Nu gör ni mig mer förbannad än förslaget i sig

Så jag har ingen empati? Jag är cynisk och kall och..moderat?

Det jag säger är ju just det; att någon ska ta ansvar, gå in och ta honom i armen eller örat och leda honom hela vägen hem.

Och om det, som ni fördomsfullt utgår ifrån, ligger två utslagna missbrukare på soffan, då ger man upp och säger; Jaha, du var en sån ugne, ja det kunde man ju räknat ut med lillfingret, ja då får vi väl ringa in det där vaktbolaget för vad ska vi annars göra?

Men sedan är det också så här; Man kan bara skylla på en dålig barndom till en viss gräns. Alla har ett ansvar och den här killen behöver lära sig att ta ansvar för sina handlingar alldeles oavsett om mamma är en knarkare och pappa sitter i fängelse.

För vad är alternativet? Att vi tycker synd om honom i smyg och ändå skiter i hur det går för honom?

Ja, så gör vi, det är det medmänskliga och rätta.

 1. Kakan skriver:

  Mmm. Min lärarmake låter hälsa att det viktigaste i en situation på skolan är att det finns papper på det. Man måste skriva på ett papper vad man gjorde och sa. Sen är allt frid och fröjdefullt, ser du. Papper och dokumentation, det är väldig,t väldigt avgörande och viktigt. ZZZZZZZZnark.

 2. Erica skriver:

  Håller med! Att komma från en dålig uppväxt är bara en förklaring, inte en ursäkt. Alla har ett val, och i detta landet tycker jag ändå att man har ganska goda chanser att göra rätt val oavsett varifrån man kommer.Btw, även om du redan vet att du är grym så vill jag bara säga att jag tycker du gör toppenreklam för Kalmar snarare än skämmer ut ;) You kick ass!

 3. Erica skriver:

  Håller med! Att komma från en dålig uppväxt är bara en förklaring, inte en ursäkt. Alla har ett val, och i detta landet tycker jag ändå att man har ganska goda chanser att göra rätt val oavsett varifrån man kommer.Btw, även om du redan vet att du är grym så vill jag bara säga att jag tycker du gör toppenreklam för Kalmar snarare än skämmer ut ;) You kick ass!

 4. Lena skriver:

  Håller helt och hållet med dig . Alla måste lära sig vad som är rätt och fel plus ta ansvar för sina handlingar. Lena

 5. Saga skriver:

  Saken är väl den att ungen behöver lära sig ta ansvar för sina handlingar. Har aldrig någon lärt honom det så är det allas vår skyldighet att göra det och visa honom hur livet kan se ut. Har du två missbrukarföräldrar så vet du inte att man ska det och vet du inte det så kan du inte göra det. Därför borde fler ta ungar i örat och se hur de har det, har de inget så måste vi ge dem det. Alltså mindre vaktbolag fler vuxna som bryr sig och en starkare socialtjänst med lagar och pengar som backar upp dem. Om så vore så vore livet som lärare mycket enklare och mindre tröstlöst.

Comments are closed.

LOADING..