När jag glömde sladden

Jag sitter på tåget mot Stockholm, i måndags klockan 12:50, och inser att jag glömt sladden till min mac.

Panik är ett milt ord. 

Vad är oddsen för att mannen intill är macanvändare? Men det är han. 

Jag får låna hans sladd och hinner ladda upp två timmar. 

När jag skulle hem efter plåtningen i går tänkte jag ”Nu ska jag köpa en extrasladd som ALLTID ska ligga i min stockholmsryggsäck” Så tänkte jag. Då kan jag aldrig glömma sladd.

Jag går in på Applestore eller vad det nu heter, på plattan och får hjälp med sladd som kostar 800 kronor i en låda som doftar underbart. Hur gör de doften som alla mac-förpackningar är insmorda i?

Plötsligt kommer en mysko man in i butiken. Det är han och jag och två anställda. Mysko-man har på sig fladdriga byxor, skrynklig tröja, otvättat hår och solglasögon(som jag när jag går till dagis)

Han går runt och ser inte ut att ha något ärende, sådant ser man. Han ser lite stirrig ut också och jag tänker att det där är säkert en sån där knarkare som jag har hört att det finns i Stockholm. Jag håller handväskan hårt mot kroppen och är beredd på eventuellt utfall. Knarkutfall

Plötsligt går larmet i butiken. Mannen med dagislooken backar från en dyr dator med händerna i luften. En av killarna i butiken rusar fram och pekar med hela armen ”Försvinn, UT HÄRIFRÅN”

”Jag har inte gjort något, det är ett missförstånd!!” mannen är oskyldig som en brud. 

”UT”

”Jag gjorde ingenting!”

”FÖRSVINN”

En vakt dyker upp. 

”Vad är det som händer?”

Jag hör inte riktigt vad som sägs men mysko mannen tvår sina händer och som han tvår. Han ser ut som lilla som har dragit en dockvagn i huvudet på stora ”Den bara ramlade”

När jag lämnar butiken hör jag hur butikskillen tar tag om en apparat och skakar den hårt.

”Men varför går inte larmet när JAG gör så här?” 

Och så tar jag tåget hem. Skakad.

Knarkare. 

Hu.

Bara i Stockholm.

  1. Elin skriver:

    Självklart är alla män knarkare i Sthlm. Självklart är det så. Det måste de ju vara… Han såg ju dessutom annorlunda ut, så garanterat är det en junkie på väg att stjäla en Mac. Det kan ju för guds skull inte varit nån person som var lite efter och inte riktigt hade alla hästarna i stallet? Det som du skriver är som en repris på vad min mormor alltid sa när hon levde. Hon VISSTE med säkerhet att alla långhåriga killar i Sthlm var knarkare, ja inte bara långhåriga killar förstås utan rättare sagt nästan alla killar i Sthlm är knarkare. Som tar sprutor. Och om man går på plattan ska man akta sig så att de inte sticker en i låret med sina knarkarsprutor. För det gör de så fort det kommer en snygg brud som inte knarkar. För de vill våldta henne och och de kan de ju bara göra om de stuckit henne i låret med knarkarsprutan först. Så börjar litanian jag hörde varje gång det kom på tal att jag flyttat i från Gbg till Sthlm…

  2. Knarkare, bara utifrån looken bedömmer du det, är du lustig eller fördomsfull?

  3. Emma skriver:

    Jag har en mac som jobbdator, och nu funderar vi på att skaffa en likadan som familjedator. Därför rekade vi i Macbutiken för ett tag sedan. Nog lyckades jag utlösa ett larm alltid, genom att plocka ur en av sladdarna (jag ville komma åt att se hur många USB-utgångar det fanns). Precis som jag lossat sladden och det börjat tjuta så ser jag lapparna med STORA BOKSTÄVER där det givetvis stod ”lossa inga sladdar”… Blev inte utslängd men skämdes gjorde jag ju. Så man behöver inte försöka sno en dator för att larmet ska gå :)

Comments are closed.

LOADING..