Pappafällan

Det spelar ingen roll vad någon säger. Jag ändrar inte ståndpunkt.

Kvinnor bestämmer när det blir bebisar.

Att bli gravid med ett krogragg är ett övergrepp mot en annan människa och borde vara straffbart.

Ja, män som inte använder kondom är oansvariga. Men de förtjänar inte att bli pappor mot sin vilja.

Och inget barn förtjänar en pappa som bara känner avsky mot mamma.

 1. ES skriver:

  #24 Kommentar från UlrikaTack Ulrika. Ditt inlägg var det absolut bästa på denna blogg.Tack att det fortfarande finns kvinnor som gör sin röst hörda över pöbeln.

 2. Lisa skriver:

  Är fundamentalisterna som skriver här ens medvetna om att ca 3000 barn varje år förlorar en förälder genom dödsfall.Är det allra, allra värsta som kan hända ett barn att växa upp utan den biologiska mamman eller pappan så får vi väl barmhärtighetsavliva dessa barn också. Är det fruktansvärt så spelar det väl ingen roll VARFÖR den ena eller bägge de biologiska föräldrarna inte lever med barnet, isåfall är det väl lika illa om det beror på en bilolycka eller en ofrivillig pappa.För att inte tala om alla adoptivbarn och barn som hittas övergivna utanför sjukhus och vars biologiska föräldrar aldrig går att spåra. Barmhärtighetsavliva dem också, vet ja. Det är ju den naturliga konsekvensen av det här extrembiologiostiska resonemanget. Det finns massor av barn som vuxit upp utan en eller bägge sina biologiska föräldrar, exempelvis använder sig flera hundra heteropar om året av ägg eller spermiedonation med den svenska sjukvårdens goda minne och ekonomiska subventionering. Jag tror knappast att alla dessa barn anser sig ha värdelösa liv enbart för att de inte härstammar strikt genetiskt från sin mamma eller pappa. Ofta påverkar det inte känslorna för föräldrarna heller, det är enbart om man ljuger för dessa barn om hur de blev till som man ställer till skada.

 3. Janne skriver:

  Håller med nr 17/ Emma. Håller dock inte med om att det skall vara straffbart. Vem skulle det gagna? Inte barnet i alla fall. ”Mamma är straffad för att jag finns” Och ingen av oss vet om dom använde kondom eller inte, vi vet eg. nästan inget om denna historia. Bara journalistens tolkning av det han sagt (och tro mig, det kan göra enorm skillnad) samt att vi inte fått höra hennes version.

 4. Har man sex vet man vad konsekvenserna blir av det.Om du har sex utan kondom som kille får du skylla dig själv. du vet vad leken innebär.

 5. Line skriver:

  Det är i sådana här debatter en sak vi verkligen saknar blir tydligt – p-piller/plåster/stavar/whatever för män!!Det är fruktansvärt och oacceptabelt att en man skulle behöva bli pappa mot sin vilja.Det är fruktansvärt och oacceptabelt att en kvinna skulle ”tvingas” (på vilken nivå som helst) till en abort.Det lär nog komma snart. Om jag var kille skulle jag vilja ha möjligheten att skydda mig på samma sätt som kvinnor (och nu menar jag inte att man inte ska använda kondom med krogragg, vilket man ju självklart ska, men p-piller agerar ju dubbelskydd). Också i förhållanden. Och tänk, om båda parter skulle äta p-piller skulle ju risken för oönskad graviditet vara i princip obefintlig. När skadan är skedd är det ett dilemma utan rätt eller fel. Jag är glad att jag har mina p-piller. Om jag en dag får barn och de är söner önskar jag det manliga p-pillret finns som ett lättillgängligt och accepterat preparat på marknaden så att de kan skydda sig på samma sätt som mina potentiella döttrar.för övrigt malin – du är så jävla cool!!!!peace

Comments are closed.

LOADING..