Miljöfråga

”Malin! Vad använder du för typ av rengörings/disk- och tvättmedel? Ge mig miljövänliga tips tack. Själv har jag siktet på Grumme, är jag rätt ute?”

Svar: Jag använder Grumme tvättsåpa till tvätten, doftar underbart. Grumme såpa använder jag till all städning utom toalettstol och fönster. Till toalettstolen använder jag diskmedel (Änglamark) och till fönsterputs (som jag putsar varje gång mamma passerar ”jag kan komma hit en söndag och ta fönstren” för tusende gången) använder jag en blandning av ljummet vattten, lite diskmedel och en matsked ättika.

Ajax, Vim och toalettanka ger mig migrän och cancer i näsan.

  1. Till spishällen kan man använda en jättebra svamp som är helt grön, och med en grov sida som inte repar. Funkar både på glashäll och vanlig. Om det är glashäll du menar är det bra med en skrapa med rakblad i för det som är vidbränt (har hört att det kan hända andra, dock aldrig mig ;-)), och sen tar jag svampen med lite diskmedel på! Tjolahopp så är det rent och fint!

  2. F skriver:

    OK, tack för tips!!! Är jag då väldigt mkt mer miljömedveten än med övrigt nämnda märken? Känns som allt är Svanmärkt, men Grumme kanske är snäppet bättre? Ur miljösynpunkt alltså?

  3. Marie skriver:

    Vad gör du rent spishällen med då? Där hjälper ju tyvärr bara Vim, eller har du något bättre förslag?

  4. ICA säljer ett fyrapack städdukar som är fantastiska! de gör rent gula badkar med bara lite vatten. varje duk är specialanpassad (haha) till ett specieltl ställe. Väl värda att testa! innehåller nylon. antar att det är det lilal extra som gör skillnaden.

Comments are closed.

LOADING..