I fönstret- en stund

Joachim spelar tennis och jag har bestämt mig för att sy en ny gardin innan fikagästerna kommer.

gardinkök.jpg

Om mamma visste hur slarvigt detta är gjort skulle hon behöva stesolid livet ut.

gardinkök2.jpg

Tio minuter efter det att gästerna anlänt ramlade skiten ner på golvet.

Jag skulle önska att någon av alla de som säger att ”sy en gardin kan en apa göra” kunde komma hit så att jag får möblera om i nyllet på dem, med Joachims soffa.

 1. Eva skriver:

  Ulrika och andra:Jag både förstår och inte förstår 25-åringen. Men mest förstår jag inte, eftersom hon dessutom är nybliven mamma. Jag skulle lägga ihop pusselbitarna bättre om hon 1. KOm från en kultur/religion etc som påbjuder stark åtskillnad mellan könen tidigt. Gjorde hon det? 2. Om din systerson var stirrig i överkant, men han verkade inte det. 3. Var amerikan.Jag är också förfärad över den konstiga kombinationen ökad sexfixering i samhället/media OCH ökad blyghet/prydhet. Vad har t ex hänt i badhusen? Blir lika förvånad varje gång en mamma med barn eller farmor med barn eller tonåring etc kommer in i duschen med baddräkt på , sveper lite vatten över kroppen, ev petar in lite tvål under baddräkten samt försöker skölja ur densamma genom att tänja ut baddräkten på lämpliga ställen. Har vi riktig tur går dessa in i bastun också med samma baddräkt. Sedan ut i bassäng bland snorgärsar och mjällflagor, in i bastu, in i duschen där baddräkten KANSKE tas av innan det är dags att ta på sig push up-behå, urringad tröja, vråltajta jeans eller kortkort kjol och gå hem. Vad är det som hänt? Har alla tappat läsförmågan där det står: ” ingen baddräkt i bastun”, ”tvagning före bad” osv.? Är det blyghet? Vi är ju kvinnor allesammans, unga, gamla, stora, små, hängiga, slängiga, tvättbrädor osv. Jag är uppvuxen på 70-talet, nåde den som då traskat in i bastun med baddräkt och knappt tvättat rumpoteket innan bassängen. Det var inte ok att vara smutsig, men helt ok att vara naken. Idag verkar det vara tvärtom.Kan någon förklara?

 2. Ulrika.Man måste respektera om andra blir generade. Han går ju i skolan inte byter han om med tjejerna där eller? För ett tag sedan i simhallen var jag med om något liknande en mamma hade sina två pojkar med sig och en stod framför mig i duschen och stirrade fixerat på min humhum det upplevde jag som obehagligt och mamman sa inte ifrån. Jag frågade sen badpersonalen hur länge man fick ha pojkarna med sig hur gamla de fick vara och då sa de tills barnen själva blir generade. Det var alltså på pojkarnas villkor och inte nån annans. Jag har heller inte några barn om det spelar roll. Ärligt talat så fattar jag inte varför han är med in överhuvudtaget? Jag anser inte att det är något märkvärdigt med den nakna kroppen men det finns olika omklädningsrum av en anledning tror jag.

 3. Jenny skriver:

  Du, det finns en anledning till att det inte finns en enda gardin här hemma…Tack för de hemvispade våfflorna! Ingmar ger dem fem plus.

 4. Sanna skriver:

  Men men MEN!? Ingen krönika vare sig i Wendela eller Söndag? Trodde det bara var Wendela som skulle ha ny? Petra Mede , I like her, men hennes krönika var inte ens i närheten av dina!!! Den nya i Söndag iddes jag inte läsa ens.

 5. jessica skriver:

  Det är INTE lätt att sy nåt alls!!! Ge mig en nål och tråd och jag klarar garanterat klanta till det i sån grad att min kära mor får ta och göra om det… Symaskinen i det här huset ägs av min goa sambo, och enbart honom!! Om vi (hoppas aldrig) skulle gå isär nån gång så är det i alla fall EN sak vi INTE kommer att krångla över- symaskinen;)

Comments are closed.

LOADING..