Fredagens krönika

Lika fräsch som de trettiofemåriga papporna på Lalandia.

  1. Ewa skriver:

    Oj oj, massor av pappor är så där, varför blundar ni, tjejer? Gå ut på vilken familjecommunity som helst och se kvinnorna där inne berätta om sina liv, så får ni det svart på vitt. Bara för att det inte råkar vara så hemma hos er (antagligen välutbildad medelklass i storstad) så är det inte likadant överallt. Min underbara man är dock inte som de i Malins krönika! Och det är också så att jag släpper ifrån mig ansvaret – jag VÄGRAR ha fullt ansvar själv, då kan jag lika gärna vara singel. Vi har varannanlämning och varannanhämtning i vår familj. Min man ger Alvedon i rumpan och går upp på nätterna och tar tidiga morgnar. Min man lagar maten de dagar han hämtar på dagis (vilket råkar vara en mer än jag, bara för att han slutar tidigare på fredagar), kan de fyra sista siffrorna, hjälper till (d.v.s att vi hjälps åt) med barnkalasen och åker och handlar alldeles utmärkta tröjor och gummistövlar till småtjejerna. Och han är en nästan 50-årig DANSK :-)

  2. Anna H skriver:

    Jag känner inte igen mig heller, fast uppenbarligen är det så här i många förhållanden eftersom det pratas så mycket om det. Vill gärna tala om att ALLA faktiskt inte har det så. Hemma hos oss är det min man som är stolpillerexperten. Det är även han som går upp med sonen på helgmornarna och för det mesta lagar maten. Bland annat hemmagjord välling. Själv gör jag välling på pulver. För att nämna ett par exempel.

  3. Men..näää..Alltså jag känner inte alls igen mig eller några av mina vänner. Är det så tragiskt hos dig och er bekantskapskrets? Låter förfärligt ju. Du kanske tror att jag skönmålar,men här hos oss är det faktiskt så att min man gör precis lika mycket som mig, om inte mer! Och, JA, självklart stoppar han in stolpiller på barnen om de är sjuka. Jag är chockad över den bilden du ger av ”män” och undrar vilken planet jag och mina vänner bor på? Är det verkligen ingen mer som INTE känner igen sig?

  4. Jag skrattar varje gång jag läser dina krönikor :=) Men nu måste jag nog krypa ner under kragen och känna mig aningen dum. Jag är 41 år och har ett ex. som är stöpt i formen som du har förmedlat. Problemet är bara att jag är nästan 20 år äldre än du och det var jag som gjorde formen för denna stackare till man! Som vi bäddar – får de ligga! Vi släpper aldrig in dem i matchen!!! Om vi kvinnor lät männen få göra saker med barnen på sitt sätt, laga den maten som de vill, sätta på blöjorna som de gör… så skulle det inte bli såhär… Jag har ångerst, och MÅNGA med mig! Döm inte männen- de får inte den chansen de borde få! Vi tar över helt och hållet och släpper inte in de längre än i backposition.. Du har oftast rätt Malin, med din sköna ironi och ditt sunda förnuft. Men nu tror jag att du har för lite erfarenhet, lite för mycket naivitet och okunskap… ”Det är synd om människan”Kram

  5. Låste din krönika i aftonbladet i fredags. Du har verkligen rätt. När jag tänker efter hur det är och komma hem till fru och barn så är det precis som du beskriver det. Men å andrasidan så verkar jag ju inte vara ensam om att ha det så. En ändring i mitt liv är nåt jag ska jobba på

Comments are closed.

LOADING..