Carro menar

”Varför har du inte lagt upp länken till din krönika om alkohol och graviditet? Jag hoppas verkligen inte att du gör det för den var verkligen riktigt dålig och fylld med översitteri. Jag tycker att du brukar ha vettiga debattinlägg i vanliga fall men nu verkar du helt ha tappat känslan. Du får tycka precis vad du vill men du behöver ju inte vara nedlåtande. Nej, ett lite vidare perspektiv och ett öppnare sinne skulle nog inte skada…”

Svar: Krönikaomalkoholochgravidamammorsomharetthärligtvittperspektivochettsköntöppetsinne

 1. det är konstigt att folk tycker att det är självklart att inte köra bil när de druckit, men inte lika självklart att hålla upp under graviditeten.

 2. Carro skriver:

  Och det är ännu mer stört att tro att jag verkligen menade att Malin inte skulle länka till sin krönika. Det är klart att jag ville att hon skulle länka till sin krönika, annars hade jag ju inte lagt upp min kommentar…Diskussion är bra för alla ämnen, även de som känns helt självklara. Jag är gravid för andra gången och jag dricker inte alkohol överhuvudtaget liksom jag inte drack alkohol under förra graviditeten. Däremot så är det princip bara i Sverige som vi har en nolltolerans för alkohol under graviditeten och jag tycker därför inte att vi så kategoriskt ska sätta likhetstecken mellan alkohol och graviditet och barnamördare utan ta en öppnare diskussion om det hela. Exempelvis så har vissa länder samma syn på kaffe och graviditet eller fotmassage och graviditet som vi har på alkohol och graviditet. Så för att summera: Jag håller med Malin och alla er andra. Men jag tror att alla mår bra av att vara lite ödmjuka inför andras åsikter och ståndpunkt och i alla fall lyssna. Särskilt som 9 miljoner tycker en sak och resterande 6.4 miljarder en annan…

 3. Emma skriver:

  Det är ju lite stört att kommentera att du inte länkat till krönikan för att sedan hoppas att du inte gör det.. Men jag håller med, det är fan bara 9 månder. Bryr man sig inte om barnet ska man inte ha något

 4. Gina skriver:

  Någon som har lagt märke till att flertalet som kommenterat den ursprungliga artikeln är män och nästan alla anser det vara löjligt och översittaraktigt att man ska undvika vin under graviditeten. I Malins krönika är det likadant, de män som kommenterat är positiva till vindrickandet. Hur kan det komma sig att den del av mänskligheten som aldrig nånsin kommer att behöva ta ansvar över ett fosters utveckling har mest åsikter om vad som är bra och dåligt för fostret? Nån mer än jag som är konfunderad??

 5. Jag tyckte den var kanon! Klockren. Man kanske ska fundera lite över hur stor plats alkoholen har i ens liv om man inte kan låte bli i 9 månader för sin bebis skull. H/mamma till Hannah 7 månader :)

Comments are closed.

LOADING..