Genomgående svar

 

”Jag har ibland svårt att avgöra om du är ironisk (försöker vara lustig) eller bara obildad. Den här gången så väljer jag att chansa och svarar på frågan: 

Med genomgående menas att det finns fönster(/dörrar) åt mer än ett väderstreck”

Svar: Jamen då så. Om man inte frågar får man ingenting veta.

 

  1. Vi sålde och köpte nyss en genomgående renoverade lägenheter. det betyder på mäklarspråk att man har gjort en total renovering och att bostaden är i toppskick! Att alla ytskick har gåtts i genom och gjort något åt! ;)

  2. Annika skriver:

    Tänk, jag som trodde att genomgående betydde att det fanns rum som man måste gå igenom för att komma till nästa. Alltså oftast gamla lägenheter där vissa av rummen ligger i fil och är avsedda som sällskapsrum och inte som sovrum.

  3. Stackarn! Det kan inte vara lätt att var så säker på sin sak, som anonym är, att man tror att alla andra är obildade. Precis som ”mamma T2” skriver så används ju begreppt ”GENOMGÅENDE” på två sätt av mäklare som kanske inte alltid är så språkligt begåvade men duktiga försäljare.1. Att det finns fönster åt motsatta väderstreck (vilket jag TROR är den egentliga meningen med ordet)2. Att något är ”överlag” eller helt och hållet fräscht eller välskött Men om du vill kan du ju önska dig en SAOL och slå upp det i….

  4. Nog för att jag är blond, men jag fattar ändå inte. För vad menas då med genomgående fräsch, eller genomgående renoverad? Fönster/dörrar åt mer än ett väderstreck och desstuom fräsch? Nja, dålig svenska känns det mer som…http://blogg.aftonbladet.se/mammatilltva

  5. Jag ser mig som väldigt bildad och hade ingen aning om vad detta betydde. Tänkte lite vagt att: Pjaha, det betyder nog att det finns en lång korridor i mitten eller att man inte behöver gå genom ett rum för att komma till ett annat.Men tack vare Malins fråga vet även jag detta nu, och kanske andra bildade människor med!

Comments are closed.

LOADING..