En bebis tar studenten

Idag sprang min yngsta kusin Victor ut och vidare in i famnen på släkten som stod på gården utanför Lars Kagg. 

Jag var fjorton år när Victor föddes. Jag har suttit barnvakt elvatusen gånger hemma hos mina tre småkusiner som nu alltså är vuxna och pluggar i England och är förlovade och håller på.

Jag älskar barn och det har jag alltid gjort. Hemma tjatade jag om fler syskon, mamma ljög genom tänderna och sa: ”Vi får se”. Jag brukade ringa hem till morbror Åke och fråga om jag fick sova över, det fanns ju bebisar i det där huset. 

Victor var min sista bebis.

För ett par timmar sedan satt jag i bilen med mamma. 

”Tänk på att det är kallt idag, så klä på dig ordentligt”

”Mamma..”

”Bara ett tips”

Tips-queen.

Så jag klädde mig i jeans och mockajacka. Jag cyklade till stan och trängde mig fram genom hundratals mammor och pappor och annat. 

DET VAR SÅ VARMT. Svetten rann i nacken och mellan brösten. 

Så hittade jag min klick och fick syn på min far. I skjorta och ylletröja. 

Tack mamma för dina ovärderliga tips. 

 1. Sara skriver:

  Jag beklagar det som hänt dig, hemskt.. Men jag måste bara få skriva att verkligen älskar att läsa din blogg och annat du skriver. Fortsätt som du gör, du är bra. Kram Sara

 2. Är inte det allra bästa med tips, att man faktiskt inte måste följa dom? Jag säger sällan till mina barn vad dom ska göra.. Snarare TIPSAR jag dom.. Och sen kan dom göra sina egna val.. Sen kan jag stå med ett leende sen efteråt när de INTE följt mitt tips och säga ”visst HAR mamman bra tips ibland ändå?” Och nej. jag är inte MARTYR. Jag är bara mamma. En fyrabarnsmamma som har lessnat på att ingen lyssnar.. Och då är det bättre att tipsa. För efter några ggr när barnen valt att INTE följa råden..ja till slut lär de sig faktiskt, att lyssna på tipsen :)

 3. Helen skriver:

  Haha!! Själv förmanar jag duktigt oxå men 12-åringen går i shorts till oktober. Fryser inte…de är visserligen låånga men ändå. Eftersom han aldrig är sjuk, knack knack ta i trä, har han fått hållas med just detta. Glad och nöjd.

 4. Lena skriver:

  Ett gammalt talesätt: Klä på er barn,mor fryser!

 5. Sg skriver:

  Hahaha kära Malin! Faen vad du får till det … ”Tips-Queen” ….bästa uttrycket ever :D.

Comments are closed.

LOADING..