Svar- censurerad

I tisdagens Barometern skrev Dag Sandahl en debattartikel som svar på kritiken mot honom efter att han på ett kyrkomöte frågat två kvinnliga deltagare om de gillar att ”knulla i röven”.

Jag skrev ett svar och skickade till Barometern. Jag har inte fått svar och idag har de publicerat en annan text i samma ärende. Jag får se mig slagen(och obesvarad)

Jag har sökt nätet för en länk till Sandahls text men icke. 

Så, exklusivt för er, mitt svar till Dag Sandahl:

 

”Herregud vad jag egentligen inte har tid med sådant här. Men jag kan inte låta Dag Sandahl stå oemotsagd med sitt böghat.

Dag, vad är det som får dig att tro att det bara är bögar som har *******? Tjejer har väl också *****? Jag är inte på något sätt en ****fantast, hu säger jag, men inte är det så att bögarna har ensamrätt på kärlek i stjärten. 

Även i ett heterosexuellt gudsfruktande hem med stärkta lakan kan en och annan *** *******. 

Jag anser att jag är en hyfsat bildad kvinna men jag blir inte klok på din text Dag, vad är det du vill? Jag förstår inte. Och mitt i alltihop börjar du svamla om *******pratet i skolan(där du i sak har alldeles rätt) men sedan verkar du fastna i någon slags konspiratorisk teroi om att bögarna är på väg att ta över. Du verkar tro att det finns en hemlig bögsammansvärjning. Snart tar de över Dag, snart kommer de och tar dig(och vi vet ju alla var de tar dig)

Du undrar vilket samhälle HBT-samhället är. Det är det samhället du lever i, min blinde vän. 

Jag är precis som du Dag en hopplöst reaktionär person. Jag älskar när saker och ting är som de alltid har varit. Men bögar har alltid funnits Dag, det är inte något nytt. 

Att vi släpper fram dem ut garderoberna och låter dem synas är inte ett bakslag, det är människovärdigt. 

Nu får de gifta sig i Guds kyrka och det är inte en dag för tidigt. Jag tror ändå att du någonstans djupt där inne i ditt bakåtsträvande inre vet att detta är det rätta. 

Aldrig i mitt liv att jag ställer mig i kyrkan och lovar Joachim evig trohet, jag betackar mig för en präst som kanske står och funderar över om vi tar den i ***** på bröllopsnatten(för du verkar allt lite ***** fixerad Dag)

Jag önskar dig kärlek och sex och passion Dag. Jag önskar att du slappnar av och njuter av livet och låter alla som vill få komma till Gud. **********, bögar och alla andra”

 1. Brus skriver:

  Jag trodde att man följde Bibeln i Guds kyrka.

 2. Vally skriver:

  Har Sandahl sagt att han hatar bögar.I så fall nytt för mej/vally

 3. Bravo, Malin!! Tråkigt att Barometern inte trycker ditt inlägg i den här ”debatten”. Herr Sandahl är inget annat en gammal, sexfixerad gubbe, i mitt tycke. När vi skulle döpa min äldste son, 1988, kom han hem till oss för dopsamtal. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, för där satt han vid vårt köksbord och berättade historier om när han besökte en bordell i Paris!! Den innehöll en hel del pikanta detaljer, kan jag säga… I andra andetaget skällde han ut mig för att jag inte var konfirmerad…!! Ja jisses, jag kan säga att han INTE var den som fick döpa sonen, efter det. Tack för att du sticker ut hakan ibland, Malin! Synd bara att ”Barran” fegar ur…

 4. ****bra sagt Malin!

 5. helena skriver:

  Det är synd att Barometern inte tog detta i tryck. Då jag numera bor i Lund läser jag inte pappers-Barran längre, men jag antar att det inlägget som istället trycktes kanske då gick i samma anda. Jag är liksom lite besviken på Dag Sandahl. Han var präst när jag gick i Kyrkans Barntimme, han var präst under alla skolavslutningar och han var min konfirmationspräst. Så jag har alltid tyckt mycket om honom. Men så när man blir vuxen och börjar lyssna på vad han säger så kommer man ju till en gräns då man inte längre bara kan filtrera bort en massa av det skitsnacket som kommer ur hans mun. Det känns som man blir lite sviken av någon man lyssnat på, någon som försökt lära en om livet. Men när man gör sådan här skillnad på människor och detta i Guds namn, då får det fan vara nog. Och det var ju storsint av dig, Malin, att skriva att du tror att någonstans vet Dag Sandahl att detta inte är rätt. Men jag vet i ärlighetens namn inte…nog verkar han ganska övertygad i sin tro. Men man kan ju undra vem som kommer till himlen egentligen? Tack för en bra blogg! Helena

Comments are closed.

LOADING..