Rapport från ett läshuvud!

Jojo. Det var jätteroligt att sätta griller i huv’et på er om vad jag skulle hitta på idag! Verkade som det kliade i fingrarna på flera av er… Haha! Ingen av er har iochförsig gissat 100% rätt, men kanske nosat liiite på sanningen iallafall.

Jag trodde när jag lade ut bilden på Scrooge att ni skulle knäcka det på stört – den är ju tagen från Charles Dickens gamla klassiker ”En Julsaga”. Framöver så kommer min diskografi på www.magnusonline.se att kompletteras med… två ljudböcker!! Jajamänsann. Nu har jag blivit sagofarbror också!

På plats i studion!

Idag har jag varit i en studio på Söder och läst in inte mindre än tre olika berättelser! De två första är från en ljudbok som inte ska komma riktigt än, två klassiska barnsagor av bröderna Grimm. De är med i nästa volym av boken ”Lilla Barnkammarboken” som ska släppas både som vanlig bok OCH som ljudbok (de kanske till och med säljs tillsammans…? Hmmm. Ska undersökas!).

Jag läste sagorna ”Hans Och Greta” och ”Rödluvan”. Båda var jätteroliga att göra – allra helst eftersom man får tänka att man läser som till ett barn som lyssnar på en, plus att det var ordentligt skoj att förställa rösten för att göra lömska vargen i ”Rödluvan” och den elaka häxan i ”Hans Och Greta”.

Här spenderade jag min tisdag!

Ja, så här såg det alltså ut idag för min del. En stol, en mick, en rejäl packe manuspapper och vatten. Det här var en helt ny grej för mig – visst, jag har gjort några sommarprat-program förut och då har jag ju gjort manuset helt själv. Denna gången var det befintliga historier som jag skulle sätta min röst på. En rejäl utmaning! Gud vad kul det var… Men svårt!! Det är oerhört lätt att börja prata för fort eller att sluddra till. Men när man ska göra ljudböcker så behöver ju lyssnaren höra allt du säger – så det blir till att lugna ner tempot och att p-r-a-t-a  t-y-d-l-i-g-t. Jag hade jättebra coaching av ljudteknikern Andreas Engde bakom rattarna och tiden bara flög iväg. Och snart hade jag satt de två sagorna på tape! Häpp!

En klassiker av Charles Dickens!

Nu kanske ni undrar varför jag satte dit Scrooge på bilden i förra inlägget..? Jo, inte nog med att jag skulle läsa två barnsagor för Bonniers räkning – jag ska nämligen… (trumvirvel)… släppa en ljudbok på FreeStar Music också!! Den kommer lagom innan jul och kommer att åka med mig bl.a. på min julturné ”Änglarnas Tid” och säljas i anslutning till konserterna. Japp – jag ska alltså släppa en ljudbok på ”En Julsaga” av Charles Dickens! Den är lagom lång för en nybörjare som jag och finns knappt att få tag på längre i butikerna. Det är synd på en sån bra saga, så nu tar jag tag i det hela och tänkte ge er alla lite extra julstämning lagom till jul!

Även i den här boken fick jag förvränga min röst lite då och då – de olika andarna har ju olika egna karaktärer, Scrooge själv är allt annat än glad och så vidare.

Det sliter otroligt på en röst att läsa en bok rakt upp och ner, så idag läste jag hälften av historien och skall tillbaks imorgon för att avsluta inläsningen. Jag fick precis hem en ljudfil på mail från dagens inspelningar med början på boken och… det är väldigt ovanligt för mina öron att höra mig själv läsa… Visst, jag kan höra mina egna skivor utan att tycka det är jobbigt över huvudtaget, men… att höra mig själv LÄSA… Ujujuj. Jaja, hoppas att ni tycker om det när ni får höra det. Jag kommer att avlägga rapporter här på bloggen så att ni vet när och var den finns att få tag på.

Så där! Där hade ni min lilla hemlighet för idag! Det var väl inte så farligt?

Här nedan kan du förresten se klipp ur Disneys filmversion av just ”En Julsaga” !

Kram /M:)

[youtubeplay id=”0QFbv4CY3-k” width=”720″ height=”500″]

 1. Guuuuud så roligt!
  Det hade jag ju aldrig kunnat lista ut.

  Ska verkligen köpa den när vi ses på Änglarnas tid!!!
  Vad kommer den att kosta?

  Stor kram <3

 2. Wow va coolt
  Jag har aldrig haft tålamod att lyssa på judböcker men det får väl bli ändring på det nu antar jag.

  Det tar bara 15 minuter att köra till jobbet så då hinner jag inte.

  Bara att vänta på att det kommer barnbarn.

  Kram

 3. JAAAAAAAAAA!!!!!! Jag älskar din röst (både prat och sång), den kommer göra sig fantastisk i dessa sagor!! 🙂 De har definitivt hittat rätt kille för jobbet! Kul!!

