvällen och träffade rätt.

  Första gången blev det ganska mycket lära känna varandra innan vi kom till skott.
  Men sen så flöt kvällen på och alla var nöjda, så vi stämde träff en gång till.

  Det vi har pratat om (fantasi) som kanske kommer att ske är att jag delar med mig av henne till några till samma kväll, gärna en tjej och tre fyra killar så det blir fart 🙂

  Och då har man verkligen säkerhet och trygghet i förhållandet när det kommer såhär långt.

  1. Det är roligt att höra om erotiska upplevelser och det verkar ju ni verkligen haft 😊 Att trygghet är som en röd tråd förstår jag också i det du skriver.

   Alla har ju sina gränser och upplägg. Vi går ju igång på den lite mer intima scenen som blir när man är utan åskådare i en trekant. Ett steg för oss skulle ju vara om man är fyra, då blir det ju helt plötsligt ”åskådare” på ett annat sätt ☺️

   Inget är rätt eller fel såklart, bara människor som njuter, på sin nivå.

   Hoppas det blir lyckat om/när ni utforskar vidare 👍😎…

 11. Har varit tillsammans med min nuvarande fru drygt 16 år och tillskillnad mot tidigare förhållande så känner jag och min fru en stor trygghet för varandra så jag håller helt med dig Liw.
  Vårt sexliv är aktivt och ibland händer förstås att min fru inte vill men förr fick jag då smyg onanera men nu gör jag det med min fru. Hon kan hjälpa till o massera kulorna prostatan samtidigt som jag onanerar, lägga sig på rygg o jag står mellan hennes ben o hon särar o visar sin mus för mig eller så ligger vi o kysser varann samtidigt som jag onanerar, eller som igår vi ligger bredvid varandra liggandes i 69 på sidan o jag kan slicka o kyssa hennes mus lite samtidigt som jag onanerar o känner hur frun smeker…..variationerna ör många så underbart att inte behöva smyga.

  Trygghet absolut

  Tomas med fru

  1. Det låter underbart att ni kan ta och ge så mycket, ihop eller var för sig. När man inte själv känner för det och kan bjuda på att ändå vara delaktig med den andra är fint. Vi gör så ibland vid mens ☺️

 12. Som tillägg vill jag också nämna att min fru kan onanera framför mig vilket är oerhört upphetsande att få se….. då kan jag inte låta bli att göra det med 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..