För snart en månad sedan så skrev jag ett inlägg om att män och kvinnors sexfantasier i regel är väldigt olika. Detta var teorier som jag slängde ur mig utan att egentligen ha några större belägg för det. Därför ställde jag några enkla frågor för att se huruvida mina teorier stämmer eller inte. Det här inlägget kommer att presentera resultatet av min lilla undersökning.

Undersökningens frågor

De frågor som jag ställde var följande 2 frågor:

 1. Är dina sexfantasier i regel kopplade till verkligheten? (Med chans att hända på riktigt)
 2. Är din partner (om/när du har någon) i regel med i dina fantasier?

Mina teorier

Mina teorier var ju att män i regel har större koppling till verkligheten när de fantiserar om sex jämfört med kvinnor. Och att män oftast fantiserar om sin partner till skillnad från kvinnor som oftare kan fantisera om andra. Svaren från er läsare som svarade på min lilla undersökning ger faktiskt stöd för mina teorier. Det är en stor tydlig skillnad i hur män och kvinnor fantiserar. Kanske trodde jag att resultatet skulle vara ännu tydligare, men det är ändå väldigt tydligt.

Sexfantasiernas koppling till verkligheten

Man: Är dina sexfantasier i regel kopplade till verkligheten? (Med chans att hända på riktigt)

Om vi först tar och ser till hur männen fantiserar så uppger hela 95% att deras fantasier i regel är kopplade till verkligheten. Det är nog nästan fler än vad jag skulle ha gissat på. Men oavsett så kan vi nog dra slutsatsen att mäns sexfantasier oftast har koppling till verkligheten.

Kvinna: Är dina sexfantasier i regel kopplade till verkligheten? (Med chans att hända på riktigt)

Ser vi på hur kvinnorna svarar på samma fråga så är det inte lika entydigt. Men det är en tydlig skillnad på resultatet om man jämför med männens svar. Knappt 60% av kvinnorna uppger att deras sexfantasier har koppling till verkligheten. Mer än var tredje kvinna säger att de fantiserar utan någon koppling till verkligheten. Mindre än 5% säger att de aldrig fantiserar.

Kanske hade jag förväntat mig att skillnaden skulle vara lite större. Men oavsett så kan vi se en tydlig skillnad mellan könen. Kvinnor har en tendens att fly verkligheten mer än männen.

Män fantiserar om sin partner.

Den andra frågan är ännu lite mer spännande. Hela 85% av alla män påstår att de i regel fantiserar om sin partner, om/när de har någon.

Man: Är din partner (om/när du har någon) i regel med i dina fantasier?

Med andra ord så fick vi även här ett tydligt besked. Har du en man så är sannolikheten väldigt stor att han i regel fantiserar om dig.

Kvinnor inte så mycket

Hur är det då med kvinnornas svar på samma fråga? Jodå, även här är det en stor tydlig skillnad mellan könen. Skillnaden är t o m större här än på förra frågan. För enbart 45% av kvinnorna uppger att deras sexfantasier involverar egna partnern. Mer än hälften av alla kvinnor som svarade på frågan uppger att de i regel inte fantiserar om sin partner. Den gula tårtbiten på knappt 4% visar de som aldrig haft ett förhållande.

Kvinna: Är din partner (om/när du har någon) i regel med i dina fantasier?

Love som gjorde att jag fick upp ögonen

Nu ska jag i ärlighetens namn säga att teorierna kring mäns fantiserande från början kommer från Love. Själv hade jag ingen aning om att det var så stor skillnad i hur män och kvinnor fantiserar. För 15 år sedan hade jag nog haft svårt att tro på någon som påstod att 84% alla män fantiserar om egna partnern och att 95% av männen fantiserar verklighetsrelaterat. Att kvinnorna kunde fly verkligheten och fantisera om andra än sin partner visste jag ju baserat på mig själv. Men det trodde jag ju även män gjorde i stor utsträckning. Det är ju så lätt att tro att andra fungerar som en själv.

Mina funderingar kring undersökningen

Tydligen så verkar det i hög utsträckning vara så som jag trodde. Kan man lita på svaren? Eller är det kanske så att männen svarat att de fantiserar om sin partner för att de vet att det är det vi vill höra. Kanske är det så att en del kvinnor svarat att de fantiserar om sin partner för att det är så det borde vara och att man annars får lite dåligt samvete. Själv hade jag nog kunnat svara så för 15 år sedan trots att jag då sällan fantiserade om egna partnern. Oavsett så finner jag ingen orsak att tvivla på resultatet.

