In i en ny värld, min gamla värld

”Du måste blogga Malin, vad håller du på med?” undrar Joachim vid köksbordet där han äter sina hemlagade biffar med egenvispad brunsås och potatis från Skaftnäs.

Men han vet vad jag håller på med. Jag förbereder mig.

Under veckan som kommer håller jag i en kurs på Linnéuniversitetet där jag ska ha seminarium med sextio studenter och gå igenom deras texter. Med andra ord har jag ett digert arbete framför mig.

Tänk att få byta från gomorrontofs och mysbyxor till kam och kläder. Tänk att få byta från kökstolen, litervis med te och P1 till studiesal, äckligt kaffe och dörren av senkomna studenter genom dörren.

Finns det någon universitetslärare här som har bra tips eller bara vill komma med glada tillrop så går det bra nedan.

 

 

 

 

 1. Sanna skriver:

  Glatt tillrop! Det kommer du att fixa bra!!

 2. Hanna skriver:

  Men vad kul Malin! Jag minns när du för ett tag sedan (ganska länge sen va?) la ett kuvert i postlådan och skrev något om ”vad har jag nu gett mig in på..”. Jag gissade på lärare! (Mitt minne är lite vagt men jag tror det är den situationen som handlade om ditt kommande arbete på universitet, har jag rätt?)  Du kommer rocka! Och tänk vilken spännande och utvecklandet tid du har framför dig! Stort lycka till!

 3. Heja dig!

 4. LKAMH skriver:

  Hej Malin!
  Försökte skicka ett mejl till dig som inte kom fram därför skriver jag mitt tack för krönikan, Förskolan är till för föräldrarna på detta kommentarsfält, så ett STORT TACK!

 5. Vet efter fem år som universitetsadjunkt precis hur du känner dej!! Inför varje föreläsning känner jag mej lätt illamående, tycker inte att jag kan el vet nåt om nånting alls osv osv- fem minuter in på föreläsningen är jag uppsluppen och lycklig- verkligt stimulerad och taggad av studenternas gensvar. Så är det bara, och det är ganska underbart efter varje sådan pärs..

Comments are closed.

LOADING..