 4. Jaså så det var det som var hemligheten… det hade jag inte ens i tankarna! Fasiken vad kul, lite annorlunda, men riktigt kul! Ska bli kul att höra resultatet… jag brukar ju egentligen inte gilla ljudböcker annars, men… man kan väl förändras?! =D haha! Jag kommer att köpa den!!

  Kram

 5. Vilken kul grej! Och måste hålla med.. din röst passar ju perfekt för sån´t! Lugn, behaglig… precis som ett barn vill ha det! Ja – även lite vuxnare barn också då förståss. Vilken kul erfarenhet.

  Kram/Anna

 6. Vad roligt, ja det hade jag ingen tanke på att det var det du hade på g,så det bli till att köpa hem. Kram

 7. Tredje gången gillt.En ljudbok,det kunde man inte gissa.Det blir en bra julklapp till mitt barnbarn.Du verkar inte ska komma till Hälsingland på julturne i år så då får jag köpa den på web-shopen.Jag får väl tjuvlyssna på boken på natten för att få höra din röst.
  Kram till dej från mej.

 8. Jaha då blir det till att lyssna på ljudböcker framöver då…..
  När jag var liten var jag TOTALT LIVRÄDD för sagan om Hans och Greta, kanske kan komma över det nu då om jag vet att det är du som läser den haha…..

  Vad roligt, du är så duktig.

  Många kramar Madeleine

 9. Hehe du är inte först! Jag har en Julsaga av Charles Dickens på ljudbok inläst av Sven Lindberg och utgiven av Bonnier audio 2004. Vill du ha den och lyssna hur han lät? Skriv ett mail så skickar jag den.

 10. Jag har lyssnat på ljudböcker och tycker det är väldigt trevligt! Eftersom du är så bra på allt du gör kommer detta att bli kanon! Vilken super duper nyhet du hade till oss Magnus ! Det blir ännu en sak att se fram emot när den går att köpa!
  Ha det gott!
  Kram Anita

 11. Jomen, din röst måste ju absolut passa perfekt för att läsa in ljudböcker också!
  Jag brukar också ha lite svårt med ljudböcker, men när du läser lär det ju bli en annan sak….. så julsaga med dig blir ju ett absolut måste i jul, kul du sprider julstämning även på detta sätt!

  Kram

 12. Jättekul att du testar på en sådan grej som ljudböcker och när du ändå håller på så gör du tre…imponerande.
  Jag är inte mycket för ljudböcker men självklart ska jag inhandla julsagan på julturnén för jag älskar sagan och din röst är aldrig fel=D
  Läängtar på resultatet, förstår att det tar på rösten att sitta och prata en hel dag i olika tonlägen. Bra jobbat!
  Ha en fortsatt trevlig kväll
  KRAM

 13. Har aldrig lyssnat på ljudböcker men ser framemot det.Längtarnnu mer till jul nu.Ha en fortsatt trevlig kväll.Kram till Carlssons.

 14. JÄTTTEKUL! , måste verkligen köpa dem!
  Behöver något roligt att se fram emot så jag kan glömma bort morgondagen, (ska nämligen till sjukhuset imorgon, har varit nervös för det länge, det är visseligen ”bara” magnetröntgen av ryggen + koll av njurarna men jag hatar verkligen sjukhus! Kommer att ta med din senaste skiva så jag har något att lyssna på där för att försöka lätta upp stämningen).

  Kramar!

 15. Se där ja, kul att gör lite allt möjligt..
  Tror att dessa ljudböcker blir attans bra. Tycker att du med säkerhet har en bra röst till detta…
  /Kramen

 16. Jag som inte annars gillar ljudböcker har ju nu förstått varför… Det har ju inte varit DIN röst som läst för mig =)))
  Nu ska här lyssnas så fort jag får chansen. Vilken jul det kommer att bli..

  Du är så DUKTIG!!
  Kram kram

 17. Gud vad kul magnus 🙂 Den ska jag köpa sen lagom till jul. Måste säga att ljudböcker är bra. Läser en bok nu om Morgan Alling ” Kriget är slut”, svin bra bok.

  Kram kram

 18. Oj jag som aldrig har testat en ljudbok. Du har ju en härlig röst Magnus så jag tror detta låter jätte bra. Du skriver att det ska säljas på din julturne. jag får se till att ha med mig tillräkligt me pengar till kyrkan när du kommer till Östersund 😉

 19. Va härligt!! Sagofarbror Magnus!! Iiiii….längtar till jul nu 🙂
  Kan tro att det gällde att hålla tungan rätt i mun…fast det brukar du ju vara proffs på så 😉
  Du är så duktig på allt du gör så det kommer säkert att bli kanonbra.

  KRAM!!

 20. men gud va kul =) Kommer deffenetivt finnas i mina samlingar sen =)
  När kommer svaret på vem som vunnit tävlingen btw?
  Stora kramar från norr!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..