Dagens but of course

Kvinnor tjanar pa att vara singlar. Helt otroligt. Och helt logiskt.

Jag fick barn nar jag var 23 och fortfarande pluggade. Inte tankte jag pa jobb och inkomst da. Jag hade fullt upp med tentor, poang och studielansberget som bara vaxte.

Nar jag var 28 fick jag jobb pa Aftonbladet och ett ar senare pa Amelia. De skiter fullstandigt i om jag har noll barn eller atta.

Men stackars, stackars alla tjejer som har gjort som man ska. Utbildat sig tidigt i livet, traffat en gullig kille och flyttat ihop i en tva i Bagarmossen. Vad hjalper det att de har en fin examen och trevligt satt nar arbetsgivaren bara ser en aggsjuk livmoder pa andra sidan skrivbordet?

Siffrorna som visar att kvinnor forlorar pa att skaffa snubbe och knoddar kommer aldrig forandras. Och vill ni veta nagot ironiskt? Det ar kvinnors eget fel.

Kvinnor som vill ha hela foraldraledigheten for sig sjalva, vara ensamma om att kunna numret till ungarnas dagis och deras sista siffror. Det ar de, inte mannen, som staller till det.

Man kan ta ansvar. Men det star valdigt ofta en aggsjuk livmoder i vagen.

Och den livmodern forstor for andra livmodrar.

  1. Du har så jävla rätt…Jag är en lycklig man som TILLÅTITS att ta hand om mina barn, att lära mig de fyra sista siffrorna och numret till dagis (http://blogg.aftonbla…)./SP

  2. deltidsarbetandet då? varför håller ni tjejer på med det?

  3. Elin skriver:

    Detta är första gången som jag absolut INTE håller med dig Malin. Jag blev till och med sur, så illa var det.

  4. vad hindrar pappisarna från att kunna barnens personnr, tel till förskolan etc? Är det inte bara de själva som ska öppna sina sinnen för dessa kunskaper? För övrigt så har både män och kvinnor alltid rumpan bak, hur de än vänder sig. Alltid är ens val fel i någons ögon när det gäller föräldraskap.

  5. Kvinnor är lata av naturen och vill helst vara hemma med sina barn. Därför blir de gravida varannat år. Sverige är det land som har bäst förhållande och förutsättningar för mammor. Klart att de lata kvinnorna utnyttjar detta.

Comments are closed.

LOADING..