Och så började jag gråta

Varje dag har jag gått in på topplistan på Bokus.com.

Kanske kan jag någon dag knipa sistaplatsen, har jag tänkt.

Det är ju både töntigt och patetiskt att hålla på sådär och det är blottande att berätta om det.

Jag har inte vågat fråga mitt förlag hur boken säljer eftersom jag är så rädd att de ska svara att bara min mamma har köpt den och att hon sedan bytte den mot tillgodokvitto.

Detta handlar inte om dåligt självförtroende, det handlar om att det finns en mördande konkurrens.

Att skriva en bok och säga Kom och köp! är att ställa sig naken med plattbysten på Larmtorget och be folk älska kroppen eftersom man själv gör det.

Det har varit ett tufft år. Ett skitår.

Jag kände mig sorgsen över att jag inte kunde glädjas åt boksläppet som jag drömt om så länge eftersom all ledsenhet kom i vägen.

Så blir det en onsdag i september och jag går återigen in på bokus topplista. Och jag får en chock.

Jag ligger på tolfte plats.

Jag börjar gråta, skakvarianten.

Jag vet inte om det är rena lyckotårar eller uppblandade med passapågråt för allt det andra.

Och det spelar egentligen ingen roll.

JAG LIGGER PÅ TOLFTE PLATS.

 1. Malin,Du tillhör sannerligen inte mina favoriter, just därför vill jag från djupet av mitt hjärta säga Grattis!Jag vill också säga att jag inne på Akademibokhandeln stod och fingrade på din bok, samtidigt som jag beslutade mig att köpa boken efter att jag bockat av några av höstens alla böcker.Gillar titeln. Ska bli roligt att läsa den.

 2. wera skriver:

  Jag sitter också och väntar på att mitt ex ska komma i brevlådan. Även jag beställde min från Adlibris. Ser jätte mycket framemot att läsa den ska du veta. Grattis Mailn!!

 3. Hanna skriver:

  På min lista är du då nummer ett, men det hade du ju roligt nog redan sett och kommenterat! Jag är en biblioteksälskare som helst lånar eller handlar böcker över disk, och så ska jag göra nästa gång jag lämnar träden i skogen och beger mig till stan. Snart ligger du på mitt nattygsbord Malin! Och det där lät ju inte konstigt alls nej..

 4. Susanne skriver:

  GRATTIS!!!Det är du sååå värd, köpte just, ska bli kul att läsa!Kram

 5. Nina skriver:

  Jag köpte din bok på bokmässan, sen var du så gullig och signerade den när jag mötte dig. Sparar den till att läsa i helgen, som en riktig godis till mig själv. Snygg var du oxå!

Comments are closed.

LOADING..