Varför har jag inte tänkt på det förut?

Tack Chantal för det bästa argumentet jag någonsin hört. Varför har jag inte hört det förut? Det är så självklart.

Vi avlivar djur varje dag för att de ska få slippa lida, varför ska inte en människa få göra ett sådant val?

Människor som inte avlivar sina djur när de är obotligt sjuka blir till och med utskällda för att det inte är humant.

Jag begriper inte varför ett ja till dödshjälp sitter så långt inne.

Vad är det makthavarna är rädda för? Att dödshjälpsfusket ska breda ut sig?

 1. nu är jag nog inhuman men hon kan ju begå självmord om smärtan är för mycket och hon verkligen vill dö./hiro

 2. meemee skriver:

  haha… jag höll ett argumenterande tal igår (var för dödshjälp), vart jag än vänder mig nu handlar det om just det. konstigt att allt bara kommer på en gång?…

 3. Samma tanke slog mig flera gånger när jag vakade vid min mormors dödsbädd. Hon var 89, hade hjärtsvikt, bröstcancer och upprepade lunginflammationer som orsakades av det dåliga hjärtat, men dö skulle hon göra för ”egen maskin”. Allt hon ville var att checka ut. Hennes drömdöd var ju att ”vakna en morgon och vara död”.Jämförelsen med när en hund jag hade blev sjuk och avlivades (även han hade upprepade lunginflammationer) är inte svår att göra.

 4. Mian skriver:

  Ja jag förstår vad du menar men det är nog svårt som läkare att dra gränsen, vart ska gränsen gå? När patienten får den hjälp dom behöver och man vet att dom får genomlida ett helvete innan det börjar märkas skillnad. Då tappar ofta patienten livslusten, man vill ju inte vara en mördare och då hjälpa denna patient över till andra sidan när man vet att 80% blir bättre…Det är en eteisk fråga och väldigt svår att utfärda en lag efter.

 5. Ida skriver:

  Har du sett ”Gråta med ett leende”? En väldigt bra film, som tar upp just detta tema. Den är även baserad på en sann historia, om Ramón som kämpar för att få dö. Den är otroligt tänkvärd och man känner verkligen med Ramón. Ett måste-se enligt mig!

Comments are closed.

LOADING..