Kanske en ögonöppnare för en del

Nu är det inte så häpnadsväckande för mig. Jag har liksom haft några år på mig att landa i att skillnaden mellan män och kvinnors sexfantiserande faktiskt är stor. Men för några av er så kanske det är en ögonöppnare som kan vara en början till att förstå er partner mer.

Nästa inlägg:
Oväntat lyft

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Lasse skriver:

  Jag tror inte för en sekund att kvinnor har mindre grova fantasier än män, iallafall inte om de har några års erfarenhet av sex… men jag kan ha fel som jag ofta då har 😀

  Jag tycker det är härligt med fantasier, försöker fylla vår sexakt med sådana. Berätta hur skönt det är och det skulle vara och där håller jag mig själv, i den fantasin, vart hon då far i sin är för mig mindre viktig bara hon blir tänd och kåt. Känner mig efter din undersökning som en booster åt henne men jag gillar det. Älskar den fria tanken och den fria sexualiteten.

  1. Liw skriver:

   Ja fantasier är ju en frihet att få ha. Även om en del saker kan vara känsliga att berätta när det kommer till detta område.

   Hur grovt män och kvinnor fantiserar är intressant men svårt att kolla upp. Grovt för den ena är det kanske inte för den andre. Men i de lugnaste vatten…simmar ibland de fulaste fiskarna. Det stämmer iaf in på mig. 😊 Men för kvinnor som grupp är det svårt att få svar på.

   Jag tror den största skillnaden mellan könen (kring fantasier) är hur ofta man fantiserar.

 2. Hazze skriver:

  Jag kan fantisera om andra men när jag kommer så är det alltid i elr på min sambo.
  💋 till en suverän blogg

  1. Liw skriver:

   Tack!!
   Att du tänker på din sambo när du kommer? Eller att du kommer i din sambo…Kanske båda delarna 😉😁

 3. Peter skriver:

  Fantasier kan verkligen vara olika här hemma hos oss.

  Ibland är det mina fantasier som inte involverar henne utan andra, ibland är det hon som är huvudpunkten i fantasi som involverar båda.

  Flera fantasier har blivit verklighet det senaste året 😉

  Hennes fantasier skäms hon för att tala om ibland, särskilt efter våra sköna möten med en annan man, och jag kanske inte heller har talat om alla ännu 🙂

  Men när jag sa att det inte är farligt att berätta vad hon fantiserar om när hon är ensam hemma och ”leker” med sig själv så berättade hon om hur hon tänker på våra möten med honom och hur skönt det är när han tar henne hårt och att hon älskar att vara i centrum av oss två.

  1. Liw skriver:

   Intressant att höra. Det låter som ni har en bra kommunikation (och ett roligt sexliv 😉).
   Det kan ju såklart vara lite genant att erkänna att man fantiserar om andra. Det skulle ju vara jobbigt om partnern blev svartsjuk. Och även om inte så kan det vara lite samvetsprövande. Som om en fantasi med en annan inblandad skulle toucha otrohet.

   När båda känner att en fantasi är en fantasi och inte behöver hända vågar man ju berätta mer. Men visst kan det krocka om man fantiserar väldigt olika. Om den ena vill ha en känsla av verklighetsförankring med i fantiserandet och den andra vill sväva iväg i osannolika scenarios eller kanske inte släpper fram någon fantasi alls. Ja då kan det bli missförstånd. Men då får man nog plocka fram det vinnande konceptet som kallas kommunikation 👍😉😂

 4. Fnulan skriver:

  Oj, detta trodde jag inte skulle bli resultatet. Då är jag nog en man inombords =) Det hade varit kul att veta hur mannen tänker, jag ska minsann fråga honom!

  1. Liw skriver:

   Kul. Gör det 😊
   Som med det mesta är det ju individuellt men uppenbarligen finns det generella skillnader mellan könen.
   Tydligast bland männen.

 5. Amanda skriver:

  Vad kul att äntligen få se resultatet från denna undersökning. Tycker detta är så intressant hur vi människor fungerar. Man tror ju oftast att folk är som en själv som du säger. intressant 🙂

  1. Liw skriver:

   Ja visst är det intressant. Att lyfta olikheter. Och inte för att slå på några fingrar utan för att förstå andra bättre 👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..