Gårdagen

I går bjöd jag på pixlad pastasallad, den här,(minus kyckling och bacon, plus halloumi)samt nybakad ciabatta.

Ni kanske undrar vad åttaåringar önskar sig när de fyller år?

Sylvania, geomag och pyssel.

Hörni, ni som var barn senare än gamle kungen styrde visst fanns sylvanian families förr? Visst lekte vi också med dem? Jag älskar sylvania eftersom de inte är anorektiska sminkluder som bratz och barbie. Om min åttaåriga dotter vill ha en grävlingsmamma i förkläde hellre än ett underviktigt offer så är jag gladast i stan.

sylv.jpg

 1. Lina skriver:

  Ja, visst fanns de, men under namnet Forest Family. Helt underbara att leka med. Det fanns både möbler och hus att köpa till.

 2. Ja shit ja.. jag hade råttor eller möjligtvis möss, gråa med svansar iaf. Och så en björnfamilj. Vilka minnen :)

 3. Andrea skriver:

  Hej!Som barn av 80-talet kan jag glatt meddela att de små rackarna kallades ”Skogsfamiljerna” då. Alldeles säkerligen finns det en skokartong full av de små krabaterna på vinden hos min mor och far. Trevliga leksaker för barn tycker jag.

 4. Louise skriver:

  Är för gammal för dem (född 72) så jag minns inte dem alls men Barbie däremot älskade jag. Sminkluder? Why? Barbie blev väl till vad man gjorde henne. Man fick leka vuxen, ha fina kläder, leka att hon hade si och så jobb. Inte fan tänkte man …guuuud vad mycket smink hon har och guuuud så smal hon är. SÅ ska jag också se ut när jag blir vuxe!. Nope, så tänkte inte jag och inte mina vänner heller(däremot att original-Sindy hade jävligt stort huvud). Man måste inte vilja bli eller se ut som sakerna man leker med, vore trist om dina ungar önskade att de ska bli grävlingar när de blir stora.

 5. Japp! Jag hade också dem, ”björnhuset” kallade jag nog dem lite slarvigt. Jag hade också grävlingar, elefanter och björnar. Kul att de fortfarande finns. Och att det finns barn som uppskattar dem. Hoppet är inte ute. ;)Jag förstår att du är glad.

Comments are closed.

LOADING..