Dagen

I går åkte Joachim till Örebro och i natt runt sent-som-satan kommer han hem som en förlorare. Men han får komma in eftersom han inte var med och gjorde bort sig.

Idag har Lasse följt mig fram och tillbaka genom huset med sin pinfärska replik. Han går runt och ropar ”Mamma! Mamma! Mamma!” och när jag kommer för att möta honom frågar han ”Jö jö du?” och det enda som slår sötheten i detta är när han säger ”Jaha” när jag berättar vad jag gör.

Och nu ska ni få höra vad lilla fick Lasse att göra.

Det var under middagen som lilla gick på toaletten och Lasse följde efter. Han skulle följa efter henne i ett syrabad, inte för att han älskar henne utan därför att en tvååring inte ser skillnad på bad och bad.

Inne på toaletten blev de kvar och plaskade i handfatet och så blev det tyst.

”Kom och ät upp nu!” ropade jag och ville verkligen det men orkade samtidigt inte lyfta på sittfläsket för att se till att det blev så.

Plötsligt kom lilla ut.

”Han sitter på pottan”

Hon hade hjlälpt honom av med byxor och blöja.

Och så försvinner hon in i badrummet igen. Och kommer genast ut.

”HAN HAR KISSAT PÅ POTTAN!”

Och det hade han.

Vi applåderade och dansade kissdansen runt den lilla juvelen som satt på pottan.

Sedan fick han spola ner i toaletten och tvätta händerna.

Uppstått har Jesus hurra hurra!

 

  1. annalu skriver:

    Visst är det härligt när man kan börja utnyttja storasyskonen som slavar? :)

  2. Åh, de där barnen, visst e de ljuvliga! Förstår precis din glädje.

  3. Smilla skriver:

    Åh!!! Jag förstår precis. Fantastiskt. Efter ett halvtårs intensiv väntan med en och annan (alldeles för många) missöden är jag inte längre någon blöjmamma. Jag har inga blöjbarn längre. TJOHO! :D…och jag får ingen bäbislängtan ;)

  4. Ansi skriver:

    Va mysigt, nu får jag bebislängtan:)

Comments are closed.

LOADING..