Till slut

Joachim och jag träffades i mars 2001. Vi flyttade ihop i augusti samma år och då började den livslånga tjafsfesten om hur hemmet ska se ut. När jag tänker på att köpa en ny möbel från jag magknip som en trög pavlov-hund.

Så för det mesta låter jag bli. Och på kvinnors vis går jag istället runt och är sur och missnöjd.

I fem år har vi haft ullsoffor. Joachim var emot det från början. Begagnade var de dessutom.

I nära två år har vi ”diskuterat” vad för typ av soffa vi ska ha istället.

Jag ville ha en sån här

howardsoffa.jpg

Joachim ville ha en u-soffa. Jag ville ha en u-soffa som jag vill ha soffbord med mosaik, takfläkt och mönstrade panelgardiner. Bildsök u-soffa på google och se sida fyra.

I förra veckan bestämde vi oss äntligen och jag har verkligen kompromissat mig till en våt pöl.

Det blev en sån här, fast större och med hörnslut till vänster från ert håll, ljusgrå med raka armstöd och metallben.

dialog1.jpg

Nu när jag avslutar detta inser jag att rubriken tillsammans med inläggets inledning kan tolkas som att Joachim och jag ska separera. Inte en chans. Det har tagit mig nära tio år att dressera Joachim, han blir aldrig ledig.

 1. Dresserat? Du har visst glömt att du, i egenskap av ditt kön som kvinna, är förtryckt. =(

 2. Ansi skriver:

  Tycker nog att du kompromissade dig till något bra. Tänk va less du blir på en lila plyschsoffa!

 3. Jag reagerar på att du anser dig ha rätt att ”dressera” din man. Möjligtvis skämtar du men en oresonligt stor mängd kvinnor anser sig ha rätt att dressera eller bättre uttryckt, uppfostra sin man. Har han inte rätt till sina egna känslor kring saker och ting? Och är det inte därför många äldre kvinnor tycker att deras män blivit tråkiga och förutsägbara. De har blivit fråntagna hela sin personlighet och sedan när ni kvinnor är klara med uppfostran tröttnar ni på de ”tråkigt svenniga karlarna”?

 4. Tove skriver:

  Vi har också funderat i två år på ny soffa. Slog till för en månad sen och ställdes då inför problemet att få upp gamla soffan på övervåningen. Den gick inte upp i trappan så vi fick köpa en vinsch för 2000 spänn…Jag höll på ditt soffalternativ förresten även om lila plysch känns lite italiensk porrstudio.Trevlig helg! ❤

 5. F skriver:

  Jag kanske var dum, men jag trodde först att ni hade separerat och sedan hade han friat…Det roliga med dina inlägg om Joakim även när du surar är hur det lyser igenom hur mycket du älskar honom. Sedan är det ju att bara titta på en bild på dig med honom och så syns det ganska bra också. Jag tycker också din soffa var finast men tycker den nog passar bra till nästa soff köp (alltså när Lasse börjar på gymnasiet typ).

Comments are closed.

LOADING..