Vill ni äta pizza i kväll?

Om man kommer på att man vill göra pizza klockan 18 får man hoppa över jäsdeg och använda bakpulver.

Gör en sconesdeg på cirka 8 deciliter mjöl (4-6 portioner)

Fräs tre (ja tre) hackade vitlöksklyftor i olivolja i en kastrull, låt dem bli bruna om du gillar smaken, jag brukar bara låta dem bli mjuka. Häll över 3-4 dl krossade tomater samt fyra matskedar tomatpuré. Salta. Låt puttra. En tomatsås kan stå och koka ett år. 

Knåda ut degen på en smörad eller oljad plåt. Håll inte på och pilla med kanterna då blir du bara galen, kanter blir det ändå. 

Använd en sked för att fläka ut tomatsåsen på degen. Gör inte som proffsen för då ser det ut som sodom i köket efteråt. Lek inte kock.

Sprid ut rikligt med riven ost, gärna riven mozzarella. Eller Jarlsbergsost. Lägg på färska champinjoner, inte burkchampinjoner det här är inte Ryssland, hackad färsk sparris, coctailtomater och skivad färsk mozzarella. Som avslutning; sprid ut frodig ruccola över hela härligheten. 

In i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. 

Färdigt. 

Ps. Slösa inte dyra ingredienser på otacksamma ungar. Fräs färs med tacokrydda och ös på ett tjockt lager. 

 

 1. Em skriver:

  Hehe. Du är en cool kvinna! Förebild jajamen. Funderar på att avla barn och spara ut håret, bara för att bli liiiiite likare.

 2. sara skriver:

  det är verkligen världens godaste med pizza.. men du. ett tips, förstek champinjonerna lite, annars släpper de bara vatten och pizzan blir lite vattning/degig som du säkert förstår.

 3. Åsa skriver:

  Mina små gullefjun äter inte ens köttfärs med tacokrydda……. :-( :-(

 4. Eller använd tortillabröd som pizzadeg, bara på med tomat/ketchup och sedan sånt du gillar + riven ost ovanpå. I 175° i 10 min klart!Varje barn kan göra sin egen pizza, funkar även bra på kalas.

 5. Annika skriver:

  Men, du måste ju ha i socker i tomatsåsen (mycket godare). Och sen är ett tips att krama ur mozzarellan så att den inte är för vattnig (om den legat i sådana påsar). Och så tycker jag inte att det låter gott att ha ruccolan i ugnen. Den lägger jag på när pizzan är klar.

Comments are closed.

LOADING..