Birgitta och hennes fasor

Birgitta fasar för vatten på diskbänken, hon fasar för vatten på badrumsgolvet, hon fasar för oreda. Nu är jag här med den där bebisen hon tyckte var så söt så söt i vintras. Nu är den bebisen hurricane Katrina över hela Birigttas bohemiska men samtidigt pedantiska tvåa fylld av böcker som heter saker som Långsamhetens lov och Mellan tid och evighet.

Nu har hon precis fått syn på ”röran” i sovrummet där Lasse och jag har våra saker.

”Herregud, det ser ut som SLAGET VID LÜTZEN”

Hon står i dörröppningen med uppspärrade ögon och flaxande armar.

Lasse tittar upp på henne, tycks tänka efter någon sekund, och så fäller han ut armen högt i luften och ger henne en hitlerhälsning.

  1. Maria skriver:

    Det är svårt att veta med dig om du skriver så där för att provocera (å, detta i bloggsammanhang så utnötta ord. Allt dumt en bloggare skriver kan bloggaren alltid i efterhand påstå är provokationer) eller om du bara är historisk analfabet. Slaget vid Lützen har självklart precis ingenting med Hitler att göra, utom möjligen att de har Tyskland som gemensam nämnare. Fast det visste du ju såklart. Lasse gjorde bara en oprovocerad politisk statement helt apropå, kanske?

Comments are closed.

LOADING..