Debatt i torsdags

Jag hade valt min näst kortaste kjol eftersom den är väldigt snygg och förresten så ska Belinda säkert klämma in mig på andra raden och då spelar det ingen roll om jag har rumpan bar eller vad. 

Men jag ska sitta på första raden och jag börjar nervöst dra ner kjolen mot knäna tills man ser de vita prickarna av lycra poppa fram. Just då poppar migrationsminister Tobias Billström upp. ”Här ska visst jag sitta” säger han och klämmer ner sig alldeles intill det inte särskilt moderata kjoltyget.

På min vänstra sida sitter socialdemokraternas Luciano Astudillo. 

Plötsligt inser jag att jag har glömt klippa bort galgtråden på min topp. Så pinsamt. 

”Vilken bonne från bonnköping jag är! Har någon en sax?”

Nej ingen har en sax. Så jag tar ett tag om trådens ena fäste och drar till. Ritch. 

Och så känner jag hur en främmande mans händer tar tag och drar till i den andra änden. Tobias Billström drar RITCH och tråden är av. 

”Hjälp, en moderat klär av mig!”

Först blir det viktig film om en jätteberömd egyptisk journalist som jag inte hört talas om. Han går runt i Stockholm och pratar med folk om integration. Jag måste kissa. Men sluta nu. Det är direktsänd TV, du får hålla dig. Jag kan inte!

Måste gå. Gotta go.

Jag springer upp och ut genom kulisserna. Bakom en vägg sitter fyra människor på rad, bland annat Tobias Billströms pressekreterare. 

”Är det någon av er som jobbar här? JAG MÅSTE KISSA!”

Billströms pressekreterare tittar ner på sina skor och kväver en fniss. En av de fyra lösgör sig från sin stol och visar mig ut. Jag får kissa och hinner tillbaka innan filmen är slut. 

Efter filmen blir det integrationsdebatt mellan Astudillo och Billström. Det blir lite upprört när Tobias kommer på att Astudillo inte säger det som hans parti sa för ett par dagar sedan och så tycker alla lite synd om honom i smyg. Det är inte så lätt att ha koll hela tiden.

Och så får de båda männen gå tillbaka till sina platser på varsin sida om mig. Och debatten fortsätter. Och de är fortfarande inte alls överens och när den delen av debatten är över har jag spott från båda blocken på kinderna. 

När det har pratats om Rosengård och Vällinge och Södertälje är det dags att prata barnlitteratur och jag kommer på alla bra grejer jag skulle sagt när jag ligger mellan lena hotellakan en timme senare. 

 

 

 

 

  1. Li skriver:

    Såg dig på debatt när du pratade om barnböcerna. Håller med dig, böckerna skrivs för att tillfredsställa föräldrarna, inte barnen.Sen fnissade jag för mig själv när du pratat, för eftersom jag följer din blogg varje dag så känns det som jag känner dig. Och det gör jag ju inte. Egentligen. Men vad spelar det för roll, det kändes i alla fall att det var min kompis som satt där i rutan och sa smarta grejer..Kram

  2. cudno skriver:

    Jag såg dig i debatt härom dan, men jag hörde dig inte. Har ingen aning om vad du pratade om eftersom jag inte var hemma kunde jag inte höja tvn. Jag kan säga att jag har sett dig som en AB skribent, som en högfärdig bitch som bara skriver utan att tänka. Ok, men nu såg jag dig live, och bara kände att du är ju faktiskt bara en vanlig kvinna! Du är ju som jag, som vem som helst, och du har egna tankar, precis som vi andra har (fast du har betalt för det). Jag har dissat dig nu i några krönikor med tanken att du är en babblande robot, vilket du ju faktiskt inte är. Så jag ber om ursäkt om jag har överdrivit i kritiken, eftersom du är en ung kvinna som gör så gott hon kan, med dom förutsättningarna hon har. Men jag förbehåller mig rätten att kommentera om jag inte gillar din krönika och tvärtom. Men jag är inte din ovän längre. Du kan ta till dig detta eller stoppa det någonannanstans ;-) valet är ditt.

  3. guu vad ja älskar dej o dina äventyr !!

Comments are closed.

LOADING..