Lördagskrönika

Här

 1. Dina krönikor och texter är ju helt underbara, jag skrattar igenkännande varje gång. Människor som fenomen är helt fantastiskt roligt! Jag hoppas du får en härlig sommar!

 2. M skriver:

  Jag tycker att du är fantastisk!

 3. ”Att tänka efter vilket som är det mest manliga eller minst kvinnliga i varje given situation, jag har inte tid. ”Det är precis detta som feminismen handlar om. Du SKA inte behöva tänka efter, för det finns inga regler som det fanns förr.

 4. david skriver:

  Feminism handlar inte om vem som hänger tvätten och vem som hugger veden. Feminism för mig är att behandlas lika oavsett kön. Att få samma lön för samma arbete. Att min dotter inte ska tvingas in i nått jävla barbie-fack BARA för att hon är flicka. Självklart är det ditt val att välja om du vill kalla dig för feminist eller inte. Men att förminska feminismen till att bara handla om hushållssysslor tycker jag är ganska pissigt.

 5. Elin skriver:

  Hej Malin!Jag är en trogen läsare som aldrig kommenterar annars. Tycker din blogg är härlig och jag skrattar o nickar igenkännande. Tycker inlägget att gudrun schyman är smart var toppen till exempel, men det här kan jag inte hålla med om. Jag har precis fått barn. Tidigare än jag tänkt men tycker givetvis att det är helt underbart! Innan ville jag jobba o tjäna pengar och göra karriär efter många års studier, men nu vill jag bara vara hemma! Att skaffa barn är en kvinnofälla! Jag tycker man ska dela föräldraledigheten och tycker allt annat är förkastligt! MEN sedan jag fick barn FÖRSTÅR jag alla kvinnor som helt egoistiskt snor åt sig varenda dag de kan själva. För det är underbart att vara hemma.Jag slits mellan mina feministiska tankar och mina egna känslor och det är svårt, men jag tror det är nödvändigt átt vi funderar över det lilla i vardagen ändå. Även om det är stressigt o jobbigt eftersom man reflekterar och mår dåligt över vissa saker som inte är ”jämställda”. Jag tror det är viktigt för dina barn, det där lilla. De gör som vi gör och inte som vi säger. Det lilla är viktigt för hur vi bemöter våra barn och hur deras framtid kommer att bli. Igår klippte jag gräset medan sambon tog hand om bebisen. Jag hade kunnat göra det jag helst hade velat; kela med bebisnacke men jag inser att jag måste dela med mig och ge honom en chans å njuta han med. Vi måste släppa in männen och männen måste sätta ner foten och kräva att mysa med bebisen!Så fortsätt å fundera om vad som skulle vara bäst å göra, för jag tror det lilla är minst lika viktigt som att vi ska ha lika lön för lika arbete. Allt hör nog ihop är jag rädd…..Må så gott o tack för en underbar blogg!!!

Comments are closed.

LOADING..