Lördagskrönika

Här

 1. Sandra skriver:

  Slår upp ögonen på lördag morgon och det första någon säger till mig är att jag måste köpa aftonbladet! ”Du är med i tidningen, i sportbladet!”Det är den 30:e maj och Speedway Grand Prix går på Ullevi, Göteborg. För 5:e året i rad så är jag med på detta event som en av paraplyflickorna aka ”gridgirls”. Att vara med i tidningen i detta sammanhang är inga konstigheter. Gjort flera intervjuer inför detta, flertal gånger!Tar mig ner till reception där de säljer aftonbladet och öppnar till min förvåning detta extrema uppslag om ett så korkat inlägg! Jag förstår ditt syfte och din vilja med att få ett uppror och uppmärksamhet. Som du sedan fått! Grattis till det!Tycka vad man vill får man göra! Ingen kan säga något annat. Men varför yttra sig så otroligt dumt som att kalla oss gridgirls för ”White trash” utan att veta något om oss! Vi är där för att göra ett jobb, vi väljer inte kläderna för detta, men vi vet vad som gäller! Jag har inget emot att visa min mage. För det är det enda jag visar hud på som är annorlunda mot min vardag. Mer lättklätt än så är det inte! Alla gillar inte vårt syfte på banan och det är helt ok! Vi kan inte alla tycka lika! Men vi förtjänar inte att få dessa idiotiska, dumma, nedvärderade ord riktade mot oss! Där går du för långt!Hälsningar ”Fröken Blå”!

 2. fanny skriver:

  den här kröninkan var väldigt stark, det är nog en av de starkaste du skrivit,faktiskt.

 3. Maria skriver:

  Läste lördagskrönikan och jag är en sådan person du tänker på som bara har egentid. Och jag är dödligt less på det. vill inget hellre än att ha en egen familj och få vara fullt sysselsatt så det känns som att jag bara slösar bort min tid som det är nu:(Men detta med kärleken är sannerligen ej lätt det skall gudarna veta. Det finns en man jag älskar och som jag vet tycker om mig. Han är nyseparerad(har nu flyttat men bodde under samma tak som sitt ex under den veckor vi träffades pga barn och ekonomiska orsaker) och vi inledde något men han backade efter någon vecka då han kände att vi gått för fort fram. Jag har haft känslor för honom sedan snart ett år tillbaka, vi är gamla kollegor. I hans närhet kändes det bara så rätt som att det är där jag hör hemma så jag väntar, fast klockan tickar ju förstås…

 4. Lina skriver:

  Den här krönikan var riktigt bra och det är precis så jag känner. Jag hatar när tjejkompisar/svägerskor pratar om sin egentid som de längtar efter och älskar så mycket. Jag hatar att vara ensam och älskar att vara tillsammans med min man och våra barn. Vad vore livet utan dem?

 5. Att ha sina barn som intressea kan vara vanskligt. När de blir stora, och flyttar hemifrån vad ska man göra då? Jag är intresserad av min dotter självklart, men hon är inte mitt största intresse. Hon är min största kärlek ever såklart, men hon kan aldrig bli ett intresse i sig. Hon är en människa med egna behov och egna intressen. Jag hade turen att föda henne. Det är inte ett intresse att föda barn heller. Men du undrade om egentid… Vad egentid är kan man nog diskutera. Kanske är det det Joachim har när han sitter på muggen och läser Illustrerad vetenskap??? Man slappnar av någonstans utan att bli störd av män/sambos/fruar/barn/katter osv… Man behöver den tiden för sig själv för att orka ge allt det där man vill ge av sig själv till sina ungar/män/sambos/fruar/katter osv.

Comments are closed.

LOADING..